Přejít na obsah

Ladickove Omegy

Pirx

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...

ahojte, prosim o radu, po ladickach pozeram uz dlhsie, teraz sa mi naskytla moznost OMG Geneve F300HZ Chronometer za celkom prijemnu cenu (300e aj s poistenou zasielkou), predavajuci ma dobru reputaciu a jeho track history vyzera tiez OK, hodinky su vintage (tj nie NOS), odchylka na den v sekundach, udajne servisovane pred rokom, je k nim aj nahradna baterka. Trochu sa ale obavam par veci, preto si dovolim par otazok ctenemu chronospolocenstvu, kedze nemam skusenosti:

- viete odporucit niekoho na pravidelny servis v SR resp Morava resp. vychodne Cechy?

- servisny interval je obvykly pre vintage tj 3 roky? kolko stoji bezny servis?

- zavazne opravy riesite cez UK resp. CH (vyssie vo vlakne su 2 linky)?

- mate niekto skusenosti s poruchami - ake su najcastejsie (blba otazka, ale pytam sa anyways)?

- je velky problem so zhananim kompatibilnych bateriek?

velka vdaka,

peter

PS: tiez dakujem a gratulujem autorovi k recenzii; velka tema spracovana velmi putavo, jasne, k veci a zaroven s lahkym perom (klavesnicou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ahoj Peter,

- viete odporucit niekoho na pravidelny servis v SR resp Morava resp. vychodne Cechy?

Domnivam se, ze cisteni a mazani zvladne jakykoli hodinar. Neni problem dodat servisni dokumentaci, podle ktere to kazdy hodinar musi zvladnout. Problem vidim spis v nedostatku opravdovych hodinaru. Vice obvykly menic baterek to samozrejme nema sanci zvladnout. Hodinar, co ma vzdelani, vercajk a svoji praci rad, ten to zvladne bez problemu, ten strojek je ve sve podstate daleko jednodussi, nez klasicka mechanika.

- servisny interval je obvykly pre vintage tj 3 roky? kolko stoji bezny servis?

Ja bych zvolil spis 2 roky. Cena dle dohody s hodinarem, to se neda obecne napsat.

- zavazne opravy riesite cez UK resp. CH (vyssie vo vlakne su 2 linky)?

Prvni zavaznou opravu jsem resil v UK a to z duvodu, ze pan Keith Tilley mel vsechny potrebne nahradni dily skladem u sebe, plus vlastni 'deltatest' tj. pripravek primo od Omegy k nastaveni chodu.

Vzhledem k tomu, ze ted uz vlastne vsechny nahradni dily mam skladem ja, popripade je umim behem jednoho tydne opatrit od byvaleho zamestnance Omegy v Bienne, neni duvod to resit jinde, nez u Knespl & Mejzlik v Praze. Solidni firma, panove dokazou opravit skutecne cokoli, maji moji naprostou duveru.

Ackoli nemaji origo 'deltatest', dokazou ladicky zregulovat tak, ze jdou +/- 0s za pul roku.

- mate niekto skusenosti s poruchami - ake su najcastejsie (blba otazka, ale pytam sa anyways)?

Me osobne se nic nerozbilo. Hodinky ktere jsem uz jako poskozene dostal, mely vetsinou poskozeny datovy venec... nema vliv na funkci hodinek, proste jeden den v mesici se datum musi prehodit rucne, protoze o pulnoci se neprehodi.

Vaznejsi zavada bylo poskozeni index mechanismu, ke ktremu ale mohlo dojit jen pusobenim velke sily zvenku (pad hodinek z vysky).

- je velky problem so zhananim kompatibilnych bateriek?

Dle dokumentace Omegy je oficialni nahrada za puvodni, uz nedostupnou rtutovou baterii, Renata 344.

Objednavam je z Anglie z Ebay, prijde jich vzdycky balik, za cca 4 dny. V hodinkach vydrzi cca rok.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si celou rezenzi přečetl se zatajeným dechem a hluboce smekám, opravdu. Vedle těchto odborníků se vždy uvědomím, že jsem jen hodinkový žabař, který má ty tikací mašinky moc rád, ale dál se zatím nedostal ... :)

Díky, že jsi byl ochotný něčemu takovému věnovat tolik času...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...