Přejít na obsah

Breitling Navitimer World alebo nieco ine!?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim Vas!

Rozhodol som sa konecne dopriat si nejake pekne hodinky. Vzhladom nato, ze odbornikom nie som, rad by som si nechal poradit. Povodne som zvazoval kupit si Tag Heuer Grand Carrera, Breitlingy, IWC Aquatimer Vintage alebo Omegy Seamaster. Na moje najvacsie prekvapenie ma v predajni v Bratislave, konkretne v Watch de Luxe odradili od kupy Tag Heurov a odporucili mi kupit si Breitlingy, IWC alebo Omegy. Argumentovali tym, ze maju vlastne strojceky a nie ETA. Na Breitlingy Navitimer World v kozi mi ponukli cenu 4650 eur a cakam este na cenu na IWC Aquatimer Vintage. Momentalne som zuzil vyber uz len na tieto dva modely. IWC som videl na chrono24 za nejakych 4100 eur z Nemecka. Breitlingy stoja vonku okolo 4000 eur. Bol by som vam vdacny za akukolvek radu ohladne vyberu z tychto dvoch modelov, resp. odkial si ich zadovazit. Cakam este na cenu od Dusaka z Prahy ale ten mi este neodpovedal, hoci som mu pisal pred dvomi dnami. Predaj jednych Breitlingov pre nich asi nebude az tak dobry obchod, ako som predpokladal. V Bratislave by som sa s nimi pravdepodobne dohodol na nejakych 4500 eur(Breitling). Dakujem vam vopred za info!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Hehe, koukám že pan prodavač byl odborník jak vyšitej..ale obchodní schopnosti mu zas nechyběj, to jo:)

Jinak jsou to teda dost rozdílný modely, u Breitlingu bych nepřekousl malou vodotěsnost.. bych si to bejt tebou trochu ujasnil co vlastně chci, Navitimer vs potápky jsou celkem rozdíl.

EDIT: blbost

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

tie hodinky sa snad ani nedaju porovnat.. ved co by si len chcel porovnat? vodotesnot? komplikacie strojceka? kvatlitu spracovania tahu? silu luminovi? prehladnost dialu?

ale ak chces pocut, len co by som si z tychto dvoch vybral ja, tak urcite IWC. maju vlastny kaliber, je tam pellaton system, aj narazy absorbujuci system, su univerzalnejsie, pretoze na kaucuku zvladnu vodu a na kozi oblek.. maju priehlad :)

Odesláno (upraveno)

Tyhhle dvoje se přece nedají srovnávat. Zdobný vs. vintážní, chrono vs. nechrono, pilot vs. diver...

Vem si co se ti víc líbí, zkoušel jsi je? Navitimer World je celkem talíř...

edit: a bacha, v Breitling je ETA, sice poladěná, ale ETA

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Dakujem za reakcie. Nemienim sa potapat ani s jednym modelom a preto som neriesil vodotesnost. Mimochodom, tie Breitlingy maju vodotesnost do 30 m ak sa nemylim a to je dost aj na bezne potapanie. Vybral som si ich ciste na zaklade dizajnu. Jednoducho povedane sa mi pacili jeden aj druhy model. Breitlingy maju zaklad v strojceku ETA alebo je tam ETA!? Viem si dopriat nieco kvalitnejsie za cenu do 4500 eur!? Dakujem.

Odesláno

Tyhhle dvoje se přece nedají srovnávat. Zdobný vs. vintážní, chrono vs. nechrono, pilot vs. diver...

Vem si co se ti víc líbí, zkoušel jsi je? Navitimer World je celkem talíř...

edit: a bacha, v Breitling je ETA, poladfěná, ale ETA

Dakujem za info! Toto som potreboval pocut. Budem patrat po IWC. Mimochodom, mal som ich na ruke jedny aj druhe. Osobne som sa priklanal k IWC. Len keby nebol taky mizerny servis na Slovensku. V podstate ziadny! :( Ale na Slovensku nefunguje skoro nic takze zidne prekvapenie!

