budo Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Prosím pomoc - kdo se ujme psa? - Hrozí utracení ! http://imageshack.us/photo/my-images/27/akitainu1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/195/akitainu2.jpg Pes Akita Inu - je 1,5 roku starý puberťák, je kastrovaný, nemá PP. Jeho majitel ho nezvládá, Ruda Desenský ho nepřijme, protože je kastrovaný a do jeho smečky nevhodný. Proto směroval majitele psa na mne. Já se ho ujmout z rodinných důvodů nemůžu: půlroční syn, dva psi a nedostatek času mi to nedovolí. Dnes mi opět volal majitel, psovi hrozí utracení. Hledáme tedy důsledného zkušeného chovatele s pevnou rukou a vhodnou rodinnou konstalací, který by psovi mohl zachránit život. Jak bych to okomentoval já? Chyba je na straně majitele psa, který se neměl pouštět do něčeho, na co nemá. Nicméně psovi jde o život. Zkuste prosím pomoci. Já osobně fenku Akita Inu mám. Výchova je zvládnutá a čubina je miliónová. Jsou to sice svéhlavičky, ale jsou to samostatní silní věrní psi, kteří vydrží všechno! Zkuste tedy prosím pomoci ať už předáním této informace dál nebo přijetím psa do své rodiny :-) Díky, Jarda
Gilius Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Optám se Ti !!! Kolik je času ??? Osobně nemůžu.....zkoušíme si s manželkou "bokem" zařídit útulek pro zvířátka (pesani + kočky), ale zatím to ztroskotává na financích a blbejch lidech Obvolám pár známejch .....
budo Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Jendo díky za každou pomoc :-) Kolik je času nevím, ale spěchá to.
Andrew Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Bojím se, že bych nebyl ten správný chovatel, ale velmi rád bych pomohl finančně, či materiálně (převoz, zajištění dočasného domova atp.). Pokud bych mohl něco udělat určitě se ozvi. P.S. zkusím se také pozeptat, ale tomu moc šancí nedávám.
Patrik Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Nádhernej pejsek, ale nic pro mě. Já skončil u kytek. Co mi neuschlo, to zplesnivělo
Andrew Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Zkusil jsem rozhodit sítě na spřátelené útulky a upravil Tvoji výzvu (neměl jsem moc času, tak se omlouvám za rychlý přepis s uvedením mého jména) na stránky http://www.cibela.cz/navstevni_kniha.html a především http://www.inuvnouzi.estranky.cz/clanky/kniha-navstev.html. Dej mi prosím do SZ Tvůj kontakt, který bych v případě zájemce mohl předat - snažím se najít alespoň dočasný azyl a vyřešit urgentní problém. A.
Gilius Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 4 budo - prosím Tě, potřebuju víc info. V čem přesně je potíž??? Pes nechce uznat páníčka...nemá rád lidi....děti....je zlej......nebo o co vlastně jde ??? Zeptal bych se Tě přes SZ, ale třeba někdo kouká, nebo má známého....nebo tak něco....tak ať je to tu všechno . Aspoň naznač. Nebo, pokud nechceš veřejně, klidně sz. Není to náhodou tak, že pejsek to "zkusil" a páníček to nezvládl (hierarchie ve "smečce"...usuzuju dle stáří a toho mála, co o tomhle plemenu vím) - a problém je na světě???
budo Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Presouvam ze SZ: lib Megazávislák Group:Member_50Posts:2,659Joined:01-August 07 Sent Today, 18:42 ahoj, matce prave umrel jezevcik, ale na zadnou vychovu absolutne nema. Myslis, ze by to slo i bez vychovy? Psa by nechala delat, co se mu zachce. Byl by to problem? Pisu z mobilu, tak se omkouvam za formu a zjednoduseni. L Odpověď pro Lib(ora?) i ostatní: Asi jsem to nedostatečně popsal. Pán psa nezvládá přesně v tom smyslu, jak odhaduje Gilius. Pán je měká nátura, nemá moc zkušenost se psy. Pes přišel do puberty a vyskakuje si na ostatní v rodině. Taky se projevuje jeho dominance vůči ostatním psům. Pán je měkej. Nemá na to, aby psa zvládl. Zda je vhodný pro maminku místo jezevčíka za takových podmínek, že nebude veden pevnou rukou? Ne. Může to zkusit, ale pouze v případě, že bude 100% přesvědčená, že to zvládne, má na to zkušenosti a náturu. Jinak to nemá cenu zkoušet, pes jen bude mít v hlavě bordel z toho, že si ho stále předávají jak horkou bramboru. Jako ideální bych to viděl jako druhého psa ke starší zkušené feně velkého plemene se silnou povahou, které ho usměrní. samozřejmě první šéf je pán, fena je druhá a nováček až někde na konci, za všemi členy rodiny. Nebo jako jediný pes ke zkušenému chovateli. Pes nikoho nepokousal, ale zavrčí na ně a oni se z něj sypou. Už jen to svědčí o faktu, že nejsou schopni ho zvládnout. Případná finanční pomoc při dočasném umístění kamkoli je samozřejmě vítána, nicméně primárně by bylo lépe hledat přímo nového pána. Zatím bych to na útulek nesměřoval, protože jak se stávající páníček dozví, že někdo cizí bude ochoten zafinancovat umístění psa do útulku, tak se vyvlíkne z posledních zbytků zodpovědnosti za něj a to by nebylo taky moc fér.
budo Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Ondro děkuju. Můj kontakt dám rovnou sem i pro ostatní: šestsetdva-stošedesátšest-pětset
Andrew Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 K tomu útulku - asi to bylo směřováno na mě - šlo mi o poskytnutí azylu do doby, než se najde vhodný páníček a ten současný nebude mít moc ho utratit. Proto jsem psal "spřátelený útulek", kde by ho jen odborně pohlídali a mohu za ně ručit, protože je znám.
budo Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 JJ, tak to by bylo skvělé :-)
Gilius Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Dík za doplnění, myslel jsem si to. Něco jsem rozjel, dám vědět.
