Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já bych řekl, že na druhé fotce nejsou ani tak vmáčklý do ruky jako spíš to, že jsou ve verzi bez chrona, tj. celkově nižší. Podle fotek se mi to jako nějaký komín nezdá, jsem na vyšší hodinky zvyklý, současné PO nejsou taky zrovna střízlíci. Myslím, že budou v pohodě. Nechejme se překvapit.

• Odpovědi 186
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

pro me jsou mrtvy uz ted kvuli kominu - pro me na ruce fakt divny. Jinak ceny nejlevnejsich 9300 jsou skoro stejny jako ceny za kocnici 8500, tzn. 4900EUR za PO Chrono. PO 42mm jsou myslim za 4200, ale nejsem si jisty.

Odesláno

Nevím, proč by měla Omega zaděláno na nějaký průšvih. Kdo má malou ruku, nebo prostě komu se nelíbí, tak si je jednoduše nemusí koupit. Dělají se i vyšší hodinky a jsou bez problémů nositelné. Mě nepřipadají nijak přehnané, jsou krásné a super a to jsem je viděl zatím jen na obrázku. Už teď ale vím, že bych do nich klidně šel. Jo a ruku mám 18,5 cm, takže nejsem žádný medvěd. Omega si tímto jen upevňuje postavení mezi ligou špičkových hodinářských výrobců.

Odesláno
  V 22. 9. 2011 v 17:46, 'IWCmann' napsal:

Nevím, proč by měla Omega zaděláno na nějaký průšvih. Kdo má malou ruku, nebo prostě komu se nelíbí, tak si je jednoduše nemusí koupit. Dělají se i vyšší hodinky a jsou bez problémů nositelné. Mě nepřipadají nijak přehnané, jsou krásné a super a to jsem je viděl zatím jen na obrázku. Už teď ale vím, že bych do nich klidně šel. Jo a ruku mám 18,5 cm, takže nejsem žádný medvěd. Omega si tímto jen upevňuje postavení mezi ligou špičkových hodinářských výrobců.

Souhlasim, pro koho jsou vysoke at jde do jinych. Kdyz jsem vybiral ja, tak mi POcka na ruce nesedela a proto jsem sel do SMP a jsem plne spokojen. Vadily mi tam velky diry mezi rukou a uchycenim tahu k hodinkam. Kazdopadne co do stylu a designu se mi ty hodinky libi a myslim, ze ty stroje budou precizni. Uvidime nebo spis uvidite :smile_anim:
Odesláno (upraveno)
  V 12. 9. 2011 v 18:25, 'cikinek' napsal:

Panove, nechci zakladat nove vlakno kvuli jedne otazce, do kdy se vyrabely Omega Seamaster Profesional se strojkem 1120, proste, nez se do nich zacal daval Coaxial...dekuju

sorry za OT, uz sa to tu riesilo pred tyzdnom v tomto vlakne . Tak mi to nedalo a ziskal som oficialne vyjadrenie Omegy, kt. hovori, ze:

sucasna SMP kolekcia zacala v r. 1993 .Bondovky s ref. 2531 boli povodne vybavene cal.1109, ktory bol od r.1996 nahradeny za cal.1120. Od r. 2005 sa do Bondoviek zacal montovat aj co-axialny caliber 2500 - SMP ref.2220 (postupne kal. 2500A..B..C..D v ocakanom facelifte o kt. je toto vlakno). Podla vyrobnych cisiel ref.2531 je teda zrejme, ze sa od r. 2005 subezne vyrabali obe referencie.

Upraveno uživatelem xoslic
Odesláno (upraveno)
  V 22. 9. 2011 v 17:46, 'IWCmann' napsal:

Kouknete se na to video kde sef Omegy rika, ze tenhle calibr bude ve vsech jejich hodinkach s vyjikou Moonwatchu. Nebo jsem to spatne pochopil/pamatuju ? Jestli jo tak se omlouvam. Jestli to nacpou do pouzder od 42mm dolu tak jsem hodne zvedav jak to bude vypadat

Upraveno uživatelem dakarcz
  • po 4 týdnech...
Odesláno

tak neviem, ci to je len tymi mizernymi oficialnymi fotkami, ale na case backu (dynku) mi chyba protifalsovaci znak Zeme s pismenom Omega, ako ho pozname z predchadzajucich modelov. Namiesto toho tam dali akesi vlnky v pozadi, je mozne ale, ze v reale to tam bude.

