ricous Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Jo, tohle je i má cesta. Život na dluh není nic pro mě. Všecko jsem byl vždy zvyklý platit cash, a na co jsem neměl, to jsem si prostě nekupoval. Takže snažit se a dřít pro vyšší příjmy, a pak šetřit, to je taky řešení. Taky bych preferoval tohle řešení, ale ono to nejde vždy a u každého... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Otazka je, jestli nutnost bydlet je pro vetsinu lidi "slast", kterou by mohli odkladat... Použil jsem terminus technicus z jednoho sociologického průzkumu. Myslím, že se nutnost bydlení, resp. nutnost hypotéky dá nějak pořešit, resp. se bez hypotéky obejít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Myslím, že se nutnost bydlení, resp. nutnost hypotéky dá nějak pořešit, resp. se bez hypotéky obejít. Ano, hypotéka se dá obejít například úvěrem ze stavebního spoření... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 No nebo pronájmem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 (upraveno) No nebo pronájmem Z bláta do louže - jsou lokality, kde se výše pronájmu rovná pomalu výši splátek za hypotéku... Upraveno 17. července 2011 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Inu, já mám názor přesně opačný V dnešní době nekrytých peněz, při cca 3% skutečné inflaci (myslím inflaci, nikoli cenový index) je jakýkoli úvěr daleko rozumnější, než šetření. Žijeme na pokraji měnového kolapsu a šetření by se mohlo škaredě nevyplatit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Použil jsem terminus technicus z jednoho sociologického průzkumu. Myslím, že se nutnost bydlení, resp. nutnost hypotéky dá nějak pořešit, resp. se bez hypotéky obejít. To mě zajímá,řekni nám víc.Dám příklad:mladá rodina má naspořeno 300 tisíc Kč a potřebuje na byt 2,5 milionu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Inu, já mám názor přesně opačný V dnešní době nekrytých peněz, při cca 3% skutečné inflaci (myslím inflaci, nikoli cenový index) je jakýkoli úvěr daleko rozumnější, než šetření. Žijeme na pokraji měnového kolapsu a šetření by se mohlo škaredě nevyplatit. Mám přesně ten samej pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 To mě zajímá,řekni nám víc.Dám příklad:mladá rodina má naspořeno 300 tisíc Kč a potřebuje na byt 2,5 milionu. Nebo na to jít z druhého konce.. Pořídit si bydlení a pak teprve rodinu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Žijeme na pokraji měnového kolapsu a šetření by se mohlo škaredě nevyplatit. Tohle, a to musím přiznat, je argument.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Nebo na to jít z druhého konce.. Pořídit si bydlení a pak teprve rodinu Moje řeč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 Moje řeč Přibližně 25 000 let to tak fungovalo, tak nevím proč se to dnes dělá naopak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 (upraveno) Nebo na to jít z druhého konce.. Pořídit si bydlení a pak teprve rodinu No a jsou i lidi, kteří jsou na tom finančně lépe jako rodina než sami (nemám na mysli spoluobčany žijící z přídavků a různých příspěvků). Ono je to hodně o příjmu jednotlivce a těžko jedna strana pochopí tu druhou. Upraveno 17. července 2011 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisau Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2011 No a jsou i lidi, kteří jsou na tom finančně lépe jako rodina než sami (nemám na mysli spoluobčany žijící z přídavků a různých příspěvků). Ono je to hodně o příjmu jednotlivce a těžko jedna strana pochopí tu druhou. Nezpochybňuju, že jsou případy, kdy to jinak nejde, nebo se to vyplatí! Jen si myslím, že dnešní, obecný, zvyk, na všechno si automaticky "půjčit", je prostě špatný. Už z principu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Nedokážu si představit, jak se žije s hypotékou. Nemusel jsem si nikdy půjčovat a jsem tomu rád, nechtěl bych mít v téhle době závazek u bankovního domu, musí to být hrůza. to Alda - co to je zase za žvást, utrácejí prachy za kdejakou čínskou píčovinu, proč zrovna čínskou ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Alda si chtel postezovat, ze ho mrzi fakt, ze temer vse se vyrabi v Cine, predpokladam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) - Upraveno 18. července 2011 uživatelem sibirnaya Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 To už je rozumnější formulace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Hypotéku mám, jsem za polovinou splátek.Pokud bych jen šetřil a čekal, tak bych viděl, že ceny nemovitostí rostou daleko rychleji než zisky z úroků na spořícím účtu.Půjčky na bydlení jsou podle mě normální (a pro člověka s normálním příjmem nezbytností). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 Ale ne, myslel jsem to spíš tak, že lidi utrácejí peníze za věci, které ve skutečnosti nepotřebujou a na ty důležité pak nezbývá. Znám případy, kdy maj lidi doma elektroniku za statisíce, ale na novou střechu si jdou půjčit. Nebo si koupí Iphone za dvacku a pak si jdou půjčit na nedoplatek za plyn. Hele já nepředpokládám, že se něco takovýho týká tady kluků na Chronomagu to bych si nedovolil. Lidi by mohli bydlet ve svém a nemuseli by se alespoň tolik zadlužovat, kdyby lépe hospodařili a neutráceli za to, co mohou postrádat a bez čeho se obejdou. me spis vytaci, ze si pucujou na dovolenou, plazmovy televize, karbonovy horsky kola a pak placou, ze dluzej. znam takovejch dost. pucit si na barak, na normalni auto, to chapu, i trebas na pracku, ale pokud nemam 40taliru na 50ku elcedo, tak proste koupim ve vyprodeji 32ku za 7 a mastim na to. nebo taky zadnou, ze, i bez toho se da zit. pred trema ctyrma rokama chodil letak ve smyslu, cau Karle, posilam ti krasny pozdrav z Baham, sem tu s celou rodinou, mame sice holou rit ale pucili sme si na to, a je to bomba, splatime to az se vratime.. a pokud vim, dost lidi se na to chytlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se