Andrew Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Nechci to zlehčovat, ale pokud se najde zkušený chovatel, který se o pejska postará, dostane ode mně velký pytel superprémiového krmiva (Hill's, Proplan, Royal Canine, nebo něco podobného) a půjčím mu tenhle nádhernej film
monikalysa Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Odesláno 27. července 2011 Nechci to zlehčovat, ale pokud se najde zkušený chovatel, který se o pejska postará, dostane ode mně velký pytel superprémiového krmiva (Hill's, Proplan, Royal Canine, nebo něco podobného) a půjčím mu tenhle nádhernej film Teda před vámi smekám, jste super. Jinak přeji pejskovi hodně štěstí, chudáci psi, nemůžou za to, že je páníčci nezvládnou...
budo Odesláno 29. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2011 http://www.cz-pes.cz/sos-detail-4625-q-Prosim-pomoc---Kdo-se-ujme-psa?---Hrozi-utraceni
Gilius Odesláno 29. července 2011 Nahlásit Odesláno 29. července 2011 Zatím nic. Ozval se mi sice jeden známej, ale protože ho znám, nedoporučil jsem mu to. O psech nic neví, jen se mu pes líbí. To by nedopadlo.
akitak7 Odesláno 29. července 2011 Nahlásit Odesláno 29. července 2011 (upraveno) Dobrý den, já jsem majitel psa. Předem chci poděkovat Budovi za jeho čas a za to, že nám pomáhá najít Čibovi nového pána/paničku. Už více než dva měsíce máme inzeráty všude možně. Sehnat rozumného a schopného člověka, který by si s naším Čibem poradil je ale těžké a už se nám to zdá skoro nemožné. Proto jsem zmínil, že nám veterinářka doporučila utracení. My si to teda nedokážeme představit. Máme ho rádi a věříme, že ve správných rukou by se mohl mít fajn. Dlouhodobě je to pro nás ale neúnosný. Prakticky každý den s ním je nějaký konflikt a žijeme v neustálým stresu. Já, přítelkyně i pes. Konflikt vypadá asi tak, že si někam v bytě lehne a není možný kolem něj projít. Nebo se mu znelíbí manipulace s nějakou věcí - vysavač, tričko(??), cokoliv a vyjede po člověku. Přitom mu nikdy nikdo nic špatnýho neudělal. Zkoušeli jsme to řešit všelijak, nic nezabralo. A teď se to jen zhoršuje a zhoršuje. Na nzeráty se ozývají hlavně naivky, kteří ho chtějí do paneláku k dětem apod... Ale to je asi normální, protože je prostě hezkej. Dvakrát to vypadalo nadějně - lidé s dlouholetými zkušenosti se psy, prostorná zahrada. V obou případech jsme si pro něj zakrátko jeli, protože ho nezvládali. Nikoho nepokousal, ale báli se ho, neustále na ně vrčel. Nechápeme to. Byli jsme s ním u Desenského, Žertové, na kempu s lidma z chovatelských stanic. Žádná rada platná. Určitě na téhle situace má naše výchova velkej díl viny, ale na druhou stranu i většina odborníků nám řekla, že je fakt neobvyklej drsoň.Hledáme tedy člověka, který se jeho držkování nezalekne a zvládne ho. Zkušenosti, pevná nátura, trpělivost.Můžete volat 775 985990. Přijet můžeme kamkoliv.Mockrát děkujeme za pomoc, Jarda a Míša Upraveno 29. července 2011 uživatelem akitak7
Gilius Odesláno 30. července 2011 Nahlásit Odesláno 30. července 2011 Možná bych to ještě nevzdával. Zkuste ještě Ivo Eichlera . Je to takovej trochu "protipól" p.Desenského, dělá to jinak a umí !!! EDIT - tak s páníčkem jsem mluvil. Chlapi, opravdu to chce někoho zkušeného. Dle info ( a mého mínění) jde spíše o nejistého pejska, který si musí svou dominanci (nebo jinak, pozici ve smečce ) neustále potvrzovat a už si nemyslím , že je celá chyba jen na straně majitelů. Hodně, opět dle mého ( i když nejsem až takovej odborník přes pesany, jako třeba p. Desenský - ale přecejen o psech něco vím), dělá i samotná povaha toho rafana.
akitak7 Odesláno 30. července 2011 Nahlásit Odesláno 30. července 2011 Dneska jsem tedy ještě mluvil s panem Eichlerem. (Už jsme s ním byli v kontaktu dříve) Věnuje se výcviku psů a výsledky má fakt skvělé. Výcvik ale není úplně to co Čibo potřebuje. Potřebuje novou smečku, ve které by se zařadil pod pána ... a pak by se třeba mohli věnovat výcviku, pokud by jim nestačilo to co už umí. Takové ty běžné věci totiž zvládáme - chození u nohy, sedni, lehni apod. Do dveří po pánovi... Na cvičák do psí školky jsme taky chodili (než si je tam začal dávat k svačině). Jinak dnes se ozvala akorát jedna slečna na inzerát, že jestli je to ten Hačiko, tak že by ho chtěla. Do paneláku. ... :-( J
Gilius Odesláno 30. července 2011 Nahlásit Odesláno 30. července 2011 Ten panelák by až tolik nevadil, si myslím. Spíš jestli má dostatek času se mu věnovat, chodit s ním ven a tak okolo A hlavně, jestli by ho zmákla?!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se