Přejít na obsah

Renovace Orient

lordsisken

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...

Nechci Tě nějak zklamat, ale obávám se, že renovace se Ti nevyplatí. Tyhle hodinky seženeš v super stavu kolem 1500,-- Kč (i za míň v horším stavu). Jinak mám pro tenhle model taky slabost, takže už mám čtvery, ale uvažuju, že jedny pošlu do světa. Mrkni nejdřív do inzercí než se pustíš do renovace.

post-9378-001104100 1309439326.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak moje krevní skupina je též značka Orient . Měl jsem ta 3 barvy zprava a ještě teď mám tmavě hnědé v super stavu. Na normální chození (práce, zábava) nosím model se čtyřbarevným otáčecím okružím. Pouze mi již nefunguje datum a hodinář mi řekl, že tyto novější modely (z r. 2000) mají uvnitř kolečka z plastu a tím je konec datumky, což mi ale nijak nevadí. Jednou jsem nechal měnit sklíčko ( utěch světle zlatých) a stálo to 1.200,-, takže kdybych si koupi v bazaru jiné, tak bych asi neprodělal. Stejně jsem je pak prodal za 1.400,- a za tutéž cenu koupil ty hnědé. Pochybuji, že dnes již někdo ta sklíčka má a mění.

Odkaz ke komentáři

Před časem jsem také řešil nějakou tu renovaci u Orientů, ale sklíčko je fakt problém (takže to skončilo přeleštěním ) <_<

Další problém nastal, když jsem se pokusil repasovat původní plechový tah. Stav špatný, některé dílky byly mechanicky poškozeny.

Takže jsem zkusil nějaké kožené řemeny, ale vzhledem k velikosti a tvaru pouzdra to pořád nebylo ono. Nakonec, jsem doma vyštrachal

starý nerezový tah, ten jsem nasadil a kamarádovi se tak líbily, že jsem mu je přenechal. :whistle:

post-2585-089056200 1309701063.jpg

post-2585-013205600 1309701077.jpg

post-2585-070724500 1309701087.jpg

post-2585-073828900 1309701103.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Je pravda, že těmto klasickým Orientům nesluší kožený pásek. Pokud není originál, najdou se i podobné ocelové tahy, které taky sluší. Je fakt, že jsem již dlouho v pražských bazarech tyto Orienty neviděl.

Před časem jsem také řešil nějakou tu renovaci u Orientů, ale sklíčko je fakt problém (takže to skončilo přeleštěním )

Odkaz ke komentáři

Je pravda, že těmto klasickým Orientům nesluší žádný kožený pásek. Pokud není originál ocelový tah, dá se jěště sehnad podobný, který sluší. Fakt je, že jsem již dlouho v pražských bazarech tyto orienty neviděl.

Prosím o smazání horního příspěvku. Díky.

Upraveno uživatelem Bonanza
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Nedávno se mi u těchdle Orientů s věčnym kalendářem orosilo sklíčko, tak jsem se rozhodl v dohledné době nechat je zkontrolovat. Před tím jsem si troufnul nahlédnout pod "pokličku", tak tady je pro potěchu oka chronomaniaků pár cvaků :)

post-14317-0-27757100-1407069699_thumb.jpg

post-14317-0-71435300-1407069704_thumb.jpg

post-14317-0-25076500-1407069721_thumb.jpg

post-14317-0-06404100-1407069710_thumb.jpg

post-14317-0-32898800-1407069716_thumb.jpg

post-14317-0-16284100-1407069695_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Sklo na tento model není problém sehnat. Orient je stále prodává a nenašel jsem hodináře který by ho nedokázal objednat nebo neměl na skladě. Bohužel orig. sklo je celkem drahé, počítej i s prací cca 500kč.

Orient stoletý kalendář má jen dva problémy, které se řeší špatně.

1- ulomené nožky na ciferníku (zrovna tvé je mají ulomené) a to se bud musí sehnat jiné hodinky nebo ciferník provrtat.  Jiné hodinky budou drahé a provrtání je opravdu ošklivé.

