Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na zaklade prani lidi na UK foru, venovanem nejen hodinkam "RLT Watches" vzniklo nekolik novych a zcela jiste zajimavych kreaci, o kterych bych se rad zminil.

Prvni z nich jsou automaticke hodinky osazene strojkem ETA 2824-2. Zajimavost na nich je cifernik vyrobeny z uhlikovych vlaken. Tyto jsou napriklad puzity pri vyrobe monopostu F1. Tento fakt dal vzniknout hodinkam, ktere z legalnich duvodu nemohou byt nazyvany "F1" hodinkama, ale designove i barevne s timto sportem ladi. Cena je pod 150GBP.

Tyto jsou v cerveno-bilem provedeni a datumovkou (vsimnete si, ze i reminek je ve stylu carbon fibre)..

RLT19%20-%20Carbon%20Fibre%20Dial.jpg

a jedny v barvach staje Renault a bez datumovky..

rlt19_renaultf1.jpg

Dalsi zajimavosti jsou hodinky, ktere vznikly vymenou ciferniku a rucicek na hodinkach jineho vyrobce. sice uz se nejedna o ciste RLT hodinky, ale vlastne jedna, protoze mnoho firem nakupuje pouzdra a strojky od toho sameho vyrobce a jen lepi jine jmeno na cifernik. Tady je alespon cifernik a rucicky designovany a upravovany firmou RLT. Puvodne se jednalo o rucicky/dial z hodinek RLT11.

rlt11rr.jpg

Mnoha lidem, vcetne mne, ale nesedel design pouzdra techto hodinek a tak vznikla specialni "uzivatelska" edice v pouzdre od firmy Ollech&Wajs. Volitelne je mozne si je objednat s bilym, nebo cernym datumovym cifernikem. Strojek opet osvedcena ETA 2824-2 a cena 175GBP.

11qtz.jpg

• po měsících...
Odesláno

Add barevné prošití řemenu.

Podle mě nejjednodušší řešení je vypárat původní niť a řemen prošít ručně znovu kvalitní a poměrně silnou polyesterovou červenou nití. Ručně proto, abychom se strefili do původních děr. Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti je to jednoduché a zabere to jen pár desítek minut času. Pokud se pro ty hodinky rozhodnu, tak to určitě udělám a dám vám vědět.

Odesláno

Zajimavy napad! Nevim ale jestli to bude fungovat u vsech remenu. Nektere jsou dost silne sesite a jakmile je rozvrtas, tak uz je nemusis dat dohromady. No jsem zvedavy na tvuj vytvor!

Jen pro ty, kteri nahodou nezaregistrovali o cem ze se to bavime..jde o barvu siti remenu u tehle hodinek, ktera neni prirozene barva, ale dobarvovana majitelem hodinek, aby sedela k vterinovce...

IMG_1250_1.jpg

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem prave vymenil moje Poljoty za jedny specialni RLT! Royovi se pred nejakou dobou podarilo nekde splasit 12ks NOS strojku MIDO s kompletnimi COSC certifikaty a vyrobil 12 kusovou RLT edici. Puvodne mely vsechny bily cifernik - cerne rucky, ale clovek, se kterym jsem vymenil, je zatizeny na cerne ciferniky jako ja, takze si tam nechal dat cerny cifernik. Jedna se v podstate o stejny model, jako vyse uvedeny kousek s cervenou vterinovkou, rozdil je strojek s COSC. Na jednu stranu, ten certifikat celkem nic neznamena, na druhou stranu, je pekne mit hodinky s papirem potvrzujicim chronometricke parametry;) Zrejme si tam taky necham dat cervenou verinovku, protoze to je spolu s cervenym prositim pasku uplne cool :)

gallery_601_19_60312.jpg

RLT%2014%20Chronometer%202.jpg

rltchronob.JPG

A nejlepsi na te vymene je cislo v serii! :D Pak provedu srovnani s Lineou 40!

gallery_601_19_34147.jpg

Odesláno

Můžu se zeptat co znamená, když jsou hodinky označovány jako chronometer?

Asi jsou přesnější než obyčejný, ale jak moc přesný?

Odesláno

Jako chronometer muzou byt oznacene hodinky se swiss strojkem, splnujicim COSC podminky, ktere jsou -4 to +6 vteriny za den. Bezne se ale takov ehodinky pohybuji v rozmezi +/-3 vteriny. To je na mechanicke hodinky vic nez slusne.

Odesláno

No mas pravdu. Toho jsem si nevsimnul? Kdyz tak na to koukam, opravdu ten cifernik ma neco spolecneho s railmastery? Ale pouzdro a rucicky jsou uplne jine a ma to i datumovku, takze to neni "kopie" ;) Navic, ja si tam necham nahodit cervenou sekundovku a mozna cerne datove okno, a bude to zase uplne neco jineho. Urcitym inspiracim ciferniku se u tohohle typu hodinek asi clovek nikdy nevyhne. Co taky noveho muzes vymyslet na klasickem vzhledu a aby to bylo prodejne?

