Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Zajímavý kousek, tak přidám taky jeden, který mě uchvátil v poslední době, ani nevím, jestli je verze i v plnicím peru, berme to tak, že v černé verzi je pod víčkem ukrytý hrot:-). Poznáte značku?:-)

post-11895-127546098345.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic takového nepozoruju, ale to neznamená, že to tak není, že :)

Jinak ten rozdíl v hrotech je propastný. Přítulka má Visconti Rembrandt, který sám o sobě má super hrot, ale jak zkusila Homo Sapiens, tak začala kušnit, že ten její hrot není ono. Tak jsem jí holt vysvětlil, že Oktáfka jí taky odveze velmi dobře, ale že Lexus je Lexus, no ... Tak snad jsem nákup druhého Sapiense odvrátil :D

Odkaz ke komentáři

On je pro mne penshop trochu z ruky (v kombinaci s jejich otevírací dobou). Ale příští týden budu snad mít cestu okolo, tak se tam každopádně stavím a pokud se zalíbí, tak asi i koupím. Nicméně se snažím zjišťovat informace předem. Jinak tohle je můj druhý kandidát. Uvidím, co mi lépe sedne do ruky a na místě zaujme...

Odkaz ke komentáři

Chlapi kua neštvěte mě s těmi obrázky. Zatím jsem vyhrabal Centropen, co jsem měl před čtvrtstoletím na gymplu, ale ikdyž píše stále pěkně, moc parády s tím nenadělám. No a tak projíždím ebay.... až jsem se zapotil. Takový výběr... Nejvíc mě zatím berou pera Platinum - viz obrázek. Byla by to dobrá volba pro začátečníka?

Posted Image

Odkaz ke komentáři

:-) Dobrá taktika. Díky za info ;-) Už jsem si říkal, že by se vracel čas flexibilních hrotů, které jsou schopny napsat lehkou změnou tlaku linku třeba od 0,3 mm do 2-4 mm, ale jak to vidím, asi to nebude až takové horké s tou flexibilitou, ovšem možnost volby nějakého takového hrotu by se mi u tohohle krásného kousku moc líbila.

Odkaz ke komentáři

Mně zas bere tohle :-). S Platinum zatím zkušenost nemám, Pilot v Fku se zlatým hrotem je hodně tenkej a Sailor s takovýmhle hrotem je nesmírně příjemnej, hladce klouže, prostě paráda. Jinak ale žádné z těchto výše jmenovaných per hladkostí nepředčí Crosse Verve, na hladkém papíře píšeš s nulovým přítlakem a stopa není nikterak přehnaně tlustá, momentálně moje nejmilejší pero.

post-7112-127563364022.jpg

Odkaz ke komentáři

Chlapi kua neštvěte mě s těmi obrázky. Zatím jsem vyhrabal Centropen, co jsem měl před čtvrtstoletím na gymplu, ale ikdyž píše stále pěkně, moc parády s tím nenadělám. No a tak projíždím ebay.... až jsem se zapotil. Takový výběr... Nejvíc mě zatím berou pera Platinum - viz obrázek. Byla by to dobrá volba pro začátečníka?

Prečo nie? :) Keď sa ti to páči.. ak sa momentálne obzeráš po niečom japonskom, tak na eBay sú momentálne takéto dva vintage kúsky:

Posted Image

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Samozrejme, predajca sa volá "soundboy_jp" a kúpil som od neho aj inkriminovanú čerešničku :) A všetko bolo v poriadku, môžem odporučiť. Ale dávaj si na perá pozor, lebo si budeš musieť zmeniť podpis na "Moje nožíky, hodinky a pera"

A obzeraj sa pomaly už aj po nejakom atramente, aj tam si daj pozor. Možné dôsledky môžu vyzerať približne takto: (nie je to moja fotka, je od užívateľa Crim z fountainpennetwork.com:)

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Taky pěkné kousky. Můžeš poslat čísla aukcí (nebo prodejce)?

Na jetý piloty s tímto hrotem bych si dával pozor, zejména v F velikosti, jeden mám a není to to nej nej nej.... Upraveno uživatelem rubus32
Odkaz ke komentáři

Vyměnil jsem si pár mailů s tím prodejcem per PLATINUM a chce za ně 112 USD + poštovné.

No to je pěkná cena. Budeš ho objednávat? Pokud ano, počkám si na výsledek, jaký budeš mít z pera pocit a nakolik splní tvé očekávání. Snad ještě budou chvíli skladem. Zdravím.
Odkaz ke komentáři

Tak jsem navštívil Penshop a píši Crosse Aventura. Krásná tenká stopa. Příjemně se drží a dobře klouže po papíru. No a musím pochválit penshop. S perem se hned první den vyskytl jeden problém, počkali na mne po zavíračce a pero okamžitě vymenili za nový (bezchybný) kus. :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...