deewy Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 (upraveno) Dobrý den, potřebuji poradit s výběrem hodinek. Nutno podotknout, že to budou mé první kvalitní hodinky, teď nosím Storm Hydron. Původně jsem myslel, že zakoupím Archimede Pilot v titanu, ale brouzdal jsem po tomto fóru, netu a našel hodinky Stowa Flieger Ikarus, které se mi s černým řemínkem bez cvoků velice zamlouvají. Následovalo další brouzdaní po netu a do oka mi padly jak Hamilton Slim tak Viewmatic. Důležitá je pro mě i luminescence hodinek, prostě se mi to líbí. Stormy to nemají a dost mě to štve. Rozpočet mám nastaven do 15000 Kč. U Stowy mě trápí delší dodací časy. Z UK shopu precisiontime.co.uk se ty Hamiltony dají sehnat asi o 4000 Kč levněji jak Stowy a v přijatelnějším čase. Nicméně potřebuji hodinky, které mě budou reprezentovat jak na obchodním jednání v sáčku, tak v neformálním oblečení tj. rifle, triko, kraťasy apod. Prosím můžete poradit? Už z toho mám hlavu jak pátrací balón a žena o mě tvrdí, že jsem magor, co jsem se o to začal zajímat. Děkuji Upraveno 21. května 2011 uživatelem deewy
Lumpy.T Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Předpokládám, že ti tu 50 členů napíše at beres Stowy. Kterym osobne absolutne nefandim. Navic pokud se pohybujes mezi lidmi, kterí rozlisuji na hodinky svycerske a nesvycarske (je jich naprosta vetsina), tak s nimi moc parady neudelas. Proto za me spis ty Hamiltony (z tveho vyberu). Urcite bych ale zkusil mrknout na produkci Orisu, Frederique constant (Healey Index Cleasr vision maji super lumi) nebo Maurice Lacroix. Je to sice na vrchni hranici rozpoctu, ale lepsi jednou dobre koupit nez je pres chronomag prodavat za tri mesice se ztratou.
Chorche Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Hamilton je sympatická značka, která za rozumné peníze nabízí dobré hodinky. Ale z pohledu chronomagora imho jednoznačně vede Stowa, historií, neokoukaností, kvalitou. Navíc pilotky jsou mnohem univerzálnější než Viewmaticy.
deewy Odesláno 21. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Děkuji za hodnotné názory.Doufám, že se i další členové tohoto fora podělí o svoje postřehy. Co jsem se zatím ptal přátel, tak jim se líbí více Hamiltony Viewmatic. Já se mezi výše uvedenenými modely a výrobci, zatím opravdu nemůžu rozhodnout :crying_anim:líbí se mi oboje
quequeek Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 jako první lepší hodiny je Hamilton ideální volba...časem tě pohltí chronobundus a můžeš ještě dokoupit ty Stowy, nebo kdoví co ještě
deewy Odesláno 21. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2011 po delším hledání se mi podařilo narazit na srovnání hodinek Hamilton Jazzmaster Viewmatic s dalšími hodinkami od výrobců Frederique Constat and Limes - viz. příloha.WT_2009_05_158.pdf
bandicoot Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Lumpy, stačí to znegovat a pak by to sedělo. Stowa je sympatická značka s historií i současným drajvem. Právě touto značkou se člověk může vymezit proti všem těm švýcarským značkám co mají v každém druhém hodinářství. A značky co jsi navrhl jsou sice OK, ale právě ty tu zas tak moc nefrčí a pokud jo, tak se ztrátou.
lib Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 deewy, v uvodu pises, ze je pro tebe dulezita luminiscence. Ja sice s Hamiltony osobni zkusenost nemam, ale mockrat tu zaznelo, ze prave luminiscence je u H slaba... kratka vydrz, nic moc jas.