Jine ovsem je, kdyz neco zkopirujes do nejmensiho detailu a pak na to vrznes svoje logo (Sandoz), pripadne to vydavas za original (rucna fake hodinky). To je podle mne hnus.

Odesláno

No tady bych nesouhlasil. Tenhle typ hodinek je obvykly pro vice vyrobcu..stejne tak muzes rict, ze chronoswiss se inspiroval Zenithem ;) Je to proste overeny typ pouzdra a korunky? Podle mne, krome tvaru pouzdra nemaji celkem nic spolecneho. a "cibulovou" korunku taky pouziva kde kdo, protoze je prijemne a lehce ovladatelna.

Jen lituju, ze jsem si neporidil i RLT8 co je stejny typ pouzdra jako RLT4, jen chronograf..

rlt8.jpg

Bohuzel, uz je sold out..

Odesláno

ano proro jsem to daval v te posloupnosti zenith-chronsiwiss-rlt, prijde mi, ze rlt je takovym kompilatem a hovoril jsem o "inspiraci",ALE ty nozky a bocni brousene pouzdro je hodne chronoswiss inspirovano. jinak model chronoswiss kairos je skoro uplne breguet takze je to jedno :-)

me se ten chronoswiss timemaster libi - na chrono24 jde sehnat za nejakych 1 700 eur, ale jsou to pro me moc extrvagntni hodinky, rozhodne ne na denni noseni

Odesláno

Mne se chronoswiss taky libi, ale velikost korunky uz je moc i na mne :) Proto mi ten rlt prijde jako skvely kompromis. I tak jsou to velke hodinky presne podle meho gusta a hodi se i do spolecnosti :D

Odesláno

Proc je na tech chronografech oznaceni Swiss Made zaroven s England? Na tech ostatnich RLT uz nic o Swiss neni. Vypada to trochu, jako kdyby si RLT nechalo udelat hodinky ve Svycarsku a jenom dorazilo znacku (byt vim, ze to tak neni)- proste divne.

• po 2 týdnech...
Odesláno

A mame tu dalsi novinku! Roy prave kompletuje nove hodinky RLT21! Takze tady je mame..

post-1-1137510366.jpg

Strojek - dekorovana ETA 7751 (ano ano..mesicni faze a nekonecny kalendar), prumer 40mm, safirove sklicko! Cenu zatim nezverejnil, ale tipuju tak 450-500GBP. Jojo, tahle ETA neni nejlevnejsi.

Tady je nahled na strojek s gravirovanym RLT rotorem.

post-1-1137506017.jpg

A pristi tyden pry budou nejake dalsi! Kde na to ma clovek porad brat a nekrast hernajs? :(

Odesláno
A mame tu dalsi novinku! Roy prave kompletuje nove hodinky RLT21! Takze tady je mame..

http://xs64.xs.to/pics/06032/post-1-1137510366.jpg

Strojek - dekorovana ETA 7751 (ano ano..mesicni faze a nekonecny kalendar), prumer 40mm, safirove sklicko! Cenu zatim nezverejnil, ale tipuju tak 450-500GBP. Jojo, tahle ETA neni nejlevnejsi.

Tady je nahled na strojek s gravirovanym RLT rotorem.

http://xs64.xs.to/pics/06032/post-1-1137506017.jpg

A pristi tyden pry budou nejake dalsi! Kde na to ma clovek porad brat a nekrast hernajs? :(

Jestli by byly za 450, tak mu nejspis utrhnu ruku- dost pochybuju...

Odesláno

No uvidime.. Zase pokud je chece prodavat a nechce aby to dopadlo jako s jinym moonphase modelem, ktereho se tusim prodaly 2 kusy, tak s tim neco bude muset udelat. Rozhodne to ale asi bude jeho nejdrazsi soucasny model ;)

Odesláno

Podobny Longinesy (mozna o neco malo hezci) jsou preci jen za 60t, Prim Tycho de Brahe (no radeji nekomentovat)... Ja to odhaduju kolem 1000 liber. Oni ani ty hlasky na tamnim foru (hypoteky atd) svedci celkem o ochote si priplatit :)

Odesláno

1000 asi ne. Tomu neverim. Ten model, co se delal jen na objednavku a co se ho prodalo tak malo, mel porcelanovy cifernik a ten stal 950. Tohle by mel byt prodavany model ;) Ale 450-500 je asi fakt malo. No dobre, kompromis..750 ;) To ze se ty longiny prodavaji u nas za 60k neber jako pravidlo ;) Venku se daji sehnat za podstatne min. A co se tyka TdB..uz jsem se k tomu vyjadroval ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...