Mira188 Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 (upraveno) Tyto Raymondy (ref. č.: 9943 ) jsem pořídil protože mi prostě padli do oka,ovšem jsem asi podcenil možnost renovace (opravy),původní majitel byl asi trochu a teď´ pardon za ten výraz "čuně" a svým potem totálně odrovnal zlacené dýnko.Zkoušel jsem servis tady v Brně,bohužel zrušen,prý pouze Carollinum v Praze.Na můj dotaz ohledně výměny či opravy dýnka a přeleštění sklíčka od škrábanců,ťukance na pouzdře asi těžko opravit,ale nejsou moc zásadní.Přišla mi tato odpověď (jméno v podpisu jsem smazal) : Dobrý den, Číslo vašich hodinek je 9943. K těmto hodinkám již Raymond Weil nedodává ani pouzdro ani víčko pouzdra ani sklo. Vzhledem ke stavu víčka, které nelze nahradit novým doporučujeme koupi nových hodinek. Stávající hodinky nemá cenu částečně opravovat ? bez potřebných dílů. Odstraňování škrábanců = leštění - není u zlacených modelů možné. S pozdravem Carollinum service Pořizovací cena hodinek byla necelých 20litrů,tak mne tahle odpověď autorizovaného servisu moc nenatchla.Pokut máte někdo tip co s tím budu neskonale vdéčný...... Ilustrační foto: Upraveno 27. června 2011 uživatelem Mira188 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 No, když už díly nejsou, tak nejsou, s tím nic nenaděláš. Ještě je tu malá šance, že by měli díly v nějakém skladu v zahraničním zastoupení. Největší šanci máš ve velkých zemích, takže určitě bych zkusil zastoupení v Německu, Francii, ale třeba i v Rakousku, třeba by tam něco "vyškrábli". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 Pot udělá ve zlatě takovéto díry?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 čuně som aj ja, v obyčajnom galvanizovanom zlateni toto vyrobim za par mesiacov. diagnoza agresivny pot. a aby to bolo kompletne spravne - v zlatej vrstve nie, ale v tom co je pod nim. moje prve mondaine v 90tych rokoch dopadli rovnako Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 (upraveno) Pot udělá ve zlatě takovéto díry?? Jo,takovýhle díry.Řekl mi to zlatník,prý někteří lidé mají takto agresivní pot. Upraveno 27. června 2011 uživatelem Mira188 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 No, když už díly nejsou, tak nejsou, s tím nic nenaděláš. Ještě je tu malá šance, že by měli díly v nějakém skladu v zahraničním zastoupení. Největší šanci máš ve velkých zemích, takže určitě bych zkusil zastoupení v Německu, Francii, ale třeba i v Rakousku, třeba by tam něco "vyškrábli". Zkusím ještě tady v Brně jednoho staršího pana hodináře,jestli něco nevyhrabe.Z cizími jazyky na tom tak dobře nejsem abych mohl jednat se servisy,ale dík za radu.Mira Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 Zkusím ještě tady v Brně jednoho staršího pana hodináře,jestli něco nevyhrabe.Z cizími jazyky na tom tak dobře nejsem abych mohl jednat se servisy,ale dík za radu.Mira Tak starší pan hodinář v Brně nejspíš takový díly mít nebude ale někdo z kamarádů na Chronomagu, kdo disponuje znalostí cizích jazyků, by po slušném požádání mohl pomoci. V nejhorším případě by se to dalo opravit po zlatnicku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 Tak starší pan hodinář v Brně nejspíš takový díly mít nebude ale někdo z kamarádů na Chronomagu, kdo disponuje znalostí cizích jazyků, by po slušném požádání mohl pomoci. V nejhorším případě by se to dalo opravit po zlatnicku. No pravě zajít za zlatníkem bylo to první co mne napadlo.Prý to nejde,možná špatný zlatník,nevím v tomto se moc nevyznám.Bohužel jsem zde krátce tak nevím koho požádat o pomoc v jednání se zahraničním servisem.Starší pan hodinář mi snad aspoň vyleští sklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 čuně som aj ja, v obyčajnom galvanizovanom zlateni toto vyrobim za par mesiacov. diagnoza agresivny pot. a aby to bolo kompletne spravne - v zlatej vrstve nie, ale v tom co je pod nim. moje prve mondaine v 90tych rokoch dopadli rovnako To "čuně" jsem myslel v nadsázce.Měl jsem za to že pokud tímto člověk trpí,tak stačí hodinky třeba pravidelně otírat suchým hadříkem.Jestli ani to nepomůže,tak se hluboce omlouvám.Mira Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 Hodinář v Brně určitě nebude mít skladem staré dýnko na hodinky (proč by si je bral na sklad). Předpokládám, že Carolinum se ptalo v NESTu (a ten skladem neměl) a Nest se ptal ve Švýcarsku. Takže tyhle zdroje můžeme vyloučit. Pošlu dotaz do Německa a Rakouska (německy vládnu, anglicky ne) a uvidíme co odpoví. Ostatní členové mohou zkusit jiné zeměhttp://www.raymond-weil.com/EN/Swiss-Watch-Company/Customer-Care.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2011 Děkuji Patriku.Mira Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2011 Tak Rakousko bez úspěchu Sehr geehrter Herr Chrz!Leider haben wir auch keinen Boden für die 9943 mehr am Lager und hergestellt wird er leider tatsächlich nicht mehr.Tut mir leid, da kann ich leider auch nicht weiterhelfen.Mit freundlichen Grüßen, RW Austria GmbH Walter Haider Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2011 Tak Němci taky nic Guten Tag Herr Chrz,tut uns leid, auch wir haben keine Teile mehr am Lager. Mit freundlichen Grüßen Frau Küpper Ono se není co divit, pouzdra a víčka se na sklad moc neberou. Ještě mě napadá zkusit Británii, Francii, Španělsko, případně Spojené státy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 29. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2011 Asi je to marný boj.Každopádně moc děkuji.Mira Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 24. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 Nakonec jsem se dohodnul s váženým členem "mechanem" ,že na to koukne,tak snad se zadaří... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se