Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

@midloch Mám 3 podúčty, USD, EUR, CZK. Jak píše @hinkle v tel. se to přepíná vpravo dole a pak nahoře. Možná si vyzkoušej i xstation od XTB na počítači. Je to pro začátečníka asi přehlednější.

Na Revolut mám napárovanou kreditku/debetku od KB v CZK. Převedu tam CZK a směním na USD nebo EUR, podle toho kde chci nakupovat akcie/ETF.

Debetní kartu Revolut mám napárovanou na XTB, přepneš se na účet EUR/USD/CZK kam chceš vložit peníze a potom si to ještě ohlídej před potvrzením platby, jsou tam rolovací menu kam co vkládáš.

Už se dají převádět i měny přímo v XTB mezi USD/EUR/CZK, ale nevím jaký je tam kurz. Je to spíš takové nouzové řešení.

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zahrnují vklady nějaké dodatečné poplatky?

Služba PayPal a tradiční bankovní převody nezahrnují žádné poplatky. V případě vkladů provedených platební kartou je nutné počítat s provizí ve výši 0,77 % z vložené částky pro měnu CZK, 0,70 % z vložené částky pro měnu EUR a 0,95 % pro měnu USD.

A konverze men mezi ucty

0,5 % (konverze měn prováděné ve všední dny)
0,8 % (konverze měn prováděné o víkendech a svátcích)

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, McMarty napsal:

Zdravím pánové, ať nezakládám nové vlákno. Kde nejlépe prosím prodat v Praze investiční zlatou cihličku prosím?

Díky všem.

Nákup i prodej jsem realizoval u zlataky.cz (OC Sykora - Českomoravská), ale mají nepříjemnou marži, byť jsem měl jejich fakturu, tedy i VIP kurz. Myslím, že rozhodující pro tebe bude rychlost prodeje. Pokud nespěcháš, realizuj si prodej případnému zájemci sám.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jehlan napsal:

Nákup i prodej jsem realizoval u zlataky.cz (OC Sykora - Českomoravská), ale mají nepříjemnou marži, byť jsem měl jejich fakturu, tedy i VIP kurz. Myslím, že rozhodující pro tebe bude rychlost prodeje. Pokud nespěcháš, realizuj si prodej případnému zájemci sám.

Marži? Fakt? To tam nikde nepíšou...myslel jsem, že když VIP, tak platí cena na webu!

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, vanderB. napsal:

Marži? Fakt? To tam nikde nepíšou...myslel jsem, že když VIP, tak platí cena na webu!

ehm... myslel jsem, rozdíl mezi aktuální prodejní a výkupní cenou - marži obchodníka, ze které platí svůj byznys 🙂 Tržní cenu, která je na burze lze získat, ale trvá to déle a jedná se o nákup/prodej na vlastní triko se vším všudy.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Jehlan napsal:

Napiš mi  prosím S.Z jakou cihličku máš. Třeba se dohodneme

• Od koho
  • Jakou ryzost
  • jakou váhu

Odkaz ke komentáři

Borci dotaz k XTB. 
četl sem, že jsou dozorováni ČNB a akcie jsou vedeny na moje jméno je to tak že?

Takže kdyby XTB krachlo nebo mě by róhlo, tak k akciim a podilu v ETF se dycky dostanu je tak? (V pripade nenadálýho róhnuti se to asi dohleda v dedickým řizeni)…

diky

Odkaz ke komentáři

Obávám se že ne, akcie zaknihovany na jméno se dnes už moc nenosí ani u místních brokerů typu Fio. Já třeba český mám z historických duvodu na jméno, platí se za to extra poplatek. Ani nevím, jestli to vůbec dřív šlo jinak, myslím že jsem na výběr nedostal. Má to ale třeba takový nevýhody, že dividendy ti netečou přes Fio zpátky na účet, ale musíš je je vybírat sám v určených bankách. Což je někdy voser a já na to dost často zapomínám. Pak je zase příjemný překvapení, když si kdes vybrat diví a zjistíš, že tam máš ještě loňskou 😅

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Ještě aby nedošlo k nedorozumění, v případě dědictví je to ok (pokud to správce dědického řízení dohledá), v případě krachu brokera nevím nevím.  Jinak dědická daň je v USA myslím přes 30% a nevím jak by to bylo s daněnim us akcii držených přes xtb. To ať se vyjádří někdo znalejsi.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
V 13. 11. 2024 v 17:31, ThomasB napsal:

Ahoj, kde je nejlepsi sjednat penzijni pojisteni? Jde mi o to, ze ted mam moznost cerpat celkem slusne prispevek zamestnavatele, tak vybiram, kde ho zalozit. Diky

Penzijní připojištění se už pokud vím nenabízí. Teď je to DPS (doplňkové penzijní spoření) kde si můžeš na rozdíl od toho předchozího dokonce vybrat nějaké strategie (hodně konzervativní, víc dynamická apod.). Myslím si že když koukneš na srovnávače na internetu, tak ti to udělá nejlepší službu... Ty společnosti tam můžou mít různé nároky na minimální délku spoření, za jakých podmínek to můžeš vybrat předčasně a podobně...

Namátkou třeba tady:

https://www.penize.cz/srovnani/doplnkove-penzijni-sporeni

https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/penzijni-sporeni/

Odkaz ke komentáři

Já bych se chtěl zároveň zeptat jestli by mě tady někdo dokázal odkázat na nějaký relevantní zdroj informací ohledně danění státních dluhopisů? Konkrétně se jedná o zahraniční bondy a dočetl jsem se, že když to člověk prodá, tak se na to vztahuje 3 letý a množstevní test jako na běžný cenný papír, ale jak je to s daněním výnosů když to držím až do splatnosti? Případně samozřejmě jak se daní ten kupón pokud ho ten dluhopis má...

Máte s tím někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...