Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sedim si v nedělním poledni u počítače a přemýšlím co dál ve svém hodinkovém životě. Breitlingy jsem zkusil, Omegy jsem měl před týdnem, Rolexky mi teď leží na stole... a nevim co dál.

Baume&Mercier mi vždycky přišla jako ohromně zajímavá a neonošená značka. Co o ní soudíte vy? Kolik je tu vlastně majitelů nebo bývalých majitelů?

Prošel jsem si chrono24 a v mojí cenové kategorii se mi nejvíce líbí Riviera Chronograph.

Čeho se obávám je reálná hodnota takových hodinek, kalibr jsem nenašel, ale počítám se 7750, značka nikomu moc neříká... jaké vidíte alternativy?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

BM dost straca na hodnote, takze opatrne s cenou. inak im asi nie je co vycitat, akurat ze produkuju dost velke mnozstvo modelov vratane quartz, preto ten nizsi zvuk znacky.

jedinou takou svetlejsou vynimkou su titanove dajvre so zltym cifernikom, capeland diver - tie sa predaju rychlo az omrzia /ak vobec omrzia/, bola to limitka a myslim ze doooost vydarena

zdroj foto: WUS

Odesláno

Mě ty Riviery lákají moc, i když tedy ve verzi bez chrona. Každej kopíruje potápky od Rolexu, ale B&M to dělá po svým a dělá to dobře. Hrozně se mi líbí ta hodinová ručka (v podstatě logo B&M).

Pravda je, že na ceně tratí dost, ale která značka kromě Rolex ne?

Jasně, třeba Omega si drží cenu lépe, než B&M, ale takhle bych to nebral. V podstatě 95% hodinkových značek tratí v čase jako prase.

A navíc - co to je pokles hodnoty? V kamenným krámu si je asi nekoupíš, zřejmě zalovíš na ebay, a tam už je ten pokles ceny tak nějak zohledněn i u nových hodinek (takže při následným prodeji už nic moc neztratíš).

Odesláno

Mě ty Riviery lákají moc, i když tedy ve verzi bez chrona. Každej kopíruje potápky od Rolexu, ale B&M to dělá po svým a dělá to dobře. Hrozně se mi líbí ta hodinová ručka (v podstatě logo B&M).

Pravda je, že na ceně tratí dost, ale která značka kromě Rolex ne?

Jasně, třeba Omega si drží cenu lépe, než B&M, ale takhle bych to nebral. V podstatě 95% hodinkových značek tratí v čase jako prase.

A navíc - co to je pokles hodnoty? V kamenným krámu si je asi nekoupíš, zřejmě zalovíš na ebay, a tam už je ten pokles ceny tak nějak zohledněn i u nových hodinek (takže při následným prodeji už nic moc neztratíš).

jenže se koukni sem:

http://www.a-hodinky.cz/hodinky-baume-mercier-MOA8723

eBay, chrono24... s vypětím sil jsem schopnej je koupit za 40 a za kolik je tu potom třeba po půl roce prodám? mám takovou obavu, že ani za 30 tisíc tu nebude moc zájemců, většina lidí si hladí ego s profláklou značkou, 15 let starý obouchaný Breitlingy se budou prodávat líp... nebo si koupí Hamiltony se stejnym strojkem za 15

ještě se mi líbí Classima:

http://www.a-hodinky.cz/hodinky-baume-mercier-MOA8692

ale je pravda že ten 12 úhelníkovej ciferník je právě ten důvod proč jsem si Riviery zamiloval, je to nádhera... na druhou stranu Classima je alespoň v akutálním katalogu a taky vypadá perfektně...

navrch jsem se na ofiko stránkách dočetl že moje nejoblíbenější herečka Gwyneth Paltrow se stala jejich tváří a to už je samo o sobě důvod si je koupit... tak nevim mám dilema, buď to s nima risknu a když pak zjistim že je nikdo nechce tak se konečně usadim a nechám si je... a nebo si přihodim pár korunek a koupim si rovnou ty Blancpain...

já jsem se dneska opravdu zamyslel nad tím jak ty hodinky pořád střídám... ještě mě to bude chvíli bavit to rozhodně, ale jednou si budu něco chtít nechat třeba na pořád a já mám pocit, že Longines nebo Omega to nebudou... jsou to skvělý značky to rozhodně ale já mám pořád ten dojem, že kromě zvučnýho jména a slavnýho loga k nim už neodstávám nic navíc...

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Tiez sa mi Riviery stale pacili, no nechrono..bohuzial narozdiel od NiG sa prave obavam tej hodinovej rucicky :/..a tie capeland, daju sa zohnat na ebay za par babiek teraz, dokonca obcas vyskocia aj tie so zltym cifernikom..