deewy Odesláno 21. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Diky lib, to je celkem zasadni informace...to me rozhodnuti posouva zase o krok zpět, už jsem byl totiž nakloněn k Hamiltonkam...chjo
Lumpy.T Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Lumpy, stačí to znegovat a pak by to sedělo. Stowa je sympatická značka s historií i současným drajvem. Právě touto značkou se člověk může vymezit proti všem těm švýcarským značkám co mají v každém druhém hodinářství. A značky co jsi navrhl jsou sice OK, ale právě ty tu zas tak moc nefrčí a pokud jo, tak se ztrátou. To je ale právě ono. Stowa je prostě "geekovská". Jak píšeš, jsou to (asi, sám nevím) hodinky s tradicí, drajvem, atd. K čemu jim to je když je v reálněm světě nikdo nezná. Kdybych nechodil na chronomag tak ani nevim že něco takovýho jako Stowa je. Jiné by to bylo se pohybovat v prostředí chronomagorů, ale např. u nás ve firmě nikdo takovej neni. Ve výsledku dáš 20 tis. za hodinky a nikdo v tvém okolí to neocení a bude si myslet že sis je někde koupil za pár korun. To že je pravda někde jinde tě sice může hřát, ale to je asi tak všechno. Hodnota značky je u Stowy je nulová. Když hodinky k obleku, tak bych si nikdy nekoupil hodinky co tenhle značkovej show off nemají. A to píšu i přes to, že tenhle názor tady moc nejde
bandicoot Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Z tohoto pohledu nejlíp vychází Tissot. Každej je zná, každej ví, že jsou to švýcary. Občas je nějakej middle šéfík má a všichni ví, že jsou výš než Festina. A proto tu jsou fóra jako je to naše, který proti tomuhle základnímu omylu bojují sdílením informací a vkusu. Lumpy, jsi první člověk, který na rovinu přizná, že se (pod)řídí (ne)vkusu lidí okolo, hlavně aby to mělo show off. Jde to sice trochu mimo mě, ale upřímnosti si cením.
Lumpy.T Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Z tohoto pohledu nejlíp vychází Tissot. Každej je zná, každej ví, že jsou to švýcary. Občas je nějakej middle šéfík má a všichni ví, že jsou výš než Festina. A proto tu jsou fóra jako je to naše, který proti tomuhle základnímu omylu bojují sdílením informací a vkusu. Lumpy, jsi první člověk, který na rovinu přizná, že se (pod)řídí (ne)vkusu lidí okolo, hlavně aby to mělo show off. Jde to sice trochu mimo mě, ale upřímnosti si cením. Zenes to prilis do extremu a trochu prekrucujes co pisu, ale necekal sem tu nic moc jinyho.
vraby Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 To je ale právě ono. Stowa je prostě "geekovská". Jak píšeš, jsou to (asi, sám nevím) hodinky s tradicí, drajvem, atd. K čemu jim to je když je v reálněm světě nikdo nezná. Kdybych nechodil na chronomag tak ani nevim že něco takovýho jako Stowa je. Jiné by to bylo se pohybovat v prostředí chronomagorů, ale např. u nás ve firmě nikdo takovej neni. Ve výsledku dáš 20 tis. za hodinky a nikdo v tvém okolí to neocení a bude si myslet že sis je někde koupil za pár korun. To že je pravda někde jinde tě sice může hřát, ale to je asi tak všechno. Hodnota značky je u Stowy je nulová. Když hodinky k obleku, tak bych si nikdy nekoupil hodinky co tenhle značkovej show off nemají. A to píšu i přes to, že tenhle názor tady moc nejde Nemusíš do toho cpát 15 litru a kup nějakou modní značku,pak to někdo ocení. Ale ten pocit???
