Traveller Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Upřímně mi se ten nabízený prototyp moc nelíbí. Přijde mi takový úzký. Možná se tak jeví díky tomu, že je to jen model. To z této fotky bych bral ten bílý - druhý shora:
spiderer Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Nechci do toho zde moc rypat nebo zde zanaset negativni atmosferu, ale ptam se skutecne jen ciste ze zvedavosti. Jaky smysl ma "limitka noze pro chronomag", ktery uz je kazdy dostatecne individualni sam o sobe, nejedna se o zadnou seriovou produkci? - Bude to levnejsi nez 1ks?- Bude to mit na sobe namisto nejake individualizace poradove cislo X/Y?- Bude to neco, co by BW v jednom kusu neudelal? Chapu limitky pozadovane z masove produkce, ale tady mi zatim ten smysl unika, proc chtit kompromis u neceho kde muzu mit presne co chci namisto neceho co se mi bude 100% libit?
Tara Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 V 27. 5. 2011 v 18:40, 'Traveller' napsal: Upřímně mi se ten nabízený prototyp moc nelíbí. Přijde mi takový úzký. Možná se tak jeví díky tomu, že je to jen model. To z této fotky bych bral ten bílý - druhý shora: Souhlas,nůž bez ricassa je jak hospoda bez oken.Conrad
kejklik Odesláno 30. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2011 V 27. 5. 2011 v 20:21, 'spiderer' napsal: - Bude to levnejsi nez 1ks? - Bude to mit na sobe namisto nejake individualizace poradove cislo X/Y? - Bude to neco, co by BW v jednom kusu neudelal? - Ne - Číslování patrně ano - Ne Moje představa byla, že se bude jednat o sestavu nožů, které budou držitelům připomínat společný projekt několika lidí se stejnou úchylkou.
kejklik Odesláno 30. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2011 V 27. 5. 2011 v 18:40, 'Traveller' napsal: Upřímně mi se ten nabízený prototyp moc nelíbí. Přijde mi takový úzký. Možná se tak jeví díky tomu, že je to jen model. To z této fotky bych bral ten bílý - druhý shora: Dodám rozměry prototypu.
cigi Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 V 30. 5. 2011 v 12:34, 'kejklik' napsal: - Ne - Číslování patrně ano - Ne Moje představa byla, že se bude jednat o sestavu nožů, které budou držitelům připomínat společný projekt několika lidí se stejnou úchylkou. limitovaná serie naruby :D To je výborný nápad, ale pokud na první otázku neodpovíš ano a o hodně, nevěřím v realizaci, neboť mít úchylku v drahých nožích znamená myslím především mít úchylku v individuálních nožích. Smysl by to mělo, kdyby onen nůž měl nějakou jinou přidanou hodnotu - např. byl n a p r o s t o výjmečný, jinak nedosažitelný, vlastně nejlépe jako individuálka ani nevyrobitelný, buď tvarem, technologií, použitým materiálem (např. jeden kus meteoritu , klu ... ale to je zase protimluv s tím, jak konzervativní milovníci individuálních nožů jsou. Věc se zájmem sleduji, ale bojím se, že vyleze naprosto tuctový předražený nožík na pomezí zákonů.
cigi Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 (upraveno) ještě mne napadá výjmečný účel - nezmáknul by BW přidat třeba vystěžejkovač ?? Nebo tak něco ?? prostě dát mu originální zadání, jak se sním BW popasuje, postavit jej před výzvu. nebo i jen prostá velikost by mohla být význačná - a v našem případě evropská - tedy small :D vím, že to neprojde, vy milujete vééélký kudly. Upraveno 1. června 2011 uživatelem cigi
Návštěvník ?po Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 V 1. 6. 2011 v 15:52, 'cigi' napsal: ještě mne napadá výjmečný účel - nezmáknul by BW přidat třeba vystěžejkovač ?? na co to potřebuješ ? - prim se prý dá vystěžejkovat wydličkou se třema hrotama = prostě tím, čím se standardně drápeš v zadku - he he
cigi Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 V 1. 6. 2011 v 16:07, '?po' napsal: na co to potřebuješ ? - prim se prý dá vystěžejkovat wydličkou se třema hrotama = prostě tím, čím se standardně drápeš v zadku - he he vidíš, ani jedno z toho, co navrhuješ, jsem ještě nezkoušel, zkušenosti ??? Ale jako návrh na nůž na vytírání a vidličku to může být počátek něčeho vskutku raritního, jen co na BW ??
