Přejít na obsah

Breitling Navitimer World alebo nieco ine!?

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

IWC Aquatimer Vintage budú myslím dobrá voľba. Skús dohodnúť cenu na Navitimer B01, ktoré majú inhouse kaliber. V tej cene sú ešte Panerai...

A to fakt na IWC davaju z fleku 11%??

Upraveno uživatelem koveras
  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Výběr je samozřejmě na tobe a jen si dovolím poznámku k inhouse. Sám jsem si za tu dobu, co jsem na fóru, prošel spoustou různejch stádií vývoje a změn přístupu. Momentálně jsem ve fázi, kdy zvažuju založit glorifikační vlákno, které bude opěvovat ETU. :) Jde o to, že se většina z nás pořád opájí představou o nutnosti inhouse v našich hodinkách. Já jsem popravil svůj postoj k týhle masovce. Začínám si vážit toho, že tahle firma sice chrlí tisíce unifikovanejch a všudepřítomnejch strojků ročně, ale zároveň jde o tisíce poměrně jednoduchých, časem prověřených, jednoduše servisovatelných a spolehlivých strojků se skvělou přesností. Takže můj současný stav je asi takový, že vybírám hodinky, který se mně líbí, mají perfektní zpracování (pouzdro, detaily ciferníku, pokud možno nějakou technickou vychytávku) a inhouse je u mě určitě až na druhém místě. Protože je potřeba si uvědomit, že ani inhouse nejsou bez chyb a právě díky mnohdy méně četné produkci se u nich můžou objevit problémy, o kterých se moc nemluví, ale které mohou nepříjemně překvapit. Nemluvím zrovna o ničem konkrétním. Spíš je to jen můj pohled. :)

Nicméně pokud je pro tebe inhouse důležitý faktor pro obhájení takto vysoké investice - rozumím a chápu.

Dakujem za tvoj postreh. Musim uznat, ze je na nom velky kus pravdy. Dnes som vosiel do predajne v Bratislave a predstavily mi Breitlingy Navitimer World s ciernym kozenym remienkom. Boli veeelmi pekne. Avsak ma upozornili, ze Breitling ma aj limitovkum ktora sice stoji nejakych 6300 eur(so zlavou nejakych 5500 eur) ale je to uplne ina liga s vlastnym strojcekom caliber 01, ktory je udajne velmi podareny. Zaroven mi oznamili, ze vedia dodat aj IWC Aquatimery Vintage, ktore maju udajne tiez vlastny strojcek a cena by bola 5700 eur(so zlavou 4800 eur). Tie ceny so zlavou ma dostali a zacal som uvazovat:

Breitling Navitimer World - 4500 eur

Breitling Navitimer Limited Caliber 01 - 5500 eur

IWC Aquatimer Vintage - 4800 eur

Rozdiel medzi Breitlingom s vlastnym strojcekom a upravenou ETA je 1000 eur. IWC je zasa najlacnejsia s cenou 4800. Rozhodovanie je neskutocne zlozite a prave preto zhromazduje clovek co najviac info aby sa utvrdil, ze jeho konecne rozhodnutie bude spravne! :) Ja by som bral hociktore ale z racionalneho a ekonomickeho hladiska sa mi zda byt najlepsia volba IWC. Suhlasis!??? :)

Odesláno

IWC Aquatimer Vintage budú myslím dobrá voľba. Skús dohodnúť cenu na Navitimer B01, ktoré majú inhouse kaliber. V tej cene sú ešte Panerai...

A to fakt na IWC davaju z fleku 11%??

V podstate mi dali zlavu z fleku. Obchod moze dat zlavu do 10 % a majitel siete, ktory je z Budapesti moze dat aj viac. Predpokladam nejakych 10-15 max. Co povies na cenu B01!??

Odesláno

Kalibr Breitling 01 má skoro třídenní rezervu. Ten je dost dobrej. Pokud jsi teď na rozdílu 700? mezi navitimer a aquatimer a pokud máš prachy, přiklonil bych se k Breitlingu.