instant Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 ale naco modnu znacku, nebudme trochári. presne takouto pseudomaterialistickou logikou a la Lumpy clovek zrazu zatuzi po "áčkových fejkoch". tie zaručene všetci ocenia /dívky tajou a pánové tuhnou.. závistí/ a, hm, ved ono to nestoji az tak vela ze, este by sa mozno aj nieco usetrilo.. "Hodnota značky je u Stowy je nulová." ... muhehe
Lumpy.T Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Nemusíš do toho cpát 15 litru a kup nějakou modní značku,pak to někdo ocení. Ale ten pocit??? Mozna to nekdo oceni ale kdyz vidim lidi s hodinkama od armaniho tak si tukam na celo stejne jako by sis tukal ty. O modních značkách zde nebyla vůbec řeč, nevím co to sem pleteš. Nikdy bych je na ruku nevzal. Jestli jsou Oris, Frederique constant nebo ML modni tak to pardoon. Na prvních místech při výběru je design, tradice, zpracování, ale na rozdíl od některých do toho zahrnuji i značku. Omegu v quartzu si tu taky spousta lidí kupuje jen kvuli vzhledu a značce, byt ten strojek neni prakticky nic extra... Stejně tak si za stejný peníze koupíš triko RL než stejně kvalitní triko od nějaký neznámý značky. Instant: Po pár letech strávených v Londýnském city jsem tochu materialista. To klidně priznam, ale z pohledu oceňování je hodnota značky veskrze zanedbatelná. Kromě komunitu chronomagu ji skutečně v čechách nikdo nebude znát (coz je driver hodnoty). Kamenujte si me dal, ale k obleku proste patrej hezky svycarsky hodinky.
deewy Odesláno 21. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Teď z toho opravdu nejsem moc moudrej Patřně pořídím Hamilton Jazzmaster Viewmatic z precisiontime.co.uk. Jednak mě hodinky velmi oslovuji designem, zrovna tak ma tato společnost letitou historii a slušnou kvalitu. Patrně jsem ještě nedospěl do stadia, kdy dokáži plně ocenit fully Swiss made product. Nicméně doufám, že můj výběr není investice vniveč, tedy vyhozené prachy a hodinky mi udělají svoji službu a budou mě reprezentovat. To bylo víceméně základem tohoto topicu. Poradit mi výběr hodinek z mého výčtu, tak aby korespondovaly s možností nosit je k obleku tak při neformálním více civilním vyžití. Otázkou pro mě zůstává, prohloupím, když šáhnu po Hamiltonech?
instant Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Mozna to nekdo oceni ale kdyz vidim lidi s hodinkama od armaniho tak si tukam na celo stejne jako by sis tukal ty. O modních značkách zde nebyla vůbec řeč, nevím co to sem pleteš. Nikdy bych je na ruku nevzal. Jestli jsou Oris, Frederique constant nebo ML modni tak to pardoon. Kamenujte si me dal, ale k obleku proste patrej hezky svycarsky hodinky. wtf is RL? no nebudem ta kamenovat, skor mi ta je luto. teda jako nic v zlom, ale su veci ktore asi nepochopis ergo ti ich nebudem tlacit do gulivera. ja mam svoje dvanastvalcove obdobie uz za sebou
instant Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 Otázkou pro mě zůstává, prohloupím, když šáhnu po Hamiltonech? podla mna nie, tak ako by si neprohloupil ani v pripade Stowa. kup si co sa ti viacej paci, oboje su to normalne kvalitne hodinky na denne nosenie.
rancor Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 at se vam to libi nebo ne, tak cena znacky je opravdu DOST dulezita ve vnimani lidi! tim tady nepropaguju modni znacky... ale zpet k puvodni otazce - za mne jednoznacne hamilton!!
instant Odesláno 21. května 2011 Nahlásit Odesláno 21. května 2011 at se vam to libi nebo ne, tak cena znacky je opravdu DOST dulezita ve vnimani lidi! tim tady nepropaguju modni znacky... ale zpet k puvodni otazce - za mne jednoznacne hamilton!! ....A man who knows the price of everything and the value of nothing. Oscar Fingal O´Flahertie Wills /a.k.a. Oscar Wilde/, Lady Windermere´s Fan, vyslo v r.1892
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se