cigi Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 (upraveno) kurňa, nějak mě ta kudla vzala, totiž ve své svaté prostotě považuju za božží jak ten plastový prototyp, tak ten nůž od travellera s poštolkou ( sokolem)v pozadí, tak ten po japonsku prohlý od secta, tak ten s dřevěnou rukojetí od pety-bikera. jen bych pozitivně poradil, abych nakonec nebyl ňákým pokročilejším zelenáčem psífíó (nebo jak) nařčen z podvracení a vytírání widlema nenavrhovat nůž ( od toho je profík BW), ale stanovit originální požadavek/vky a on si s tím v rámci jeho stylu/možností sám poradí. už vůbec nenavrhovat individualizace a detaily ( chceme serii od výrobce soliterů ) , ale naopak stanovit jasnou konkrétní jednoduchou sjednocující ideu. je výtečný, že kejklík je zjevně někde v dosahu mistra a může věc ošahat. Upraveno 1. června 2011 uživatelem cigi
kejklik Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2011 (upraveno) V 27. 5. 2011 v 18:40, 'Traveller' napsal: Upřímně mi se ten nabízený prototyp moc nelíbí. Přijde mi takový úzký. Možná se tak jeví díky tomu, že je to jen model. To z této fotky bych bral ten bílý - druhý shora: Včera jsem byl u BW celý podvečer a zkoušeli jsme různé verze materiálů a povrchových úprav, stejně jako drobné změny tvaru. Závěr ze včerejška: - tělo nabyde ve středu střenek o cca 3 mm, tím pádem bude hřbet klenutější, půjde líp do ruky a bude vypadat opticky mohutnější. - délku čepele zachováme - ten "bílý" nůž na fotce je ve velikosti a váze ZT 300 (zavřený 13,3 cm, váha 1/4 kg), na fotce je dál, tak vypadá menší, než je. - úpravu čepele stone washed BW neumí, nemá vybavení a o nikom, kdo to tady dělá neví. Je potřeba dřevěný otáčecí buben, naplněný do 1/2 karborundovými kouličkami a vodou. Do toho se dá finálně opracovaná čepel a po uzavření se tím točí do dosažení požadovaného efektu. - síla materiálu čepele bude 3,5 mm - výbrus ostří konkávní (břitvový), preferovaná je řezivost před schopností sekat - upevnění čepele pouzdro s torxem. - na vrchní straně čepele přes 1/3 délky od špičky falešné kontraostří. - frame (tělo) nože bude z pružného titanu tl. 2,5 mm. Síla 3,2 mm není vzhledem k předpokládanému použití jako městský EDC nutná, je to jen váha navíc. - zkusili jsme různé způsoby povrchové úpravy střenek. Anodizování je frajerské, ale nedrží. Lze odřít už klíčem. Na pískování je vidět každé sáhnutí špinavou rukou a hlavně to tam už zůstane. Dobře vypadá kartáčování křížem přes sebe a broušení na speciálním pásu se speciální pastou (jména jsem hned zapomněl, BW to ještě pojmenovává anglicky). To udělá povrch vzhledu "šupiny pstruha" Téměř nejsou vidět, nahmatat nelze ale jsou tam. Bude odzkoušeno před kompletací nože a finálka bude ta líp vypadající verze. - klip bude z oceli, povrchová úprava buď leštěný jako kontrast nebo ve stejné úpravě jako frame. K framu bude přišroubovaný torxy. - střenka bude jen na jedné straně (ta bez klipu). Našli jsme v bedně špalík nějakého stabilizovaného dřeva z