Odesláno (upraveno)

Tiez sa mi Riviery stale pacili, no nechrono..bohuzial narozdiel od NiG sa prave obavam tej hodinovej rucicky :/..a tie capeland, daju sa zohnat na ebay za par babiek teraz, dokonca obcas vyskocia aj tie so zltym cifernikom..

já zas pořád ještě nevim co si o těch ručkách myslet... rozhodně je to zajímavý

Capeland za pár babek? tak já nevim, když to očistim od damských a od quartzových tak tam nic moc levnýho nevidim...

EDIT: nebo myslíš ten starý model chrono Capeland? ten je tak kolem 30 tisíc no...

Upraveno uživatelem Matthew
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

jenže se koukni sem:

http://www.a-hodinky.cz/hodinky-baume-mercier-MOA8723

eBay, chrono24... s vypětím sil jsem schopnej je koupit za 40 a za kolik je tu potom třeba po půl roce prodám? mám takovou obavu, že ani za 30 tisíc tu nebude moc zájemců, většina lidí si hladí ego s profláklou značkou, 15 let starý obouchaný Breitlingy se budou prodávat líp... nebo si koupí Hamiltony se stejnym strojkem za 15

Já nevím, za kolik se prodají starý, já si raději připlatím a koupím funglovky. Prostě to mám u hodinek takhle nastavený.

Ale je pravda, že ošoupaný Bondovky si tu spousta lidí bude cenit víc.

Jinak k těm Rivierám - já je sleduju u ebay prodejce luxus-uhrenhandel a tam chodí poměrně rozumně, ale je pravda, že ten tvůj model na kaučuku jsem u něj ještě neviděl. Zkus mu napsat, kdysi jsem u něj kupoval pro mladou Rado a udělal mi velmi slušnou cenu a dodávka byla v naprostém pořádku.

Můj favorit jsi tyhle jednoduchý potápky - průměr 40mm (pro mě akorát), uvnitř obyčejná ETA 2824, ale lákají mě přímo neskutečně.

Odesláno

Já nevím, za kolik se prodají starý, já si raději připlatím a koupím funglovky. Prostě to mám u hodinek takhle nastavený.

Ale je pravda, že ošoupaný Bondovky si tu spousta lidí bude cenit víc.

Jinak k těm Rivierám - já je sleduju u ebay prodejce luxus-uhrenhandel a tam chodí poměrně rozumně, ale je pravda, že ten tvůj model na kaučuku jsem u něj ještě neviděl. Zkus mu napsat, kdysi jsem u něj kupoval pro mladou Rado a udělal mi velmi slušnou cenu a dodávka byla v naprostém pořádku.

Můj favorit jsi tyhle jednoduchý potápky - průměr 40mm (pro mě akorát), uvnitř obyčejná ETA 2824, ale lákají mě přímo neskutečně.

tu jeho aukci jsem viděl už dopoledne... no nevim jak to provedu, já bych si klidně koupil jetý ale ony nikde moc nejsou... nebo si je kup ty a já si počkám než je budeš prodávat :D
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

...... Rolexky mi teď leží na stole...

Ahoj, jaký? Co mi uniklo?

Jinak B&M nejsou hodinky pro každýho. Je třeba mít k jejich nošení zvlášť vyvinutou část těla (a ruka to není). :)

Odesláno

...... Rolexky mi teď leží na stole...

Ahoj, jaký? Co mi uniklo?

Jinak B&M nejsou hodinky pro každýho. Je třeba mít k jejich nošení zvlášť vyvinutou část těla (a ruka to není). :)

líp bych to asi neřekl :) Skalisovo Rolexky ;)
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Jakožto majitel zanedlouho již dvou Rivier si myslím, že jesou to užasný hodinky.. U nás je prakticky nikdo nemá, na první pohled jsou velmi kvalitní, skvělě zpracované.. Mám modely 8797 a 8755.. Je pravda, že prodávat se asi nejlépe nebudou- minimálně v ČR..Ale například v Itálii, či Španělsku je B&M hodně populární a jedná se o docela liquidní zboží..

Odesláno

Jakožto majitel zanedlouho již dvou Rivier si myslím, že jesou to užasný hodinky.. U nás je prakticky nikdo nemá, na první pohled jsou velmi kvalitní, skvělě zpracované.. Mám modely 8797 a 8755.. Je pravda, že prodávat se asi nejlépe nebudou- minimálně v ČR..Ale například v Itálii, či Španělsku je B&M hodně populární a jedná se o docela liquidní zboží..

nechceš něco prodat?
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

já zas pořád ještě nevim co si o těch ručkách myslet... rozhodně je to zajímavý

Capeland za pár babek? tak já nevim, když to očistim od damských a od quartzových tak tam nic moc levnýho nevidim...

