pavča Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 elegantní hodinky. a když koukám na tu setrvačku, vybavuje se mi lanko brzdy na horský kolo. mě to připadá, že šroubek vpravo slouží k uchycení vlásku a reguluje se jen tím delším šroubkem.....Přesně tak, také bych to tak viděl, to "-" a "+" patří k levému šroubku (jinak by se tam směr otáčení nedal ani označit, jinde na to není místo), pravý šroubek zajišťuje přes ten váleček uchycení konce vlásku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 pekne pekne, super pokec k tomu, dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Na poslední fotce je detail setrvačky. Zaujalo mě na ní několik věcí, které jsem označil šipkou. Když jsem si hodinky prohlížel pod lupou, v jeden moment jsem se zhrozil při pohledu na detail A. Napadlo mě, jestli to není prasklina. Tak jsem koukal na webu na fotky jiných strojků, a nejspíš tomu tak nebude. Nebo ano, co si myslíte? Další zajímavost je vyrytá vlnovka u písmene B. Že by si někdo jen tak hrál s frézkou? Nebo to má nějakou fuknci? A jako poslední mě zaujaly dva šroubky mikroregulace C, může mi někdo vysvětlit proč jsou dva - jeden se znaménkem (-) a druhý se znaménkem (+)? Jo abyste si nemysleli jak jsou to velké hodinky, ty šroubky mají na délku odhadem tak milimetr... Stejně mě vždycky fascinuje jak tohle dokáže někdo sestrojit a seřídit Váš Jay Doll, toho času moderátor Ten mikroregulační mechnaismus se nazývá systém "Triovis". Rozříznutí v bodě A je záměrné. Celá ten horní kruh regulačního mechanismu (jak se snad správně ta součástka jmenuje) se nasazuje na vodící kruh regulátoru pod ním. Je to rotační uložení, musí se to na sobě otáčet a současně nevypadnout, tak se požívá tato jednoduchá samosvorná metoda. Rýha v bodě B by snad mohlo být jen odebrání materiálu za účelem hmotového vyvážení kruhu regulátoru. Krátký šroubek v bodě C drží vlásek setrvačky, Dlouhý šrounek v bodě C slouží k regulaci. Jeho utažením/uvolněním dojde k rotaci horního kruhu regulačního mechanismu (se šroubky) vůči spodnímu kruhu s tou rýhou (regulátor). Tím dojde ke změně napnutí vlásku a právě to je ta fajnová regulace chodu oscilátoru. Triovis - odkaz 1 , odkaz 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Tak to je retro jako P...e !Krásný a jedny z mála který by mi vůbec nevadily a navíc jsi super vystihl podstatu ostatních značek spolu s poměrem ceny a výkonu (samozřejmě hlavně aby se líbily) Ty ti musí každý závidět, minimálně já tedy trochu ano !Tyhle jsou navíc neokoukané a řemeslně je to lahůdka ! Gratuluji ti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Na JLC jsem se jednu dobu taky díval, líbí se mi, ale působí na mě usedle, inhouse vypadá krásně, je to určitě podívaná, takže kratulace a užij si je! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 nádhera JlC se mi líbí moc... jsou to hodinky ze kterých mám pocit, že je v nich každá investovaná koruna (nebo spíš Euro...) vidět a to nejenom na značce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jumbo Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Značka super, hodinky moc pěkné, i když 39 mm by jim slušelo víc. Kalendář taky paráda, zvlášť s firemním kalibrem. To, že není věčný nebo roční vůbec nevadí, aspoň si můžeš občas zmáčknout čudlík. :-) I když přenastavení krátkých měsíců se asi bude provádět korunkou posunutím data, tak jako u Omega DD, že?Taky jsem vždycky chtěl hodinky s půhledem na strojek, ale skončil jsem u JLC MC Chrono. Teď vidím (viz odkazy A a B na fotce), že někdy je lépe nevidět. Aspoň mě netíží, jestli je někde něco "prasklé" nebo kdo tam co orýpal. :-)A když se na to Bandi bez JLC necítí a tobě to udělá radost, tak vítej v JLC-klubu. Vím, že to přivítání nemá takovou váhu, jako od Bandiho, ale lepší, než drátem do oka. Jo a slogan jsem změnil, kdyby to měl Bandi jako duševní vlastnictví. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 27. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Ten mikroregulační mechnaismus se nazývá systém "Triovis"... Díky za vyčerpávající vysvětlení, hrozně rád se něco přiučím vítej v JLC-klubuDěkuju . Rád v něm zůstanu co nejdéle. Začínám mít pocit, že už tady bylo stylových a fashion hodinek příliš, takže se pokusím směřovat k vyšší hodinařině a vzít co nejvíce členů na tu cestu s sebou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Začínám mít pocit, že už tady bylo stylových a fashion hodinek příliš, takže se pokusím směřovat k vyšší hodinařině a vzít co nejvíce členů na tu cestu s sebou Správně, to ti schvaluju, mám naprosto stejný názor. Gratuluju ke skvělým a krásným hodinkám. Perfektní výběr. Tak já taky: Tak vítej v naší malé sektě JLC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 27. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Díky, od šéfa té sekty, na kterého tě kdysi Bandi pasoval, mě to velmi těší . Dali máš ty ještě ten JLC Master Tourbillon? Ty bych fakt chtěl jednou vidět naživo, jsou úžasný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Psuťák Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Krásné hodinky - gratulace, nebyla by prosím fotka na ruce?