Kanady, ze kterého se odloupnul název. Ale vypadá perfektně, barva medu a kresba jako vyschlá delta Amu-Darji na družicovém snímku. Dřeva je tak na 6 nožů s jednou střenkou. - směrem k čepeli bude střenka kopírovat tvar framu a bude končit cca 25 mm před začátkem nože. Horní a dolní okraj bude bude kopírovat frame s odskokem cca 1 mm. Na konci bude ukončena obloukem tak, aby ve framu zbylo místo na díru durch pro špagátek. Zkoušel jsem to namalovat do fotky, ale s myší se mi to nedaří. - maketa LE nože nebude sloužit jako vzor pro nabídku dalším zákazníkům mimo chronomagory. To zajistí určitou exkluzivitu. Já to beru jako možnost mít nůž s dalšími zájmově spřízněnými osobami. BW tvoří nože tak, že maluje tužkou č.1 na proužky tvrdého polystyrenu, nehodící se odmazává nasliněným palcem a z toho, co uzná za životaschopné, vyrobí tu bílou maketu. Jsem k dispozici pro připomínky do čtvrtečního večera (9.6.2011), pak mizím za polární kruh na ryby a budu až po 20.6. Edit: jaký kolíček na otvírání nože? Upraveno 8. června 2011 uživatelem kejklik
kejklik Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Trochu širší frame, dřevo asi tak nějak. Klidně může být i něco jiného, jen BW nedoporučuje perleť (praská) a leštěné kosti (odřou se).
bandicoot Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 Všechno super. Jaká bude tloušťka dřívka? Ad kolíček: mám od buddyho na kolíčku rybinu. Je to skvělý na otevření, nožík je malej, potřebuje tuhle fíčuru.Ale protože nůž nosím na klipu za lem gatí dovnitř a jak je ta rybina ostrá, tak občas chytí košili, nožík se pootevře (byť je zajištěný v zavřené poloze "kuličkou") a do košile udělá špičkou čepele skobu. Prostě s hrubším materiálem ta rybina funguje jak sucháč.
kejklik Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 7:53, 'bandicoot' napsal: Všechno super. Jaká bude tloušťka dřívka? Ad kolíček: mám od buddyho na kolíčku rybinu. Je to skvělý na otevření, nožík je malej, potřebuje tuhle fíčuru. Ale protože nůž nosím na klipu za lem gatí dovnitř a jak je ta rybina ostrá, tak občas chytí košili, nožík se pootevře (byť je zajištěný v zavřené poloze "kuličkou") a do košile udělá špičkou čepele skobu. Prostě s hrubším materiálem ta rybina funguje jak sucháč. Dřívko v síle cca 3 mm ve středu a ubírané k hornímu a dolnímu okraji. K framu šroubované maličkými torxy. Nože od BW strkat dovnitř gatí? Rychlý způsob na přechod od chlapa k eunuchovi...
Micey Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 (upraveno) EDIT: Sorry, jsem si to nějak blbě přečetl. To má člověk z toho, když po ránu chlastá.. No nic, nebudu vám do toho kecat. Upraveno 8. června 2011 uživatelem Micey
kejklik Odesláno 8. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 8:08, 'Micey' napsal: EDIT: Sorry, jsem si to nějak blbě přečetl. To má člověk z toho, když po ránu chlastá.. No nic, nebudu vám do toho kecat. Sice nevím, co si tady napsal, ale budu rád, když do toho budeš kecat. Může z toho vypadnout něco zajímavýho.
