Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je problem spolecne tvorby. Na kazdych hodinkach je neco, co bys udelal jinak, kdyby to slo meli bychom vsichni definitvni hodinky a prodejni sekce by byla prazdna.

Chci tim rict, ze bychom meli postupovat krok po kroku az toho vyjde nejaky celek, ktery se mi bud bude libit nebo ne. Zatim je to jen malovani na papir a vzdy se muzeme o krok vratit, az budeme resit rucky a zjistime, ze vybrany potisk neni idealni, zkusime k ruckam jiny. V kazdem pripade se musime neceho chytit, nekde zacit at se netocime porad v kruhu. Jde mi jen o to nedelat 20, 50, 100 variaci na stejne tema, protoze kazdy si vybere tu svoji a nikdy nedosahneme shody.

Michale, to myslim neni to prave, tak nejak tam ten napis lita ve vzduchu.

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  V 20. 6. 2011 v 13:21, 'Baker' napsal:

...

Mně se to tedy zatím líbí z dosavadních návrhů nejvíc. Lze to chápat tak, že ten nápis to N podtrhuje. Ale i proto bych možná byl radši, kdyby ten nápis byl rovný a snad o jeden nebo dva body větší(?)...
Odesláno

Jo, máš pravdu, sorry, zamotaj jsem se do toho. Ale ať už bude rovný nebo prohnutý, tak si myslím, že by měl být malinko větší, výraznější než nápis kolem vteřinovky.

Odesláno

vzdy se muzeme o krok vratit, az budeme resit rucky a zjistime, ze vybrany potisk neni idealni, zkusime k ruckam jiny. V kazdem pripade se musime neceho chytit, nekde zacit at se netocime porad v kruhu.

Přesně, jinak z každého návrhu bude dvacet dalších podmnožin a bude se to větvit donekonečna. Nakonec už nám to předvedl Z., když se přes Nautilus v obloučku vrátil k původně navržené variantě...Podle mě je návrh loga "A" perfektní.
Odesláno

Tak tohle bude u mne překusovačka... Z uvedených návrhů mne nenadchl žádný, vrátil bych se (otravoval) k jednomu v dřívější diskuzi. Jde "jakoby" o B, kde nápis Nautilus nahrazuje "Mobilis in Mobili", pod ním je N, ale větší a nad okružím mimostředky není nic. Teda takhle by se to líbilo mně...

Odesláno

koukam ze to je tvrdej boj,

co poresit potis ciferniku, kterej vypada naspadnuti, rucky a pak az k tomu doresit napis, myslim ze dost lidi si to nedokaze predstavit. A preci jen debata jestli font bude o dve cisla vetsi nebo jestli N ma bejt vic vitantage font, se mi zda uz jako jen takovy doladovani.

ale rozhodne nechci prilejvat olej do ohne, good luck.

Odesláno

Za mě určitě C s okružím..vypadá a připodobňuje k budíkům hloubkoměrů a ostatních budíků na ponorce.Ohledně nápisu jsou pěkné obě varianty, více se mi zamlouvá B, ale možná bych prohodil pozici - n dole a nápis nad tím zakroucenýPosted Image

Odesláno

Děkuju, to se mi líbí zatím nejvíc. Tomu bych dal asi hlas.

Moc dalších variant už asi není. Pokud tam chceme N, Nautilus a Mobilis in Mobili, tak to asi nikdy nesladíme dokonale.

Co bych neměnil určitě, je to Mobilis in Mobili kolem mimostředky, to se mi líbí moc.

Co mi přijde nejlepší, to je jen velké výrazné N pod indexem 12. Bez nápisu. Ale chápu, že tam to Nautilus chcete.

A nebo poslední nápad - N nechat jak je a použít ho pro nápis Nautilus, který bude svisle. No a to N by bylo trošku výraznější než zbytek textu. Blbost?

Odesláno

........ Blbost?

Bez urážky strašná. :D Ne vážně. Ten prostor nad mimostředkou přeci budem potřebovat na "trup ponorky". Tam žádná čmáranice nemá co dělat.

Odesláno

Kalifx má pravdu, ale to teď nechci řešit, protože už tady bylo řečeno, že komplexní přístup při rozdílných pohledech třiceti lidí asi není bohužel možný, takže je třeba se smířit s metodou postupných kroků.

Chci se ale vrátit k tomu potisku ciferníku. Já bych navrhoval, abysme všechny prvky, na kterých se jednoznačně neshodneme, prostě vypustili, což nám zaručí, že budeme mít nakonec docela hezké čisté hodinky... B)

Ale vážně: Umím si představit, že bysme vypustili minutové indexy (viz mnohé modely Panerai - včetně Submersible), popřípadě i ty hodinové (stačí nýty na lunetě) a dokonce (ano, je to kacířská myšlenka) bych vypustil i nápis Nautilus a logo N. Nechal bych pouze Mobilis in Mobili kolem vteřinovky. A zbyde nám ciferník prázdný a černý jako hlubiny oceánu... Vždyť přece ten odkaz k Nemovi a Nautilu nemusí být tak prvoplánový. Kromě toho všechny tyhle věci mohou být na dýnku.