Odesláno

tie hodinky sa snad ani nedaju porovnat.. ved co by si len chcel porovnat? vodotesnot? komplikacie strojceka? kvatlitu spracovania tahu? silu luminovi? prehladnost dialu?

ale ak chces pocut, len co by som si z tychto dvoch vybral ja, tak urcite IWC. maju vlastny kaliber, je tam pellaton system, aj narazy absorbujuci system, su univerzalnejsie, pretoze na kaucuku zvladnu vodu a na kozi oblek.. maju priehlad :)

Dakujem! Pomohol si mi. Mal som take tusenie, ze znalci jednoznacne budu preferovat IWC. Vodotesnost mimochodom nehra rolu. Dizajn sa mi pacil u jedneho aj druheho modelu. Slo mi hlavne a dielenske spracovanie, kvalitu strojceka a jeho presnost. To su pre mna zakladne atributy.

Odesláno

Dakujem za reakcie. Nemienim sa potapat ani s jednym modelom a preto som neriesil vodotesnost. Mimochodom, tie Breitlingy maju vodotesnost do 30 m ak sa nemylim a to je dost aj na bezne potapanie. Vybral som si ich ciste na zaklade dizajnu. Jednoducho povedane sa mi pacili jeden aj druhy model. Breitlingy maju zaklad v strojceku ETA alebo je tam ETA!? Viem si dopriat nieco kvalitnejsie za cenu do 4500 eur!? Dakujem.

Na to bacha, WR 30m je dobrá tak možná na lehčí zmoknutí. Neni úplně vyloučený že by přežily i povrchový plavání, ale asi málokdo tady by to riskoval. Být tebou si před nákupem celkem drahejch hodinek trochu něco počtu.. A jo, v těch Breitlingách je ETA.
Odesláno

Na to bacha, WR 30m je dobrá tak možná na lehčí zmoknutí. Neni úplně vyloučený že by přežily i povrchový plavání, ale asi málokdo tady by to riskoval. Být tebou si před nákupem celkem drahejch hodinek trochu něco počtu.. A jo, v těch Breitlingách je ETA.

Dakujem ti pekne! Tympadom je volba jasna. Breitlingy vypustam a zemeriam sa na IWC. Nemienim dat toziz 4000-5000 eur za hodinky s ETA. To by som si radsej kupil Omegy Seamaster s vlastnym strojcekom. S nakupom sa neponahlam, takze mam cas ziskat nejake informacie od clenov fora, ktory sa vyznaju v problematike a bavi ich to sledovat aktualne dianie v oblasti vyvoja hodiniek. Fora som preluskal ohladne Breitlingu a IWC ale vsetko tam predsa nenajdes.

Odesláno

remeny: Jasný:)

Z IWC mrkni ještě na Vintage Ingenieur, jinak v týhle cenový hladině s inhousem na Omegu s kalibrem 8500, Zenith s El Primerem možná, JLC s nějakym základnějším kalibrem.. je toho docela dost. A vlastně i Rolex, nebo ty nechceš?

Odesláno

remeny: Jasný:)

Z IWC mrkni ještě na Vintage Ingenieur, jinak v týhle cenový hladině s inhousem na Omegu s kalibrem 8500, Zenith s El Primerem možná, JLC s nějakym základnějším kalibrem.. je toho docela dost. A vlastně i Rolex, nebo ty nechceš?

Tie Vintage sa mi az ta nepacia. Mam priliz sportove zamestnanie na ne! :) Hladal som nieco sportovo elegantne a prave preto som sa priklanal k IWC Aquatimer alebo Breitling, pripadne Omega Seamaster. Moj povodny favorit bol Tag Heuer ale mnohi ma odradili, aby som do nich kvoli ETA nesiel! Marketing vsak maju vyborny, to sa musi nechat! :) Rolex je pre mna ako Bentley v autach. Cena neodpoveda kvalite. Ale nyvylucujem, ze sa mylim. Odbornikom som na ine veci, nie hodinky. IWC je tradicny svajciar s patricne decentnym dizajnom aj ked tie nove Aquatimery sa mi zdaju byt dost odvazne. Ta Galapagos limitovka a zopar dalsich kuskov sa mi ale paci a daju sa pozhanat za celkom slusny peniaz. Vsetky Aquatimery maju identicky strojcek(nie ETA)!?
Odesláno

Ne, ty 2000 (obrázek) maj ETU. Chrona maj snad ETU bez výjimky (ale fakt hodně upravenou), jestli se nepletu..možná mi ale někdo napíše že jsem vůl a i nějaký chrono Aquatimer dělaj s inhousem.

Jestli trváš na inhouse, drž se těch Vintage Aquatimerů.

