Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

před 42 minutami, Jehlan napsal:

WBD lost NBA rights. No za mě dobrá zpráva - nebudou utrácet , ale trh to vidí jinak 😕

No nevím vidím to podobně . WD utrácí na všech frontách. Pokud chtějí snížit zadlužení nemůžou jít do takových megaobchodů. Hlavně oni nebyly ti kteří vysílají top zápasy takže by jim to nemělo uškodit 

• Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 7. 2024 v 14:21, Jehlan napsal:

Rychlost vypořádání obchodů na české burze ... nesnáším  " CZK(na cestě)" 😄 

T+2, pak poslat na konto, pak poslat na konverzi na cizí měnu, pak poslat na USD obchodní účet a pak teprve obchodovat co chci.

před 12 hodinami, Humanzero napsal:

Pěkný výprodej, přikoupím Googl a už se blíží LVMH mojí hladině a AMD se taky pomalu blíží 

Ach ty US výsledky 😄  munice připravena.  LVMH se blíží, ale raději počkám.

Odkaz ke komentáři

můj osobní názor je :

1) " dělají nejhorší americká a nejhorší evropská auta v době kdy Evropa prohrává s asijskou konkurencí " 

2) "během covid-19, hodně lidí hodně ušetřilo hodně peněz. Pak hodně lidí těch hodně peněz investovalo (akcie, zlato aj. co šlo nahoru) a kdo neinvestoval, viděl inflaci a raději peníze utratil za dražší trvalejší položku (jak v 50.letch) . Pro spoustu lidí to bylo auto. Ale mejdan končí, zas se začne šetřit a prodeje klesnou - hlavně evropským automobilkám" 

Myslím, že se dá najít kvalitnější titul. Teď by jsem začal sledovat prodejce ojetin 🙂

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Jehlan napsal:

můj osobní názor je :

1) " dělají nejhorší americká a nejhorší evropská auta v době kdy Evropa prohrává s asijskou konkurencí " 

2) "během covid-19, hodně lidí hodně ušetřilo hodně peněz. Pak hodně lidí těch hodně peněz investovalo (akcie, zlato aj. co šlo nahoru) a kdo neinvestoval, viděl inflaci a raději peníze utratil za dražší trvalejší položku (jak v 50.letch) . Pro spoustu lidí to bylo auto. Ale mejdan končí, zas se začne šetřit a prodeje klesnou - hlavně evropským automobilkám" 

Myslím, že se dá najít kvalitnější titul. Teď by jsem začal sledovat prodejce ojetin 🙂

To byla spíš chvilková nostalgie :) ten slepenec co vzniknul mě moc neláká. To by byla velká diskuze kdo dělá dobrý auta . Moc jich není a spíš je to teď politika než rozhodnutí zákazníků. Trochu jsem zaváhal s Ferrari před rokem…

Odkaz ke komentáři

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/5997059/jakub-blaha-automobilky-maji-za-sebou-katastroficky-tyden.htm

zkopírovat odkaz a zadat do vyhledavače https://www.google.com a pak otevřít vyhledavačem nalezený odkaz ( tím odemkneš "zamčený" článek)

"ctrl + c"  = kopírování textu

"ctrl + v"  = vložení textu

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jehlan napsal:

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/5997059/jakub-blaha-automobilky-maji-za-sebou-katastroficky-tyden.htm

zkopírovat odkaz a zadat do vyhledavače https://www.google.com a pak otevřít vyhledavačem nalezený odkaz ( tím odemkneš "zamčený" článek)

"ctrl + c"  = kopírování textu

"ctrl + v"  = vložení textu

Automotiv je věštění z křišťálové koule. Kromě zmíněného Ferrari nevidím nic co by stálo o uvažování. Já koupil Lucid co se profiluje jako ekektrické” Ferrari” a už dlouho se plácá na dně. Spolupráce s Astonem bude zase pruser a až dojde šejkům trpělivost tak to zavřou. Teď bych do aut nedal ani cent.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Zeptám se zde odborníků - jak se předpokládá vývoj USD - řekněme v horizontu 3 -4 měsíců?  Kdy doporučujete směnit na Kč, při jakém kurzu? 

Vím, bude to odhad, ale já to nesleduji vůbec. 

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

Takhle, já držím $ pokud chci v $ investovat. Pokud vidím příležitost v korunové investici, měním zpět na Kč. 

Pokud by jsem teď jako ne-investující měl nějaké dolary, jejich směna na Kč by asi záležela na potřebě/nepotřebě korun.

Ideálně napsat "mám xy na účtu/hotovosti, chci utratit/ investovat/ držet jako rezervu pod polštářem. Chci to udělat před vánoci."  

Pokud jde čistě o vývoj kurzu CZK vs $  - mým názorem je že dolar bude po prázdninách posilovat k 24CZK/1$  ... takže o nějaké 2- 2,5 %

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, P_P napsal:

Díky,  prodal jsem nějaké akcie a začínám stavět dům. Peníze budu potřebovat cca koncem roku. Takže s převodem zatím asi počkám.  

Tak to budeš mít mnohem víc aspektů, které je potřeba zohlednit 👍 ovšem jako investor si poradíš. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...