Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar pánové

Manželka dnes přišla z práce vytočená jak já nevím co.Pod pohrůžkou výpovědi na hodinu museli zaměstnanci(doručovatelé) podepsat papír viz.foto že se zavazují plnit to a to.(životní pojištění,spoření atd.)Při nesplnění je možné z výplaty odebrat až 3tis.Kč.Manželka je už bezradná.Je možné se nějak bránit proti takovému postupu který volí Česká pošta? Díky za radu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník ?po
Odesláno (upraveno)

ač to asi není vtipné - pokud to není vtip sám o sobě tak ten lůzr co tohle vymyslel bude velkým přínosem pro českou počtu - časový zápřah doručovatelek je pokud vím tak do 14:00, kdy jsou doma pouze senioři a nezaměstnaní = takže oslovovat tuhle skupinu z jakýmkoli spořením a pojištěním je poněkud komické

Upraveno uživatelem ?po
Odesláno (upraveno)

Slyšel jsem o této šaškárně už vloni na podzim od jednoho doručovatele, který se taky chytal za hlavu, ale že by musel něco podepsat se nezmínil. Až ho potkám, tak se ho zeptám. Vidím to také na patřičnou medializaci poměrů ve firmě Česká pošta...

Upraveno uživatelem tomthom
Odesláno

A nepracuje manželka náhodou pro poštu spadající pod vedení regionu Západní Čechy?

Západní čechy to nejsou.Člověk nechce jen tak přijít o práci a ty šmejdi toho jen využívají.
Odesláno

Je úplně jedno o jaký kraj se jedná. U nás se sice toto nepodepisuje ale dostáváme "osobní úkoly". Je to hnus fialovej. Problém je v tom, že důvod krátit pohyblivou složku mzdy vždy nadřízený lehce zdůvodní, bránit se nelze, protože předpisy v časovém presu a návalu materiálu nedodrží ani svatý, čímž je krácení mnohdy zdůvodněno... Odbory jsou k lejnu. Pokud někdo děláte "finančního poradce" tak víte, jaké provize se v tomto točí. Zeptejte se zakladatele vlákna, kolik jeho žena za založený produkt dostane a zapláčete podruhé. Samozřejmě, odměny směrem vzhůru rapidně rostou. Rapidně je slabé slovo. Řada lidí klientům dává "bonus" ze svého aby měli "čárku" a na čas klid. Není jen mým názorem, že pošta se již dávno nevěnuje doručování ale zakládání finančních produktů. Jistě, jen doručováním dnes, kdy zanedlouho skončí poštovní výhrada, se Pošta neuživí, nicméně tyto výše popsané věci hraničí s nevolnictvím... Zažil jsem situaci, kde se Mravinac (mluvší ČP) k tomuto vyjadřoval. Asi takto: "naše zaměstnance nikdo tlakem k zakládání finančních produktů nenutí, je to pro ně jen zajímavý přivýdělek k běžnému platu." Tím to zhaslo, protože pošta jako taková není pro média lukrativní téma. Respektive plat GŘ zabral pidičlánek v (asi) Blesku v souvislosti s Hušákem.

Jediné řešení vidím v medializaci. Na druhou stranu jsem nedávno mluvil se známou z Č. spořitelny a mají to obdobně. Snad jen ne tak drastické. Průšvih je v tom, že (nevím jak jiné kraje) jsme museli podepsat (jasně, nemuseli...) doložku o "jednání s médii". Jiné řešení nevidím, podle právníka by se několik jedinců muselo odhodlat.

IMHO, ten plán, co podepsala dorčovatelka v prvním postu je "měkký". Navíc je tam jen "jedna" věc. Je tu banka, pojišťovna, dva penzijní fondy, stavební spořitelna a prodej zboží. Finanční poradce dělá ve svém oboru. Pošťák k tomu má ještě normální, velmi náročnou (myslete si o náročnosti, co chcete ale zeptejte napřed se třeba "své" úřednice nebo doručovatelky) práci. Ona pohyblivá složka je tuším 25 pct, orientační plat 16-17k hrubého včetně pohyblivé složky. Kraj od kraje se to lehce různí stejně jako postihy za neplnění.