Teraz mi prave volali z predajne. Cena Vintage 5700 eur. Pripustaju zlavu 10-11 %. Predpokladam, ze na nejakych 5000 eur by spustili. Ked zvazim, ze za 4600 eur mi ponukli Breitling Navitimer World s upravenou ETA a za 5000 eur by mi asi dodali Vintage s vlastnym strojcekom tak by som asi nevahal a bral by som IWC!? Neviem, kde by som sa mohol dopatrat k Vintage za nejakych 4500 eur v Europe. Maju ich aj na letisku vo Viedni ale neviem cenu. Pisal som im ale zatial bez odpovede. Nemas tip!???

Odesláno

No, za 5000 EUR se toho dá s inhousem pořídit víc..měl jsi ty IWC v ruce? Jsou úžasný, ale být tebou se do toho fakt tak nevrhám a kouknu na víc značek. (ty Vintage Aquatimery jsem myslel jen z pohledu portfolia IWC). Jinak kde je nejlíp koupim bohužel nevim, ta chvíle kdy si budu kupovat nový IWC s inhousem ještě nepřišla:)

Pacia sa mi aj tieto Aquatimery Chrono! Cena okolo 3800 eur u Miquela v Nemecku. Ak som cital spravne, je to spolahlivy predajca.

No jo, ty jsou fajn, ale jestli chceš inhouse, tyhle ho nemaj.
Odesláno

No, za 5000 EUR se toho dá s inhousem pořídit víc..měl jsi ty IWC v ruce? Jsou úžasný, ale být tebou se do toho fakt tak nevrhám a kouknu na víc značek. (ty Vintage Aquatimery jsem myslel jen z pohledu portfolia IWC). Jinak kde je nejlíp koupim bohužel nevim, ta chvíle kdy si budu kupovat nový IWC s inhousem ještě nepřišla:)

No jo, ty jsou fajn, ale jestli chceš inhouse, tyhle ho nemaj.

Az tak sa ponahlat nebudem. Tiez nie som nadseny z toho, ze za hodinky musim zaplatit pomalicky cenu auta. Ale povedal som si, ze raz si doprajem a dost! :) Zatial je favorit Vintage. Nazivo su neskutocne krasne, decentne ale zaroven skvostne. Tazko sa im bude hladat super! :) Pacili sa mi napr. aj tie Galapagos. Predpokladam, ze tie budu mat za tu cenu 5000 eur tiez inhouse!? Vidim, ze to bude tazke rozhodovanie! :( Je to horsie ako kupovat plniace pero! :)
Odesláno (upraveno)

Teda nenudit se v práci, asi ti napíšu něco jako "UTFG":)

Ne, ty Galapagos maj hodně upravenou ETU.. sice stojej podobně jako ty Vintage, ale je to chrono a spešl edice.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Dost dobře vysvětluje "stupně vodotěsnosti" tabulka:

Odesláno

Výběr je samozřejmě na tobe a jen si dovolím poznámku k inhouse. Sám jsem si za tu dobu, co jsem na fóru, prošel spoustou různejch stádií vývoje a změn přístupu. Momentálně jsem ve fázi, kdy zvažuju založit glorifikační vlákno, které bude opěvovat ETU. :) Jde o to, že se většina z nás pořád opájí představou o nutnosti inhouse v našich hodinkách. Já jsem popravil svůj postoj k týhle masovce. Začínám si vážit toho, že tahle firma sice chrlí tisíce unifikovanejch a všudepřítomnejch strojků ročně, ale zároveň jde o tisíce poměrně jednoduchých, časem prověřených, jednoduše servisovatelných a spolehlivých strojků se skvělou přesností. Takže můj současný stav je asi takový, že vybírám hodinky, který se mně líbí, mají perfektní zpracování (pouzdro, detaily ciferníku, pokud možno nějakou technickou vychytávku) a inhouse je u mě určitě až na druhém místě. Protože je potřeba si uvědomit, že ani inhouse nejsou bez chyb a právě díky mnohdy méně četné produkci se u nich můžou objevit problémy, o kterých se moc nemluví, ale které mohou nepříjemně překvapit. Nemluvím zrovna o ničem konkrétním. Spíš je to jen můj pohled. :)

Nicméně pokud je pro tebe inhouse důležitý faktor pro obhájení takto vysoké investice - rozumím a chápu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...