A ještě dodám, že kalifx má s těmi kalibry pravdu. Moje nejpřesnější hodinky byly vždy s upravenou nebo poladěnou etou.

Odesláno

Kalibr Breitling 01 má skoro třídenní rezervu. Ten je dost dobrej. Pokud jsi teď na rozdílu 700? mezi navitimer a aquatimer a pokud máš prachy, přiklonil bych se k Breitlingu.

A ještě dodám, že kalifx má s těmi kalibry pravdu. Moje nejpřesnější hodinky byly vždy s upravenou nebo poladěnou etou.

Diky! Breitling sa mi naozaj pozdava. Nevylucujem, ze bude favoritom. Priatelka ma intenzivne prehovara na IWC! :) Rozhodni sa za takychto podmienok!!! :) Necham si to ulezat, precitam si este zopar nazorov a uvidim. Mimochodom, prinesu tie B01-ky do predajne takze si ich pozriem aj nazivo. Priemer maju 43 mm, co sa mi dufam nebude zdat malo. Navitimer World maju az 46 mm a nazivo nevyzeraju byt obrovske. Take akurat!

Odesláno

Este dotaz, ponúkajú ti Breitling limitku z tých 2000ks alebo už klasický navitimer s inhousom? Ale 4800? za Vintage aquatimer by ma lámalo. Dať 1000? zľavu neklientovi je dosť silná káva. Koľko by potom dávali na klasické aquatimery?

Odesláno

Já bych se přiklonil k IWC. Jednodušší design se jen tak neokouká, ta nazelenalá lumi-vrstva se mi moc líbí. Mít na ně dost širokou ruku, už bych o nich vážně uvažoval. A pozor: kromě vizuelně celkem většího průměru jsou taky dost dlouhý od jednoho konce nožek k druhému.

Ale nejsem až tak úplně objektivní. Nevím proč, ale Breitling jako značka mi není moc sympatická. Možná to má původ ve zlatým opulentním znáčku, co všude cpou, zkrátka nevím...

Odesláno (upraveno)

43 je na nošení akorát, možná i moc. Ono se ty velký hodinky nakonec okoukají. A pak si vezmeš hodinky 40mm a zjistíš jak moc jsou pohodlný.

Taky jsem nosil velký hodinky (44-41mm) a dnes si užívám normální.

Malá úvaha. Ani nevíš jak a dostal jsi se na cenu 5500?. Che, to známe každý ;) ale co chci říct je, že v týhle ceně se dají sehnat hodinky z vyšší třídy než jsou Breitling nebo IWC. Třeba takový Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT nebo nějaký basic Rolex...

edit: 5.5k? je super budget, neuspěchej to, hodinky ti neutečou

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Este dotaz, ponúkajú ti Breitling limitku z tých 2000ks alebo už klasický navitimer s inhousom? Ale 4800? za Vintage aquatimer by ma lámalo. Dať 1000? zľavu neklientovi je dosť silná káva. Koľko by potom dávali na klasické aquatimery?

Predpokladam, ze to bude Navitimer z tej 2000 ks limitky. Poriadne som to v katalogu nepozrel, pretoze budu ich mat v obchode a tam ich pozriem poriadne. Mimochodom, nevedel som, ze ponukaju inhouse aj v klasickych Navitimer!? Nechcem ani vediet, aku maju marzu na hodinkach. Musi to byt hodne.

Odesláno

...v týhle ceně se dají sehnat hodinky z vyšší třídy než jsou Breitling nebo IWC. Třeba takový Jaeger-LeCoultre...

Pod to se můžu jenom podepsat :smile_anim:
Odesláno

43 je na nošení akorát, možná i moc. Ono se ty velký hodinky nakonec okoukají. A pak si vezmeš hodinky 40mm a zjistíš jak moc jsou pohodlný.

