Quasar007 Odesláno 30. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2009 To máš pravdu, četl jsem vlákno na FPN. Půjdeš do toho Edisona? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 30. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2009 Dnes mi dorazil Sailor 1911 s EF hrotem. Jdu vyzkouset. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 30. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2009 tak jsem začal uvažovat, že bych si z výplaty koupil kosmo pero, ale nevím, jestli mám zvolit levnou kosmonautickou účelnost nebo si připlatit a koupit si bullet design, který je vystavený i v MOMA jak byste rozhodli vy? Ja tomu moc nerozumim, ani nevim kolid ty veci stoji, ale pokud bych si chtel udelat velkou radost tak bych si koupil to "poradnejsi" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 30. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2009 To máš pravdu, četl jsem vlákno na FPN. Půjdeš do toho Edisona? Pořád to zvažuji, začal jsem komunikovat s Brianem, uvidíme co z toho bude... Mělo by to být "ultimátní"pero (podobně jako hodinky ), nechci to uspěchat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 31. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2009 Porovnani hrotu a inkoustu Sailor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubert Odesláno 2. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2009 Levnou kosmonautickou učelnost, ten bullet design připomíná spíš sexuální pomůcku... Mám Fisher Space Pen #400CL, do kapsy u košile ideální, malinkaté. A píše se s ním taky dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 Nový přírůstek - starší model Pilot Vanishing Point. Mám jej teprve od pátku, zatím se senzamujeme. Oproti současným modelům má výrazně tenčí oblast dlžení, tudíž se drží příjemněji. Hrot jedna báseň - jako všechny od Pilota... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 Dá se poradit nějaké dámské decentní pero kolem litru? Možná takové, aby v kabelce neudělalo paseku. PS: Kolem litru myslím 800-1200 ne 1999 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quasar007 Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 B.F.G.: Co třeba Waterman Audace? je to trochu extravagance, ale mají celkem hodně variant, líbivý design, vkusné balení a navíc celkem pěkně píší. Ve svém okolí jsem již několik pustil do oběhu a mimo ČR se dají sehnat i kolem tvé ceny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milil Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 (upraveno) Dá se poradit nějaké dámské decentní pero kolem litru? Možná takové, aby v kabelce neudělalo paseku. PS: Kolem litru myslím 800-1200 ne 1999 Vyloženě dámské dělá třeba Waterman - řada Audace a Ici et La. To jsou vyloženě "kabelkovky". Dají se sehnat kolem 60-70 dolarů i s poštovným na eBay: Audace: http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=waterman+audace+fountain (ty za 70 dolarů, poštovné je u nich zdarma) Ici et La: http://cgi.ebay.com/WATERMAN-FOUNTAIN-ICI-...id=p3286.c0.m14 (60 dolarů i s poštovným) Osahat si je můžeš i u nás (Bibelot, Penshop, Písař), ale vyjde to dráž. Audace cca 1700-1800 Kč, Ici et La cca 2500. //Quasar007 byl rychlejší Upraveno 3. srpna 2009 uživatelem Milil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 Co třeba Parker Esprit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m01e Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2009 Mám Fisher Space Pen #400CL, do kapsy u košile ideální, malinkaté. A píše se s ním taky dobře Dá se koupit někde u nás? Chtěl bych ho vidět naživo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2009 Mám ho v matné černé, jsem z Prahy. Kdyby to k něčemu bylo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2009 Vyloženě dámské dělá třeba Waterman - řada Audace a Ici et La. To jsou vyloženě "kabelkovky". Dají se sehnat kolem 60-70 dolarů i s poštovným na eBay: Audace: http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=waterman+audace+fountain (ty za 70 dolarů, poštovné je u nich zdarma) Ici et La: http://cgi.ebay.com/WATERMAN-FOUNTAIN-ICI-...id=p3286.c0.m14 (60 dolarů i s poštovným) Osahat si je můžeš i u nás (Bibelot, Penshop, Písař), ale vyjde to dráž. Audace cca 1700-1800 Kč, Ici et La cca 2500. //Quasar007 byl rychlejší A dá se tomu věřit? Rozdíl v ceně v ČR a USA se mi zdá skoro astronomickej... A není tady nějakej dobrovolník, kterej by to za mě objednal? Foundryman by si už asi trhal vlasy ... Ideálně ale nějakou jinou barvu než fialovou, to bych asi dostal za ušiska. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2009 (upraveno) Juknete-li na můj flickr, obejvíte pár zajímavých detailů.. Ochutnávka: Upraveno 4. srpna 2009 uživatelem Andreas.ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Mam jen takovy dotaz, co s tim pisete? :-) Ja bych asi uzivil jenom pozlacenou klavesnici na notebooku, rucne se asi uz jenom podepisuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Mam jen takovy dotaz, co s tim pisete? :-) Ja bych asi uzivil jenom pozlacenou klavesnici na notebooku, rucne se asi uz jenom podepisuju Asi tak, proto jedine pero ktere mam je Waterman Carene s tlustym hrotem s kterym se jenom podepisuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Mam jen takovy dotaz, co s tim pisete? :-) Ja bych asi uzivil jenom pozlacenou klavesnici na notebooku, rucne se asi uz jenom podepisuju To je právě to, co člověk pochopí, až když se k psaní perem vrátí. Najednou po letech zkratkovitého (a často až nečitelného i zpětně pro mě samého) psaní jsem při psaní plnicím perem začal psát pomaleji a s elegancí, až má člověk chuť se s tím psaním mazlit a přináší to jisté uklidnění a radost. Je to prostě něco jiného než jen psaní poznámek, je to trochu obřad a požitek. Stejně jako ranní natahování hodinek a jiné podobné libůstky. Kdo nevyzkouší těžko uvěří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubert Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Dá se koupit někde u nás? Chtěl bych ho vidět naživo. Jestli i v ČR netuším, pokud ano, tak nevím kde. Já ho bral na eBay za +/- 20 dolarů s poštou. Ukázat asi není problém, pokud jsi v Brně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wargod Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 To je právě to, co člověk pochopí, až když se k psaní perem vrátí. Najednou po letech zkratkovitého (a často až nečitelného i zpětně pro mě samého) psaní jsem při psaní plnicím perem začal psát pomaleji a s elegancí, až má člověk chuť se s tím psaním mazlit a přináší to jisté uklidnění a radost. Je to prostě něco jiného než jen psaní poznámek, je to trochu obřad a požitek. Stejně jako ranní natahování hodinek a jiné podobné libůstky. Kdo nevyzkouší těžko uvěří. Naprosto souhlasím. Propiska může být krásná, stylová, ale jen plnicí pero vede ruku k preciznosti, odlehčí ji a člověk si začne s psaním hrát. S propiskou nikdy nevytvoříš tak vzdušný a lehký podpis jako s perem, ryješ písmena na papír. Dobré pero je nástroj dotažený k dokonalosti funkce i designu, který při péči poslouží jednou i Tvému synkovi/dceři. Navíc platí, že dobré pero a jeho výrobce mají příběh a jméno jako záruku kvality. To ti písadlo za pár korun nedá a stejné je to i s hodinkami. Taky můžeš mít naprosto přesné digitálky, ale pocitově jsou zpravidla o ničem (prostě to ukazuje čas). Automaty, ze kterých v tichu slyšíš strojek, rozehrají v srdci jiné tóny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se