Klotzman Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Odesláno 27. června 2011 Koukal jsem tuhle na E-bay po nějakých starších hodinkách s turbem a překvapilo mě, že Číňani už vesele dělají i tohle. Zkoukl jsem i nějaká videa a na mě laika působí docela dobře. Bohužel se nedokážou oprostit od příšerných značek jako Minorva a pod. Skoro uvažuju, že si ze zajímavosti nějaké koupím - jestli tedy najdu nějaké dost no-name. Zajímalo by mě, jestli někdo má zkušenost, že by některé čínské strojky této kategorie už byly na normální spotřební úrovni. Tady je čínských Aeromaticů s turbem. Mimochodem, když se tady na fóru mluví o hodinkách z Číny, texty se hemží obraty jako "plech z konzervy", "ohne se to v ruce" a pod., prostě to vypadá, že by se jich nikdo ani klackem nedotknul, ale ve vlákně "problémy s proclením" se to hemží nářky nad průtahy s hodinkami z Honk-Kongu a Filipín, hodinkami za 18 Usd a podobně... no - bez komentáře. Můžu přidat osobní zkušenost - z E-baye jsem koupil za nějakou naprosto směšnou částku čínské skeletony a kromě toho, že mají nemožně malinkou korunku jim nelze celkem nic vytknout - žádné plastové díly ve strojku nejsou, zpracování naprosto uspokojivé a zatím spolehlivě fungují - pravda, nosím je jen sporadicky.
Vit Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Odesláno 27. června 2011 (upraveno) TOTO jsi četl? Jedny hodinky s čínským "turbem" měl člen fóra Kamil - více ZDE EDIT: Dle mého názoru je největším problémem čínských hodinek servis. Myslím, že tě s nima každý hodinář vyhodí (čemuž se člověk nemůže divit). Je to asi jako se servisem levných kol z hypermarketů - rozumně seřídit je asi nemožné. Jedny čínské hodinky (bez turba) mám, něco jako recenzi si můžeš přečíst ZDE. Upraveno 27. června 2011 uživatelem Vit
Návštěvník Kamil Odesláno 27. června 2011 Nahlásit Odesláno 27. června 2011 Jedny hodinky s čínským "turbem" měl člen fóra Kamil - více ZDE Jsou putovní. Když se podíváš do inzerátů, párkrát změnily majitele. Já s nimi byl spokojen, šlapaly bez problémů. Odchylka byla konstantních zhruba šest vteřin do mínusu. Určitě by se daly zregulovat téměř na nulu, opravdu mi chodily pořád stejně. A byly to snad jediné hodinky, do kterých jsem se neodvážil vlézt. Pohled na pravý tourbillon je fascinující, za cenu kolem 10tisíc stojí za zkoušku.
Klotzman Odesláno 27. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2011 (upraveno) TOTO jsi četl? Jedny hodinky s čínským "turbem" měl člen fóra Kamil - více ZDE Dík za odkaz, to první vlákno jsem nečetl, tu tvou recenzi už jsem potkal - v podstatě stejný závěr jako jsem uváděl hore. Škoda, že Kamil nepřidal k těm svým fotkám nějakou zkušenost. Edit : Oops - Kamil byl rychlejší Upraveno 27. června 2011 uživatelem Klotzman
agentzgor Odesláno 29. června 2011 Nahlásit Odesláno 29. června 2011 Koukal jsem tuhle na E-bay po nějakých starších hodinkách s turbem a překvapilo mě, že Číňani už vesele dělají i tohle. Zkoukl jsem i nějaká videa a na mě laika působí docela dobře. Bohužel se nedokážou oprostit od příšerných značek jako Minorva a pod. Skoro uvažuju, že si ze zajímavosti nějaké koupím - jestli tedy najdu nějaké dost no-name. Zajímalo by mě, jestli někdo má zkušenost, že by některé čínské strojky této kategorie už byly na normální spotřební úrovni. Tady je čínských Aeromaticů s turbem. Mimochodem, když se tady na fóru mluví o hodinkách z Číny, texty se hemží obraty jako "plech z konzervy", "ohne se to v ruce" a pod., prostě to vypadá, že by se jich nikdo ani klackem nedotknul, ale ve vlákně "problémy s proclením" se to hemží nářky nad průtahy s hodinkami z Honk-Kongu a Filipín, hodinkami za 18 Usd a podobně... no - bez komentáře. Můžu přidat osobní zkušenost - z E-baye jsem koupil za nějakou naprosto směšnou částku čínské skeletony a kromě toho, že mají nemožně malinkou korunku jim nelze celkem nic vytknout - žádné plastové díly ve strojku nejsou, zpracování naprosto uspokojivé a zatím spolehlivě fungují - pravda, nosím je jen sporadicky. Zkušenost zrovna ne, jen jsem měl na ruce zkusmo několik kousků od Ingersollu. www.ingersollcz.cz Osobně bych turbillon taky rád měl a tyhle sice nejsou za babku, na druhou stranu stále na desetině ceny swiss made. Se servisem nebudou snad problémy, mají pobočky v Praze a v Brně a po celé Evropě.
fendelik Odesláno 20. července 2011 Nahlásit Odesláno 20. července 2011 Mimochodem, když se tady na fóru mluví o hodinkách z Číny, texty se hemží obraty jako "plech z konzervy", "ohne se to v ruce" a pod., prostě to vypadá, že by se jich nikdo ani klackem nedotknul, ale ve vlákně "problémy s proclením" se to hemží nářky nad průtahy s hodinkami z Honk-Kongu a Filipín, hodinkami za 18 Usd a podobně... no - bez komentáře. Tak třeba z Honk-Kongu mám již dvoje nebo troje Seika. To samé Filipíny. Od tam mám dvoje vintážní Seika chrona. A to, že jsou z filipín neznamená že to je Čína, nebo se pletu? Pokud vím tak ve vláknu "doba proclení" nikdo nebrečí kvůli fejkům nebo čínským šmejdům.....