Conrad Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 V 8. 6. 2011 v 8:03, 'kejklik' napsal: Dřívko v síle cca 3 mm ve středu a ubírané k hornímu a dolnímu okraji. K framu šroubované maličkými torxy. Nože od BW strkat dovnitř gatí? Rychlý způsob na přechod od chlapa k eunuchovi... Kdybych měl 3 dcery jinak bych ho nenosil
cigi Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 (upraveno) vypadá suprově, ale nikde jsem nenašel přesné rozměry. Snad bude dost malý, jako mětský EDC ? vynechal bych jakékoli zkrášlující povrchové úpravy a udělal jen funkční vylepšení. Jakékoli okrasy se opravdu rychle " přežijí" kouzlo vyprchá a co pak ?? těch cca 6 rukovětí z jednoho kusu záhadného dřeva mi přijde zrovinky ten správný jednotící element dost dobrý mi přijde opěrka na palec na horní straně rukověti. ale mám bohužel od mládí osobní blokační výhradu ke tvaru - zažil jsem několik ošklivých zranění, kdy, pravda opilí, ale i tak, bodali do něčeho tvrdšího, něž čekali a svezla se jim ruka ze střenky na ostří - aj aj aj. Takže buď otupit hrot, aby nelákal k bodání - to je pro městský EDC myslím přijatelný ústupek - on ten nůž pak nebude vypadat jako zbraň - nebo přidat ochranu /opěrku na spodní stranu střenky - ale pak nůž už nebude tak ladný, jako teď. a jeden motiv - nešlo by do tvaru konce rukověti vzadu, jak je bíle ( do bílého) nakreslený asi očko na zavěšení, integrovat tvar na otvírák na pivo ?? Upraveno 8. června 2011 uživatelem cigi
Conrad Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 (upraveno) V 8. 6. 2011 v 8:36, 'cigi' napsal: vypadá suprově, ale nikde jsem nenašel přesné rozměry. Snad bude dost malý, jako mětský EDC ? vynechal bych jakékoli zkrášlující povrchové úpravy a udělal jen funkční vylepšení. Jakékoli okrasy se opravdu rychle " přežijí" kouzlo vyprchá a co pak ?? těch cca 6 rukovětí z jednoho kusu záhadného dřeva mi přijde zrovinky ten správný jednotící element dost dobrý mi přijde opěrka na palec na horní straně rukověti. ale mám bohužel od mládí osobní blokační výhradu ke tvaru - zažil jsem několik ošklivých zranění, kdy, pravda opilí, ale i tak, bodali do něčeho tvrdšího, něž čekali a svezla se jim ruka ze střenky na ostří - aj aj aj. Takže buď otupit hrot, aby nelákal k bodání - to je pro městský EDC myslím přijatelný ústupek - on ten nůž pak nebude vypadat jako zbraň - nebo přidat ochranu /opěrku na spodní stranu střenky - ale pak nůž už nebude tak ladný, jako teď. Kulaté hroty mají pokud vím jen jachtařské nože a tomuto- nebo přidat ochranu na spodní stranu střenky -nerozumím. doufám že nemyslíš záštitu na takovém prckovi by vypadala komicky Upraveno 8. června 2011 uživatelem Conrad
bandicoot Odesláno 8. června 2011 Nahlásit Odesláno 8. června 2011 (upraveno) V 8. 6. 2011 v 8:36, 'Conrad' napsal: Kdybych měl 3 dcery jinak bych ho nenosil nůž nosim zaprvé v instituci, kde jiný styl nošení by byl nežádoucí (klispnout ho do kapsy nepřipadá v úvahu), zadruhý vzadu "na ledvině" a zatřetí jsem pochopil princip zavíráku edit: cigi, ubíráš fantazii zajímavým směrem, záštita nemusí být ani moc nápadná, naopak dodá noži zajímavou křivku, ale na nějaký opilecký bodání to nebude, to neni FS dýka Upraveno 8. června 2011 uživatelem bandicoot
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se