EDIT: nebo myslíš ten starý model chrono Capeland? ten je tak kolem 30 tisíc no...

ano ano, myslim ten starsi model Matthew

Odesláno

Jsou to pěkné hodinky. Jen nevím čím to, ale mají pro mě takový moc "fashion look". Tu ručičku bych taky oželel, ale ten hranatý ciferník je pěkný. Ad hodinky na stálo... to je právě o tom že třeba moony jsou jednoduché, pěkné, mají příběh a tak nějak si na ty hodinky zvykneš že ti prostě "nevadí". Ty BM právě vidím spíš jako ozvláštnění, ale jako konečné těžko.

Odesláno

nechceš něco prodat?

ani ne :D jsem s nima zatim doopravdy spokojenej.. mozna az budou v prodejnim vlakne Tagy Monaco, nebo neco pro me podobne zajimaveho.. Jinak ne e.. jestli chces, tak az se vratim do Prahy, muze je nafotit na ruce atd., treba by to pomohlo v rozhdovani.. jeste se mi hodne libi ty Riviery, ktery udelaly na skonku produkce, ty maji prumer 45..
Odesláno

ani ne :D jsem s nima zatim doopravdy spokojenej.. mozna az budou v prodejnim vlakne Tagy Monaco, nebo neco pro me podobne zajimaveho.. Jinak ne e.. jestli chces, tak az se vratim do Prahy, muze je nafotit na ruce atd., treba by to pomohlo v rozhdovani.. jeste se mi hodne libi ty Riviery, ktery udelaly na skonku produkce, ty maji prumer 45..

tak kdybys přijel do Prahy tak dej vědět a můžem jít třeba na kafe :) já teď budu jezdit občas do Prahy...

neni možný to tam u vás v Itálii koupit líp než třeba tady skrz ebay a chrono24?

jinak pro mě je maximum 43, 44 už je poznat že mi nesedí

jak ty si kupoval ty svoje a za kolik?

• Hlasovat proti 1
Odesláno

No v Italii si myslim, ze se daji koupit docela dobre, uz jenom proto, ze tady doopravdy jedou, hodne se prodavaji a hlavne je prodava i spousta hodinaru, ale Riviery už je problém sehnat.. ty 8797 jsem kupoval tady v Římě. Maji doporucenou neco malo pres 3000 a dostal jsem se na 2250.. A ty titaniovky mi privezla pritelkyne z US, takze nevim presne za kolik.. To je vlastne duvod proc mam dvoje :D nejak se mi sesly.. Takze ty bych urcite neprodaval a ty 8797, bych klidne vymenil, ale pochybuju, ze nekoho najdu :-) .. Az budu v Praze- polovina června, tak kafe určitě dát můžeme, alespoň je uvidíš na živo.. Ty samý, co jsi si vybral mají kdyžtak v Drážďanech u Wempeho..

Odesláno

No v Italii si myslim, ze se daji koupit docela dobre, uz jenom proto, ze tady doopravdy jedou, hodne se prodavaji a hlavne je prodava i spousta hodinaru, ale Riviery už je problém sehnat.. ty 8797 jsem kupoval tady v Římě. Maji doporucenou neco malo pres 3000 a dostal jsem se na 2250.. A ty titaniovky mi privezla pritelkyne z US, takze nevim presne za kolik.. To je vlastne duvod proc mam dvoje :D nejak se mi sesly.. Takze ty bych urcite neprodaval a ty 8797, bych klidne vymenil, ale pochybuju, ze nekoho najdu :-) .. Az budu v Praze- polovina června, tak kafe určitě dát můžeme, alespoň je uvidíš na živo.. Ty samý, co jsi si vybral mají kdyžtak v Drážďanech u Wempeho..

tak já bych samozřejmě hledal pouze tu úplně nejlepší cenu kdekoliv na světě, to u Wempeho asi nebude ;) nejradši bych chtěl nějaký trochu jetý, rok třeba, ale je jich málo no :(
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

AuthenticWatches je má za 1.700 dolarů, asi nejlepší cena, co jsem zatím našel. A možná by šel ještě o fous ukecat, zkus jim napsat.

A než mi zase někdo napíše, že to je špatnej prodejce a ať ti přečtu historii, tak o tom problému, co měl s hodinkama Grga, vím. Ale o žádném jiném jsem zatím neslyšel, takže na jedné straně je 9.000 pozitivních feedbacků na ebay a jeden problém, který se stal místnímu členovi. A i když je to blbý, že nebylo tehdy vše v pořádku, tak bych se u nich nakoupit nebál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...