Protože když se dívám na vývoj hlasování ohledně potisku ciferníku, tak mám pocit, že se blížíme opět k jakémusi normálnímu, standardnímu designu. A tahle limitka by snad mohla být trochu výjimečná!

Ještě jinak řečeno, oslabil bych ten technicistní výraz a posílil spíš skrytě symbolické vyznění celého projektu. Ale je mi jasné, že se svými půlnočními úvahami asi moc nepochodím...B)

Odesláno

Já bych si to, co napsal pan Z., klidně představit uměl.

Nýty na lunetě, Mobilis kolem mimostředky, inkoustová čerň namíchaná v hlubinách oceánu všude kolem... Samota, odcizení, věčná touha...

Kam že mám poslat peníze? :)

Odesláno

Osobně si to umím také docela představit, také tak čisté. Ale nevím jak by to bylo s tou tmavou hodinovkou ta mě moc láká snad projde při hlasování. :crying_anim02:

Odesláno
  V 20. 6. 2011 v 22:37, 'Z.' napsal:

.... Ale vážně: Umím si představit, že bysme vypustili minutové indexy (viz mnohé modely Panerai - včetně Submersible), popřípadě i ty hodinové (stačí nýty na lunetě) a dokonce (ano, je to kacířská myšlenka) bych vypustil i nápis Nautilus a logo N. Nechal bych pouze Mobilis in Mobili kolem vteřinovky. A zbyde nám ciferník prázdný a černý jako hlubiny oceánu... Vždyť přece ten odkaz k Nemovi a Nautilu nemusí být tak prvoplánový. Kromě toho všechny tyhle věci mohou být na dýnku. ....

Jo, to je velmi zajímavá varianta, jistě by stálo za to, zkusit dojet takovýto návrh. Pokud ve výsledku nepřesvědčí, tak je vždy možné přidat další věci.
Odesláno

Vaarianta, kterou zmiňují Z., NiG a pikec je jistě zajímavá, ale rád bych tam přece jen měl indexaci, kdy v momentálně vedoucí variantě budeme silně evokovat hloubkoměr :smile_anim:

Odesláno

Chlapí, mám za to, že ta vrtule je na hodinkách proto, aby v kombinaci s řešením ciferníku navozovala dojem ponorky jako plavidla.

Když na ciferník začnete používat motivy z hloubkoměru či jiného přístroje, tak tam bude akorát pěkněj guláš.

Nemůžem mít v těch hodinkách všechno !!!

Buď motiv ponorky jako celku, nebo motiv "pouze" přístroje, jako části ponorky. To by ale IMHO ta vteřinovka měla vypadat úplně jinak.

Zvažte to, pls. Strašně se do toho zamotáváme a výsledek bude patlanice, ve které si možná každej najde ten "svůj" prvek,

ale jako celek to bude děs a hrůza. :(

Odesláno
  V 20. 6. 2011 v 22:37, 'Z.' napsal:

Protože když se dívám na vývoj hlasování ohledně potisku ciferníku, tak mám pocit, že se blížíme opět k jakémusi normálnímu, standardnímu designu. A tahle limitka by snad mohla být trochu výjimečná!

Ještě jinak řečeno, oslabil bych ten technicistní výraz a posílil spíš skrytě symbolické vyznění celého projektu. Ale je mi jasné, že se svými půlnočními úvahami asi moc nepochodím...B)

Jen více takových půlnočních úvah! Kdyby se to začalo ubírat tímhle směrem, tak by mohlo vzniknout něco opravdu mimořádného a nevšedního (i když to bude asi něco mezi Panerai a RJ :)

Odesláno

Možná by bylo rozumnější nechat Bakera, ať to tady vede po jednotlivých krocích a vždy probrat pouze tu část, o které se zrovna hlasuje. Jinak v tom bude za chvíli pěkný bordel. Je nás tady 30 a je jasné, že každý má trochu jinou přestavu, takže nemá cenu už tady malovat inexy, když se zatím řeší okruží. Vždy se pak dá vrátit o krok zpět v případě, že budeme chtít něco změnit. Baker dává 4 návrhy a z těch je třeba vybírat, jinak to k ničemu nepovede a akorát ho to přestane bavit - na druhou stranu, si tu pak bude moct každý malovat co chce......

Odesláno

Já bych se hlavně snažil vyvarovat toho, abych něco tisknul (indexy, čísla, nápisy) na tu plánovanou giloš. Trošku se bojím, že to bude vypadat blbě.

S logem jsem zatím nehlasoval, z těch dvou variant sice favorita mám, ale dokonalý mi nepřijde ani jeden :(

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...