Rodkopf Odesláno 27. října 2013 Nahlásit Odesláno 27. října 2013 (upraveno) Tak Minorva má už s Flying Tourbillonem i Moonphase a s cenou se dá dostat na něco kolem 500 USD, až to spadne na 300, tak do toho asi ze zvědavosti vletím EDIT: maj i variaci Muellera s , bože jsou fakt urputní Upraveno 27. října 2013 uživatelem Rodkopf
rolas Odesláno 27. října 2013 Nahlásit Odesláno 27. října 2013 Ze srandy jsem se koukal a narazil jsem na hodinky Invicta s turbem za 10. http://www.ebay.com/itm/Invicta-11149-Mens-Subaqua-Limited-Edition-Tourbillon-Stainless-Steel-Watch-/141052177041
Bod Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Odesláno 31. října 2013 Já vlastním už skoro rok tyto, bohužel jsem se nedostal k tomu, abych o nich napsal něco víc, moc je nenosím protože mám na ruce raději něco sportovního, ale udržuji je v chodu denním natahováním a spokojenost - zpracování i chod je v pohodě... Jinak je mám spíš jako takovou raritku a v případě že by měl někdo velký zájem, asi bych je i pustil
Rodkopf Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Odesláno 31. října 2013 Tak tam hoď detailnější fotky a video do toho tvého vlákna.
pionyr Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2013 Tak jsem celej den gůglil,abych zjistil, co je to vlastně ten turbillon a k čemu slouží. Musim říct, že moc moudrej z toho nejsem. Podle všeho to má zajistit přesnější chod hodinek, při naklánění. To ale platí u kapesních a ne u náramkových hodinek. Proč se tam teda vsazuje? Vypadá to, že to ničemu nepomůže, jen je složitější servis a cena se šplhá do vesmíru! Taky předpokládám, že čím složitější strojek, tím zranitelnější. V současnosti třeba ETA nebo Seiko vyrábí strojky tak přesný a odolný, že je myslim zbytečný kupovat hodinky s turbillonem za několik set tisíc a pak se na ně jen dívat. Je sice moc pěkný, jak se ten strojek kroutí, ale když to postrádá smysl?!
pionyr Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2013 Qvartzky svůj smysl určitě mají, ale vracet se o sto let zpátky na úkor kvality? Tím Teda nechci snižovat umění Mistrů hodinářů. Jen ten výsledný efekt mi chybí.
pionyr Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2013 Gramofon na kliku je taky krása, ale co s ním dneska?
USER47 Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 ...Je sice moc pěkný, jak se ten strojek kroutí, ale když to postrádá smysl?!...Je to v podstatě taková frajeřina, tourbillon je jedna z nejsložitějších hodinářskejch komplikací, takže když je někdo schopnej to vyrobit, tak si tím zvyšuje prestiž...Pokud by člověk posuzoval hodinky jen podle praktičnosti, tak by opravdu nemělo smysl vyrábět/kupovat cokoli nad úroveň kvarcek za litr.
pionyr Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 (upraveno) Je to v podstatě taková frajeřina, tourbillon je jedna z nejsložitějších hodinářskejch komplikací, takže když je někdo schopnej to vyrobit, tak si tím zvyšuje prestiž...Pokud by člověk posuzoval hodinky jen podle praktičnosti, tak by opravdu nemělo smysl vyrábět/kupovat cokoli nad úroveň kvarcek za litr.jj Taky už to jednu dobu vypadalo, že hodinařině odzvoní. Vinou levných přesných digi, zaniklo hodně firem. MPM vydělává bomby a roční zisk Eltonu je 160 tisíc ročně. To vypadá, že si správný hodinky kupujou už jen šílenci. Než jsem trefil tohle fórum, tak jsem procházel kolem hodinářství bez zájmu, jako kdyby tam prodávali kabelky. Dneska čumim i do výloh antiku, kde jsou třeba jedny starý primky. Něco s turbem by se mi určitě taky líbilo. Jen finančně jsem někde jinde. Co jsem ale vyhledal, tak do výroby náramkových hodinek, tourbillon nepřinesl žádné významnější zlepšení. Myslim, že se to dá přirovnat k hodinkám s vodotryskem Upraveno 19. listopadu 2013 uživatelem pionyr
JHonza Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Samozřejmě, stejně jako třeba Ferrari nebo Lambo. V běžném provozu taky bude Oktávka TDI šikovnější a patrně i pohodlnější. Nebo proč stavět paláce, když paneláková škatule taky splní docela dobře svoji funkci.Prostě takovéhle věci mají smysl jednak jako ukázka toho, co všechno je možné, jednak jako hračky pro ty, co na to mají. A za nějaké to století si naši potomci třeba řeknou, že jsme nebyli tak úplní blbci a primitivové.
Kubo_ba Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 vydrazil som jedny na ebay cca za 15 usd, popravde na fotkach vyzerali milion krat lepsie ako real... dlho sa valali v sufliku, pri stahovani skoncili v odpadkoch. odchilka cca 3 min za den...
honza.hasic Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Odesláno 28. března 2014 No jestli nakonec není největší klasika každý ráno odšroubovat korunku na 40 let starých amfibijích a cestou do práce podle radniční věže (ve které už šlape moderní rádiem řízenej japonskej stroj) seřídit čas....
Kubo_ba Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Odesláno 28. března 2014 tak to mas velku pravdu! ako by som mal nosit na ruke nejake automaty made in china..... radsej aj stareeeeee Prim a kazde rano natahovat...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se