Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsou tyto hodinky kvalitni a dobrou volbou mezi 5kami? Mam celkem hubenou ruku, tak bych chtel nejake pekne SEIKA 5kove. Nasel jsem tyhle krasky http://cgi.ebay.com/Seiko-5-Sports-Automatic-Watch-100M-SNZG05J1-SNZG05K1-/190532348893?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item2c5c9cebdd#ht_4319wt_882 a tak se radeji ptam, nez neco koupim, jestli je to dle vas dobra volba na kazdodeni noseni a to i k obleku.

Posted ImagePosted Image

Dekuju vsem za pripadne rady.

Odesláno

ANO. Kvalitou rozhodne ano. Ten dizajn nie je celkom moja salka kavy, ale dolezite je, ze sa pacia tebe.

Takze Seiko ANO.

(Mozno by som tam dal nejaky slusivy kozeny remen)

Odesláno

Už jsem měl několik kousků od Seika a nikdy mě tato značka nezklamala. Za ty peníze dostaneš vážně dobré hodinky. Konkrétně řada Seiko 5 je poměrem výkon/cena na hodně vysoké úrovni. Když je koupíš, neuděláš krok vedle. Jsou to slušné hodinky na vstup do světa mechanik. Strojek je osvědčený a je možné ho po pár měsících (až si sedne) seřídit na velmi slušnou odchylku.

A přímo tento model? -Líbí se mi :-)

Za mě: ANO

Odesláno

Jeste bych bral v uvahu misto techto sportu tyto Seiko 5 SNK605. Jsou v pomeru cena/vykon celkem na slusne urovni rekl bych. Sporty muzu mit za 3500 a tyto automaty za 1200, takze celkem vaham..

Posted Image

Odesláno

Tak sporty uz jsou na ceste :) I kdyz maji 3x takovou cenu jako ty automaty, tak doufam ze budu spokojeny. Jinak tenhle typ tady nikdo z vas nema? Nejak sem se o nich nemohl dopidit info..ani na netu nic neni krome zahranicnich eshopu a v CR nejsou nikde k sehnani..

Odesláno (upraveno)

Hlavne jsou i vodotesne.. coz je pro me celkem plus, kdyz se blizi doba koupani a lezeni u bazenu :-)

EDIT: Jeste bych se zeptal na jednu vec. Docetl jsem se ze se vyrabi i nejaka asijska verze, presne

SNZG05K1, ktera ma byt pry nekvalitni a prodavaji ji ne eBay levneji, nez ty japonske co jsem si koupil..

Upraveno uživatelem eXe
Odesláno (upraveno)

Rozdíl mezi verzemi K a J je minimální, jedná se o verzi nevyráběnou přímo v Japonsku (nemá nápis Made in Japan), ale ze stejných součástek. Jediný významnější rozdíl bývá v pojmenování dnů v týdnu, ale to se liší i mezi jednotlivými J / K verzemi podle jejich cílového trhu. Já mám například podobný typ ve verzi J, přitom mám dny v týdnu v angličtině a arabštině (?). Levněji se prodávají hlavně pro to, že jsou verze Made in Japan více ceněné sběrateli a chronomagory.

Většinu jsem ale pochytil v diskusích na internetu, tak mne prosím případně někdo opravte. :)

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno (upraveno)

Díky za vysvětlení. :) Plánuju stát se lehkým chronomagorem, takže to byla asi dobrá volba. :P

Upraveno uživatelem eXe
Odesláno (upraveno)

Mám SNZG 13 K1,což jsou totožné hodinky s trochu jiným ciferníkem a můžu říct,že vypadají ve skutečnosti mnohem lépe než na obrázku.Přemýšlel jsem i o tom Tvém typu a nakonec zvolil 13-ky.Mám z nich opravdu radost.Po dvou měsících se stáhla denní odchylka z počátečních 20-ti vteřin v plusu na současných 4-5 a stále to malinko klesá.Zápěstí mám 19 cm a zkracoval jsem o dva dílky.Mají fantastickou luminiscenci a za ty peníze reprezentativní vzhled.Názory,že verze K je méně kvalitní jsou,myslím nepodložené.Nevím,co bych na nich našel nedotaženého do konce.Vřele doporučuji.

post-14708-080252500 1305904882.jpg

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

Mám SNZG 13 K1,což jsou totožné hodinky s trochu jiným ciferníkem a můžu říct,že vypadají ve skutečnosti mnohem lépe než na obrázku.Přemýšlel jsem i o tom Tvém typu a nakonec zvolil 13-ky.Mám z nich opravdu radost.Po dvou měsících se stáhla denní odchylka z počátečních 20-ti vteřin v plusu na současných 4-5 a stále to malinko klesá.Zápěstí mám 19 cm a zkracoval jsem o dva dílky.Mají fantastickou luminiscenci a za ty peníze reprezentativní vzhled.Názory,že verze K je méně kvalitní jsou,myslím nepodložené.Nevím,co bych na nich našel nedotaženého do konce.Vřele doporučuji.

kdyby neměli ty malinkaty čísla hodiny na 12 tak by byly super todle mi na nich trochen nesedi

• po 3 týdnech...
Odesláno

nj, skoda tych malinkych cisiel, ale vydrzat sa to da. Pokukujem po ciernej verzii SNZG17 + k tomu zelene/khaki nato.

Ako je to s velkostou? Na internetoch som nasiel udaje od 40 mm po 43 mm bez korunky... nemam hrubu ruku ale hladam nieco vacsie od mojich traser classic automatic, predpokladam ale ze velky rozdiel to nebude.

Odesláno

nj, skoda tych malinkych cisiel, ale vydrzat sa to da. Pokukujem po ciernej verzii SNZG17 + k tomu zelene/khaki nato.

Ako je to s velkostou? Na internetoch som nasiel udaje od 40 mm po 43 mm bez korunky... nemam hrubu ruku ale hladam nieco vacsie od mojich traser classic automatic, predpokladam ale ze velky rozdiel to nebude.

Mám 17ky, velikost je 42mm bez korunky, ale na ruce vypadají menší kvuli relativně malému ciferníku. Ruku mám cca 17 a sedí tak akorát.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...