Taky jsem nosil velký hodinky (44-41mm) a dnes si užívám normální.

Malá úvaha. Ani nevíš jak a dostal jsi se na cenu 5500?. Che, to známe každý ;) ale co chci říct je, že v týhle ceně se dají sehnat hodinky z vyšší třídy než jsou Breitling nebo IWC. Třeba takový Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT nebo nějaký basic Rolex...

edit: 5.5k? je super budget, neuspěchej to, hodinky ti neutečou

Tie Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT su naozaj zaujimave! Problem je v tom, ze cim sa do problematiky hlbsie ponoris, tym sa to viac zamotava a po niekolkych rokoch badania zistis, ze hodinky si este stale nekupil! :) Ponahlat sa napriek tomu nebudem!

Odesláno

Pod to se můžu jenom podepsat :smile_anim:

Dakujem za nazor! Rad si necham poradit od skusenych clenov fora. Komplikovanejsie je uz asi len to, ze kym Breitlingy a IWC viem pozhanat takmer vsade, o Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT som doposial ani len nepocul a musim zacat hladat, kde sa k takym hodinkam dopatrat. :(

Odesláno

remeny: Tak si kup něco teď, ideálně tady v inzerci (když to totiž koupíš na krámu tak to je jak s autem, taky hned ztratí hodnotu, tady je to už očištěný), no a pak to prodáš, koupíš jiný... Však se podívej do mojí galerie :)

Odesláno (upraveno)

...Rozdiel medzi Breitlingom s vlastnym strojcekom a upravenou ETA je 1000 eur. IWC je zasa najlacnejsia s cenou 4800. Rozhodovanie je neskutocne zlozite a prave preto zhromazduje clovek co najviac info aby sa utvrdil, ze jeho konecne rozhodnutie bude spravne! :) Ja by som bral hociktore ale z racionalneho a ekonomickeho hladiska sa mi zda byt najlepsia volba IWC. Suhlasis!??? :)

Jen aby jsi mně správně porozuměl: já nemám nic proti IWC. Naopak. Je to špičková značka, která má pravděpodobně lepší obecné renomé než Breitling. S IWC prostě nemůžeš udělat chybu. Jen jsem ti chtěl dát další podnět k přemýšlení. Zdá se, že výběr svých "nej" hodinek bereš velmi vážně. A to je dobře. Nicméně seš tady chvilku a já mám pocit, že takové rozhodnutí chce přece jen trošku času. Já preferuju tento model: vybírám hodinky, který se mně líbí a jestli mně jejich "střeva" nejdou vyloženě proti srsti, tak zase až tak neřeším inhouse. Inhouse je samozřejmě fajn. Dává hodinkám jistý punc osobitosti a dodává výběru buket. :) Ale pro většinu z nás, smrtelníků, je to podružnej atribut. Ruku nám to nezahřeje a čas neběží jinak. :)

Ale k věci. Zdá se, že tě srdce táhne k IWC. Takže já říkám - kup je! Budeš mít na ruce mistrovský kousek hodinařiny, který má v sobě otisk nekompromisní řemeslné zručnosti těch nejlepších svého oboru. A nemusím ti ani přát aby ti dělaly radost. Protože to tak prostě bude.

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Jen aby jsi mně správně porozuměl: já nemám nic proti IWC. Naopak. Je to špičková značka, která má pravděpodobně lepší obecné renomé než Breitling. S IWC prostě nemůžeš udělat chybu. Jen jsem ti chtěl dát další podnět k přemýšlení. Zdá se, že výběr svých "nej" hodinek bereš velmi vážně. A to je dobře. Nicméně seš tady chvilku a já mám pocit, že takové rozhodnutí chce přece jen trošku času. Já preferuju tento model: vybírám hodinky, který se mně líbí a jestli mně jejich "střeva" nejdou vyloženě proti srsti, tak zase až tak neřeším inhouse. Inhouse je samozřejmě fajn. Dává hodinkám jistý punc osobitosti a dodává výběru buket. :) Ale pro většinu z nás, smrtelníků, je to podružnej atribut. Ruku nám to nezahřeje a čas neběží jinak. :)