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Gratulace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jumbo Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 (upraveno) Tvá vize o tom, že vezmeš co nejvíce členů do vysoké hodinařiny, je sice ušlechtilá, ale dost těžká. V zásadě bych viděl dvě varianty.První je dost sebezničující a spočívá v tom, že budeš kupovat hodinky z kategorie HH a tady na fóru je budeš nabízet řádově do 30k. Tím přesvědčíš hodně lidí, že právě vysoká hodinařina je ta správná cesta. V tom případě budeš blahořečen již za života! Druhá cesta vede směrem obrácení na správnou cestu lidí, kteří si můžou vysokou hodinařinu dovolit, ale místo toho cpou peníze do R.L.X a to bude těžké! Tak zdar tvé nelehké misi! Upraveno 28. července 2011 uživatelem Jumbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
volfda Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 Díky, od šéfa té sekty, na kterého tě kdysi Bandi pasoval, mě to velmi těší . Dali máš ty ještě ten JLC Master Tourbillon? Ty bych fakt chtěl jednou vidět naživo, jsou úžasný On je jen tak neukazuje, napřed se od něj musíš nechat nabourat, tak jako já, pak ti je ukáže Jinak samozřejmě gratuluji ke krásným hodinkám, vždy mě potěší, když vidím, že se tu vyskytne další, ne tolik rozšířená manufaktura. JLC je super, už delší dobu mi leží v hlavě Master Compressor Chrono, tak se třeba taky přidám Přidávám se k ostatním a prosím o živé fotky na ruce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 Hodinky super, geniální oblekovky, už jsem to tu psal.Jen je škoda, že JLC nepřineslo nic nového.To je tak detailně okopčenej historickej model, kterej dělal kde kdo, že je to až smutný, ten nedostatek odvahy to alespoň trošku odlišit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 (upraveno) Díky, od šéfa té sekty, na kterého tě kdysi Bandi pasoval, mě to velmi těší . Dali máš ty ještě ten JLC Master Tourbillon? Ty bych fakt chtěl jednou vidět naživo, jsou úžasný Jo pořád je mám a pořád se mi moc líbí. i když teď zrovna několik měsíců nosím Brajtle. Kdyby jsem je prodával, tak je určitě najdeš v sekci prodám. Snad se mi podaří konečně se dostat na nějaký sraz. On je jen tak neukazuje, napřed se od něj musíš nechat nabourat, tak jako já, pak ti je ukáže Jinak samozřejmě gratuluji ke krásným hodinkám, vždy mě potěší, když vidím, že se tu vyskytne další, ne tolik rozšířená manufaktura. JLC je super, už delší dobu mi leží v hlavě Master Compressor Chrono, tak se třeba taky přidám Přidávám se k ostatním a prosím o živé fotky na ruce... Je pravda, že Wolfda je asi jediný z chronomagu komu jsem je ukázal a to jen díky tomu, že jsme se na úzký silnici potkali zrcátkama. Svět je malinkej a na chronomagora narazíš skoro všude. ( doslova). Hodinky super, geniální oblekovky, už jsem to tu psal. Jen je škoda, že JLC nepřineslo nic nového. To je tak detailně okopčenej historickej model, kterej dělal kde kdo, že je to až smutný, ten nedostatek odvahy to alespoň trošku odlišit. To se mi právě na nich líbí. Podle mě design 50. nebo 60. let byl skvělej a dokonalej a kdyby nebyly tak malinký tak možná moderní ani moc nekupuju. ( no to moc se mi tam nějak vloudilo samovolně, až mě to zarazilo. Upraveno 28. července 2011 uživatelem Dali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 (upraveno) Jen je škoda, že JLC nepřineslo nic nového. Na blbnutí s novinkama má JLC jiný řady... Mně se na nich líbí, že umí udělat jak čistokrevný art deco Reverso, tak moderní Master Compressor Extreme, Amvox apod. A to nemluvím u úžasně vkusných heritážních modelech. No a mají pro mě ty nejnejnej HH hodinky na světě... Reverso Grande Complication ? Triptyque, kde kalibr uložený v překlápěné části pohání i tu část v "základně"... Upraveno 28. července 2011 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 ked si pozries odkaz 2 od petra P, tak pri konci toho clanku je fotka presne tej casti, ktoru si odfotil ty a je tam aj ta ryha B obrazok je oznaceny ako Fig. 2. Inac hodinky su nadherne, strojcek je dychberuci a mne osobne sa cifernik velmi paci. Tato znacka mi je vlemi blizka a mam ju velmi rad, takze to mozno nevidim objektivne a nemam ziadnu kritiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 Na blbnutí s novinkama má JLC jiný řady... Mně se na nich líbí, že umí udělat jak čistokrevný art deco Reverso, tak moderní Master Compressor Extreme, Amvox apod. A to nemluvím u úžasně vkusných heritážních modelech. No a mají pro mě ty nejnejnej HH hodinky na světě... Reverso Grande Complication ? Triptyque, kde kalibr uložený v překlápěné části pohání i tu část v "základně"... Přesně tak, přesně tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jumbo Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2011 To je tak detailně okopčenej historickej model, kterej dělal kde kdo, že je to až smutný, ten nedostatek odvahy to alespoň trošku odlišit. No nevím, myslím si, že hodinek se třema ručkama (centrálně nebo s mimostřednou sekundovkou) a případně ještě s datumovkou v okýnku bylo v historii hodinařiny podstatně víc a když to udělá někdo dneska, tak nikdo neříká, že má nedostatek odvahy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se