Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci se podělit o obrázkytěchto zajímavých Omeg, podle výr.čísla spadají do období 1939-1940, jsou ze stříbra a v korunce mají zasazen český granát, zajímá mne zda jste se s tím někdy nesetkali, zda se jedná o výrobek nějakého kutila, nebo zvláštní serii k nějakému výročí....Kdo něco ví ať pomůže, dík

post-14255-074646400 1308166142.jpg

post-14255-080778000 1308166152.jpg

post-14255-084796500 1308166170.jpg

post-14255-012138200 1308166179.jpg

Odesláno
:offtopic: Třeba je to výtvor hodináře v odboji - český granát v nacistických hodinkách. Odvážná symbolika připomínající v násadě od krumpáče důmyslně ukrytou ostrou protihabsburskou báseň od Járy Cimarmana "Svou pravdu nebudeme skrývat" ;)
Odesláno

No nevím, NACISTCKÝ SYMBOL je tady na foto několikrát a to me nějak neoslovuje a to na co by jse se podíval , tedy granát v korunce fakt nevidím.:sad01_anim:

Odesláno

Kluci, tehdle radobynacistickych artefaktu jsou plne aukcni servery. Vetsinou to nema s originalitou a autenticitou nic spolecneho, nekdo proste doma v garazi prilepi na hodinky symbol a je to!

Odesláno

Tak ano, fotka s hákenkrajcem je tu dvakrát. Doufám, že omylem, ale za propagaci nacismu to snad nepovažujme. Kdysi jsem pracoval pro německou firmu co dělala stavební projekt pro nemocnici a stará dokumentace byla taky s touhle vytuněnou orlicí v záhlaví a nikdo se nad tím nepozastavoval. Z hodinek bych nic neloupal, protože by ztratili na hodnotě, ale ono to s tím šroubovákem asi bylo myšleno spíš z legrace, nebo?

A fotka korunky by mě samozřejmě taky zajímala víc!

Odesláno

Tak ano, fotka s hákenkrajcem je tu dvakrát. Doufám, že omylem, ale za propagaci nacismu to snad nepovažujme. Kdysi jsem pracoval pro německou firmu co dělala stavební projekt pro nemocnici a stará dokumentace byla taky s touhle vytuněnou orlicí v záhlaví a nikdo se nad tím nepozastavoval. Z hodinek bych nic neloupal, protože by ztratili na hodnotě, ale ono to s tím šroubovákem asi bylo myšleno spíš z legrace, nebo?

A fotka korunky by mě samozřejmě taky zajímala víc!

Ono snad nejde ani o tu svastiku (většina by nerozeznala na čb fotce finské letadlo od německého), ale jak psal Frantík, původnost veškerá žádná.
Odesláno

Ale pánové nebudeme přece pokrytci. K hodinkám. Nejspíš je to domácí výroba. Ale na druhou stranu jsem viděl dost autentických věcí, které nesou tuto "tvořivost" a o fejky se nejedná.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...