Ale k věci. Zdá se, že tě srdce táhne k IWC. Takže já říkám - kup je! Budeš mít na ruce mistrovský kousek hodinařiny, který má v sobě otisk nekompromisní řemeslné zručnosti těch nejlepších svého oboru. A nemusím ti ani přát aby ti dělaly radost. Protože to tak prostě bude.

Spravidla pristupujem ku kazdemu nakupu zodpovedne a nie su vynimkou ani hodinky. Ponahlat sa urcite nemieni aj ked vyhradny dovozca tvrdi, ze ceny svajciarskych hodiniek pojdu hore kvoli tomu, ze frank posilnil. IWC Vintagesa mi jednoducho pacili na prvy pohlad, a to bol dovod, preco som sa zacal o ne zaujimat. Skutocnost, ze maju in house bol uz len bonus! :) Netvrdim vsak, ze postupom casu, nezmenim nazor a nakoniec si kupim nieco celkom ine. Trh je presyteny krasnymi hodinkami takze vyber je pomerne tazky! Nevylucujem ani moznost, ze si doprajem nejake IWC Aquatimery Chrono, kde sice je upraveny ETA strojcek ale pracuje spolahlivo. Problem je v tom, ze tie by som mal zhruba za nejakych 4000 eur a Vintage za 4800 eur. Ten in house v tomto pripade zato stoji, najma ak beriem do uvahy, ze dizajnovo ma taktiez pritahuju viac.
Odesláno (upraveno)

Ešte pouvažuj nad tým, ako presne chceš, aby hodinky ukazovali čas. Panerai u inhousu nemajú COSC, 312 sú krásne, ale podľa skúseností dokážu robiť až 7-10 sekúnd denne.

Ak vládneš angličtinou, skús mrknúť zahraničné fóra, kde sú väčšie skúsenosti s inhouse od Breitlingu, IWC alebo JLC. Aj keď k k tomu Aquatimeru som moc informácií nenašiel, také tie recenzie že je to najlepšie na denné nosenie nájdeš ku každým drahším hodinkám...

Upraveno uživatelem koveras
Odesláno

zajdi si do Sheronu na Panskou, podivej se na Panerai 312, Rolex, Jaeger le Coultre apod :)

Dostal som od nich nesledovnu ponuku:

Uvadzam informacie ohladom naramkovych hodiniek IWC a Jaeger-LeCoultre:

IWC Aquatimer Vintage, modelove cislo IW323101, cena 5700,-EUR, dodacia lehota 6-8 tyzdnov,

Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT, modelove cislo: 173 84 71, cena 6600,-EUR, momentalne mame skladom.

Predpokladam, ze omi nebudu vyjednavat o cene takze Aquatimery nezozeniem ani u nich lacnejsie ako 4800 eur. A tie Jaeger nezlavnia tiez ani o cent. Oni ich radsej podrzia dalsich 5 rokov. Slovensky trh je mizerne slabucky ohladne kupnej sily obyvatelstva. Bohuzial to vidiet aj na cenach! :(

Odesláno

Jaeger-LeCoultre Master Compressor GMT, modelove cislo: 173 84 71, cena 6600,-EUR, momentalne mame skladom.

Tak to se omlouvám, že jsem tě těma GMT navnadil. V mém posledním katalogu (2009) byly za 5750?, proto jsem ti je uvedl jako alternativu.

Nechceš se porozhlídnout zde v inzerci? Většina hodinek je tady v super stavu a přitom počáteční ztrátu nesl někdo jiný :)

Případně si to tady nějakou dobu pročíst, trochu se poptat a pak dát kupní inzerát na nějaké vybrané modely?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...