Odesláno

Učinil jsem dotaz na centrálu do Prahy. Mám tam známou. Nicméně když se člověk povznese nad absurditu této akce, tak se musí podivit tomu načasování. V půlce VI.měsíce stanovovat závazky na 2.Q t.r. to už vyžaduje značnou dávku drzozsti ze strany zadavatele této šaškárny. Určitě bych u podpisu neopoměl poznačit aktuální datum. Možná by někomu doklaplo.

Odesláno

Na ty ZČ jsem se ptal účelově. Velmi dobře znám tamního velitele. Když ještě působil v privátu, dokázal jako vrcholový manažer v době tržních růstů prohospodařit firmě desítky mil. Kč. Tato forma přesně odpovídá jeho manažerskému rukopisu.

Odesláno (upraveno)

Podle mě doručovatelky nepodepisují pracovní smlouvu u ČP na pozici obchodního zástupce pro třetí strany.

Zvolil bych výše popsané sociální sítě, důraz na datum (skvělý postřeh:)) a způsob "vyjednávání o podpisu" a výsledek se musí dostavit. Tohle imho nemá s dodržováním zákoníku práce nic společného.

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Kraj od kraje se to lehce různí stejně jako postihy za neplnění.

Tohle je protizákonný, není možný v rámci jedný firmy různě odměňovat stejnou práci jen na základě regionu. Ale je to tak všude...
Odesláno

zamejluju s česlou poštou a uvidím jestli se mi dostane nějakého vysvětlení.Díky za vaše příspěvky.

Jistě to bude zajímavá konverzace (něco jako e-maily s bejvalkou :)) držím palce, přeji nadhled a pevné nervy a dej vědět ;)
Odesláno

:sad01_anim: Stojí to vůbec tvý ženě za těch pár korun?

Ze zásady proti osobní cílům nic nemám, naopak mě v práci motivujou, ale musí se hrát o něco nad rámec běžnýho platu a ne o jeho zachování a hlavně 14 dní před koncem druhýho kvartálu :sick01:

Návštěvník quartzik
Odesláno

Zas je tady plno chytrákú. Já jsem dělal počtára, teď překladkáře na počtě. Jděte si to vyzkoušet demokrati kecálisté. Dnes je možný vše - hlavně buzerace a psychický teror se strany zamestnávatele. Plat mizerný, podmínky mizerné a je to čím dál tím horší, no ale kde pújdu? Nic jiného není a věčným studentem nehodlám být. Dneska vejplata - almužná ještě vo 10 eček menší než minule. A pak měj na hodinky. Se vám to řekne bankéři, policisté, ouředníčkové...

Odesláno (upraveno)

Zas je tady plno chytrákú. Já jsem dělal počtára, teď překladkáře na počtě. Jděte si to vyzkoušet demokrati kecálisté. Dnes je možný vše - hlavně buzerace a psychický teror se strany zamestnávatele. Plat mizerný, podmínky mizerné a je to čím dál tím horší, no ale kde pújdu? Nic jiného není a věčným studentem nehodlám být. Dneska vejplata - almužná ještě vo 10 eček menší než minule. A pak měj na hodinky. Se vám to řekne bankéři, policisté, ouředníčkové...

K tomu Ti napíšu jen jedno, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

(a to aktuálně z pozice po desítkách odeslaných CVs lehce demotivovaného nezaměstnaného ;))

Edit: mám kamaráda, rozváží pro ČP, před několika měsíci rozjel obchod s oblečením v malém městě, řekl, že nejde, aby to nešlo (prima kluk, hodně pod 30)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

normalne se na to ma tvoje zena s prominutim vy...t, pokud ma v pracovni smlouve jako predmet cinnosti dorucovani zasilek, tak nejake takove podpisy caru papiru pracovni smlouvu nemeni, maximalne tvori novou smlouvu (ne pracovni, ale beznou), ovsem bez sankci (zadne tam nejsou).

EDIT2: kdyztak si prostuduj zakonik prace a vypovedni duvody, je to ale na dlouhe lokty, nejlepsi je zmena prace, napriklad v prumernem obchodnim centru je v kazdem patem obchode nabidka prace prodavacky, coz je urcite lepsi prace nez pro postu...

Upraveno uživatelem Drexxy

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...