Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Možná je to blbost, ale zkusil jsem. Ten kluk ma nekolik unikatnich patentu v oblasti potapecske techniky, navic je excelentni strojar a genius. Tohle mi napsal:

Ahoj,

to je pekny napad s tim lodnim sroubem. Jedine co me napada (a co bych

umel) je vyfrezovat nebo jej nechat vyfrezovat z bronzu, pekne z

plneho materialu (z kulatiny). Bohuzel v obrabeni plati, ze mala

soucastka se vyrabi cca stejne dlouho jako jeji zvetsena kopie, takze

by ta vterinovka vychazela na nekolik set Kc, a to i kdyby se to zadalo

nekam, kde maji stroj s vysokorychlostnim vretenem pro mikrofrezy,

ktere by se zde musely pouzit.

Tez by to slo strihat z plechu a ohybat, ale lisarinu prilis

neovladam. Mozna nejaky modelar by vedel kudy na to.

Jasne, kontakt jim dej, nejlepe firemni prochaska@divesoft.cz, at se

domlouvame rovnou nad vykresem.

dik

ales

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já nesměle připomínám, že kdyby se vyhotovil prototyp (z čehokoliv), v spřátelené zubní laborce by ho naskenovali (3D scan) a pak by se buď odrézoval ( kobaltchrom, zirkonoxidová keramika, ..), nebo by se povrstvách laserově "napálil" (kobaltchrom). viz. můj post někde předtím - hledal jsem ručně, nenašel...

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že to co musí vydržet zubní náhrady, by mělo pro naši vrtulku bohatě stačit. :smile_anim:

Aktualizace seznamu, pokud není něco jinak ....

1. sect

2. grga_pitic

3. pevo

4. ava

5. lukin_ova

6. habadej

7. honza71

8. pikec

9. tenge

10. kleofash

11. igor261069

12. flagolo

13. funf5

14. vikhra

15. vlasta66

16. Radim01

17. Skipi

18. francin

19. Saturnax

20. DuVen

21. ferrycz

22. Michal_R

23. cody

24. mrakodrap

25. gougy

26. mmako

27. kejklik

28. Vlcak

29. saida

30. Bert

----------------

Náhradníci

1. organic

2. jdx

3. Marty35

4. Petr Svenda

5. Jakubisko

6. Marhys

7. JDenver

8. Dodaes

Odkaz ke komentáři

Já bych doporučoval fakt aspoň zkusit toho Aleše Prochasku. Známe se asi deset let a jeste jsem se nesetkal s problémem, kterým by nebyl schopen vyřešit. Nebo aspoň naznačit cestu. Např. jeho přístroj na měření koncentrace hélia v dýchacím plynu pro hloubkové potápění pomoci měření rychlosti zvuku v plynové komůrce je světový unikát. Jestli teda jako náhradník muzu přispět do diskuse. :-)

Odkaz ke komentáři

je fajn, že vás šroub nenechává v klidu a hledáte společně s námi cestu jak jej vyrobit. Je velmi důležité aby šroub byl co nejlehčí a aby byl z materiálu na který se dá aplikovat pokovení nebo PVD.

Tloušťka listu šroubu je 0,1mm a náboj má 0,2mm což je pro obrábění hodně málo a výroba je velmi obtížná, na velkých strojích spíše nemožná.

Mám k dispozici skici s rozměry, které můžete poslat na vaše kontakty a prověřit možnou výrobu. Stačí mi poslat SZ.

Odkaz ke komentáři

Tak v pondělí oslovím jednoho svého klienta co se zabývá profesionální výrobou rc modelů vrtulníků pro export do světa, převážně do Japonska..uvidíme co mi na to řekne

Nic ve zlém ale při těchto rozměrech Ti modelář řekne, že jsi magor. :D Tohle chce velice šikovného nástrojaře s příslušným vybavením. Samozřejmě se budu velice rád mýlit.

Odkaz ke komentáři

Pánové, musím vyseknout hlubokou poklonu, zároveň přidávám omluvu všem zúčastněným, že jsem byl jaksi mimo. Řekněme že v systému nastala chyba a nestačil jednoduchý restart, jako obvykle. Budu se snažit dostat do reality Chronomagu, jak nejrychleji to půjde. Hned po tomto postu se vrhnu na SZ.

Díky za pochopení, proletěl jsem tu spoustu stránek a vidím, že hlavní problém je s tím, co jsem slíbil já, tedy s vteřinovou ručkou ve tvaru ponorkového lodního šroubu. Poprosím o vás všechny o dva, tři dny na zjištění situace a potom dám vědět. Díky...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...