Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Návštěvník editor

Jako spousta vás tady jsem taky blázen do notesů a per. Když jsem byl kluk tak jsme pera nechtěli a přitom byl dost slušný výběr. mám jednu ssopravu v koženém penále včetně mikrotužku a to ještě Pentel nevěděl o co jde.

Notesy byly v plátěných šitych deskách a mohli konkurovat moleskinu. Dnes ho vlastním a jsem s ním spokojen Jako diář, a čtvereočkovaný na cesty.

Pero WATERMAN "EXPERT II": MATTE BLACK CT FP EF a Lamy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatiaľ mám dva plniace perá (jedno je ale ešte len na ceste), dva nože, dve baterky a jedny hodinky (a vodíčak si ešte len robím). Hodinky plánujem doplniť, ale zatiaľ ma nijaké nezaujali... snáď sa niečo čoskoro objaví. :rolleyes:

Upraveno uživatelem dizi
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Luke___
Slíbená recenze OMAS Milord old style.

Pero je to vynikající, hrot F je však na můj vkus moc tlustý... Pokud by náhodou někdo měl stejný model s hrotem EF na výměnu, ať se ozve... :)

Pekná recenze, pero si zatím vybírám, pokukuji po Xezo Maestro All Sea Shell

Odkaz ke komentáři

Slíbená recenze OMAS Milord old style.

Pero je to vynikající, hrot F je však na můj vkus moc tlustý... Pokud by náhodou někdo měl stejný model s hrotem EF na výměnu, ať se ozve... :)

vypadá to moc dobře ... jaký je prosím tvůj názor na pera Visconti ?

Odkaz ke komentáři

Nejsme sice levák, ale tuhle otázku jsem řešil. Jsou firmy, které to vyřešily - je tam jiné nastavení ergonomie držení, ale taky hroty jsou upravené tak, aby více snášely tlak z levé strany. U nás moc šancí tohle sehnat není, ale výborně to řeší STABILO - což ale není klasické pero. Když chceš psát klasickým perem tedy je pár tipů: http://www.nibs.com/Left-hand%20writers.htm

Odkaz ke komentáři

A co takhle Pilot Custom 74 Demonstrator? Vzhledově velice podobný nástroj, hrot - jak to už u Pilotů bývá - vynikající, bonusem je možnost použití velmi vyhledávaného konvertoru Pilot Con-70 s velkou kapacitou a zajímavým "vacu-matic" plněním. :)

IMGP3278.jpg

(obrázek: FPN member PinarelloOnly)

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odkaz ke komentáři

Tohto krásavca mám vo svojej skromnej zbierke. Kupoval som ho od Taiza cez stáleho člena fóra Afrika-b-u. :) Píše sa s ním veľmi dobre. Hrot mám F. Jedine odporúčam. Nebudete ľutovať. :)

Upraveno uživatelem Proteus
Odkaz ke komentáři

Dovolím si upozornit na publikovanou recenzi Sailor Saporro na mém blogu, mám rozepsané další dvě recenze a dalších několik zajímavých per na cestě, takže se máte na co těšit :)

Na kedy chystáš nejaké teoretické články?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...