2- polámané kolo posunu datumu. Je z plastu a stářím je ten plast křehký. Téměř se to kolo nedá sehnat, přichází pak zase pořízení jiných hodinek co mají dobré kolo. Škoda že to kolo není kovové jako u prvních stoletých kalendářu.

Z vlastní zkušenosti doporučuji nekupovat tyto  hodinky, byt hezké, více jak za 1000kč  Každé druhé co jsem pořídil  musel po krátkém čase draze opravovat (Ciferník, kolo datumu)

Odkaz ke komentáři

Renovoat ma zmysel len ak mas k tymto konkretnym hodinkam nejaky zvlastny citovy vztah, inak je efektivnejsie kupit ine v lepsom stave, alebo dokonca nove,... podobne modely sa stale vyrabaju.

Ahoj Lordsisken,

přesně jak píše Cali,tak pokud nemáš k nim nějaký vztah,tak se to nevyplatí.

Já sám,kdybych neměl kamaráda hodináře,tak bych se byl na opravu a seřízení vykašlal .

Pokud je někomu nabídneš na náhradní díly,tak by ses jich mohl zbavit,ale ak zde již bylo řečeno,nevyplatí se to.

,

post-35701-0-88799400-1407423901_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kompletní renovaci jsem na mysli neměl, i když nad cenou "kontroly" (myslím aspoň vyčištění a přetěsnění) jsem zatím nepřemýšlel. Vzhledem k tomu, že to byly moje první pořádné hodinky, sloužily (a teď už jen občas) slouží přes 10 let, k nim vztak mám a rozhodně bych se jich nezbavoval. To si je reději nechám v současném stavu.

Btw Lukáši.78, podle čeho soudíš o ulomených nožkách na ciferníku? Nejsem hodinář, tak by mě to zajímalo, protože doteď kromě vniknutí vlhkosti na nich neshledávám nic špatnýho. Díky!

Odkaz ke komentáři

Kompletní renovaci jsem na mysli neměl, i když nad cenou "kontroly" (myslím aspoň vyčištění a přetěsnění) jsem zatím nepřemýšlel. Vzhledem k tomu, že to byly moje první pořádné hodinky, sloužily (a teď už jen občas) slouží přes 10 let, k nim vztak mám a rozhodně bych se jich nezbavoval. To si je reději nechám v současném stavu.

Btw Lukáši.78, podle čeho soudíš o ulomených nožkách na ciferníku? Nejsem hodinář, tak by mě to zajímalo, protože doteď kromě vniknutí vlhkosti na nich neshledávám nic špatnýho. Díky!

To se omlouvám, reakce na ciferníček patřila k prvním Orientům ve vláknu od člena "lordsisken". Měl jsem to upřesnit. Tvé hodinky jsou KRÁSNÉ.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Nedávno jsem jedny podobné Orienty renovoval pro kamaráda. Kromě výměny sklíčka kompletní servis strojku (byl to docela humus, divím se, že vůbec šly, ale zastavovaly se) a taky kompletní renovace pouzdra. Ta byla nejnáročnější, byly hodně nošené a za ta léta ošoupané a omlácené. Navíc Orient má lunetu v pouzdře lepenou a tak se to hodně těžko rozebírá, komerčně by se to opravdu renovovat nevyplatilo. Ale když už jsem se do toho pustil, snažil jsem se, aby výsledek stál za to. Posuďte sami, jestli se to podařilo.

Všimněte si nečistot u rozebraného strojku, speciálně součástky samonátahu a kolem otvoru osy pérovníku. Všechno se naštěstí podařilo krásně vyčistit.

post-694-0-41917800-1432758393_thumb.jpg

post-694-0-07627100-1432758412_thumb.jpg

post-694-0-26120000-1432758424_thumb.jpg

post-694-0-39129600-1432758454_thumb.jpg

post-694-0-55582200-1432758469_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...