Pre mna bohuzial tento facelift ....nic moc . Naopak nove PO je totalna pecka

post-13168-022239600 1318968814.jpg

Odesláno (upraveno)
  V 18. 10. 2011 v 20:14, 'xoslic' napsal:

tak neviem, ci to je len tymi mizernymi oficialnymi fotkami, ale na case backu (dynku) mi chyba protifalsovaci znak Zeme s pismenom Omega, ako ho pozname z predchadzajucich modelov.

Ta zeměkoule není nic proti kopírování hodinek. Důvod proč to tam Omega začala dávat byl ten, že určité velké obchodní řetězce v USA nakupovali hodinky od autorizovaných dealerů z třetího světa, kde byla cena hodinek o hodně nižší než v US a pak je přeprodávali v USA za cenu nižší než je oficiální obchodní cena a pořád na tom hodně vydělali.

Omega proti tomu začala bojovat tak, že si zaregistrovala/patentovala tu zeměkouli pro trh v USA a pak když někdo s tímto znakem dovezl hodinky do USA a začal je tam prodávat, Omega ho zažalovala za porušování autorských práv. Moc se sice na její výhru nesázelo, protože prodejce (Costco) se odvolával na americkou ústavu, která zaručuje možnost přeprodeje zboží, ale nakonec překvapivě prohrálo u nižšího soudu a u odvolání se pak hlasování o změně rozsudku nezúčastnili asi jeden nebo dva soudci (což vzbuzovalo určité spekulace), takže skóre bylo 5:5 (nebo tak nějak ve stejném poměru), takže zůstal v platnosti původní rozsudek a Costco muselo stáhnout všechny Omegy v USA z prodeje.

Edit: popsáno velice laicky a už je to dlouho co jsem to četl, pro zájemce si vygooglujte Omega vs Costco.

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno
  V 18. 10. 2011 v 21:02, 'kloubik' napsal:

Omega proti tomu začala bojovat tak, že si zaregistrovala/patentovala tu zeměkouli pro trh v USA a pak když někdo s tímto znakem dovezl hodinky do USA a začal je tam prodávat, Omega ho zažalovala za porušování autorských práv. Moc se sice na její výhru nesázelo, protože prodejce (Costco) se odvolával na americkou ústavu, která zaručuje možnost přeprodeje zboží, ale nakonec překvapivě prohrálo u nižšího soudu a u odvolání se pak hlasování o změně rozsudku nezúčastnili asi jeden nebo dva soudci (což vzbuzovalo určité spekulace), takže skóre bylo 5:5 (nebo tak nějak ve stejném poměru), takže zůstal v platnosti původní rozsudek a Costco muselo stáhnout všechny Omegy v USA z prodeje.

diky za info, o tomto som netusil.

Odesláno
  V 19. 10. 2011 v 10:40, 'tomas23' napsal:

Nechci zakladat nove tema, tak jen mala otazecka. Ma z vas tady nekdo PO 42 liquid metal? Myslim, ze jsem uz zde nejake foto videl, ale nemuzu je nikde najit.

Diky za pripadny odkaz.

KLIK SEM

Odesláno
  V 18. 10. 2011 v 19:05, 'Hoonza' napsal:

Uz to nejsou ty bondovky, ty vlnky tam chybi.

Souhlasím, mám klasiku a tam se mi ciferník zdá zajímavější - ta vlna tam prostě chybí.
Odesláno
  V 18. 10. 2011 v 19:10, 'lastam' napsal:

mas pravdu, jsou tam:-) ale zadny poradny foto...

Já pak nějaký udělám :oneeyed02:

akorát mě štve, že jsem se bláhově těšil na kalibr 8500 a potvrdily se zvěsti o nižší řadě. (materiály o 8500 v nových Bondovkách mám od AD Omega :wallbash: ...), přesto mi ten upgrade leze pod kůži ;)

Jak jsem zpočátku odmítal ztrátu vlnek (jako mnozí zde), tak si teď myslím, že k nové lunetě ten lesklý cifr sedne.:)

Uvidíme naživo... (ještě mi leze krkem černé datum..)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...