metallek Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Prosím o radu zde zkušenější a zasvěcené do problematiky týkající se šroubovacích korunek všeobecně . Jak správně dotáhnout korunku ? je mi jasné , že když budu dotahovat na krev nemuselo by to dobře dopadnout je lepší dotahovat na doraz až korunka prostě už dále nepůjde nebo je lepší jí nechat malý prostor cca 1/10 otáčky před totálním zatažením ? Co se poškozuje v případě totálního zatažení a nebo nesprávného dotažení ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) Korunku musíš dotáhnout s citem, ale musíš tak učinit. V opačném případě hrozí průsak tekutiny dovnitř hodinek. "Přetahování" nedělá dobře závitu a těsnění. Dělej vše s rozvahou . Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 6. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Korunku musíš dotáhnout s citem, ale musíš tak učinit. V opačném případě hrozí průsak tekutiny dovnitř hodinek. "Přetahování" nedělá dobře závitu a těsnění. Dělej vše s rozvahou . a teď ještě určit kde má rozvaha hranice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) a teď ještě určit kde má rozvaha hranice Neni zač. Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 6. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Neni zač. Díkes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Já to tahám na fest a nikdy se tomu nic nestalo. Stačí to takhle? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 souhlas. myslim, ze snaze to poskodis, kdyz se ti zadari to opakovane nasadit ne uplne dobre na zavit a strhnes si to u zacatku. abys to strhnul na konci zavitu, to bys musel byt neco jako Zeleznej Zekon takze bych byl bez obav. taky to dotahuju kam az to to jde beznym sroubovanim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 6. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Já to tahám na fest a nikdy se tomu nic nestalo. Stačí to takhle? hned se člověk uklidní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Ja si myslim ze je to dano velikosti a tvarem korunky, pokud mam na Mido relativne tenkou a malo vroubkovanou tak ji dotahnu mensi silou nez co mam na Hackach tam je o poznani vetsi a s vetsimi vystupky. Predpokladam tedy ze vyrobce si je vedom ze u te vetsi clovek docili vetsi kroutak a dimenzuje podle toho zavit a tesneni. Tak si myslim ze pokud to clovek dotahuje dvema prsty a ne kombinackama tak by to melo vydrzet. Na druhou stranu videl jsem u kamosky v hodinarstvi Hamilton Khaki Action Sunrise a tam to upadlo cely teda ta cast co je nalisovana v pouzdre zavit ten to vydrzel. Asi nelaka chyba nebo s tim nekde bouchl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Jak už tu někdo psal - dotažení je menší problém, než správné chycení závitu na začátku.Ze všech hodinek, co jsem kdy měl, to má nejlepší Corum. Tam to chytnu vždy na první pokus, i když je závit menší, než třeba u Orisek.Obecně se mi zdá, že kvalitní a dražší hodinky to mají zvládnuté lépe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 6. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Tak to je ona - korunka co mi nedá spát Nakonec jsem ji nedotách úplně na krev ješte bych cca 2 mm mohl a pak myslim že by to bylo na tvrdo . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 jestli tam jsou vazne jeste 2mm mista, tak to dotahni! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Nedotahuj ji na krev, ale normalne ji utahni. Proste to utahnes a az ucitis doraz, tak staci. Navic ty Victorinoxy nevypadaji, ze by mely obavu z nejakyho pretazeni . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 Asi se ti snaží říct toto - dotahuj to jako normální člověk, opatrně, abys to hned na začátku správně nasadil a na konci se chovej jako myslící člověk a ne rambo ( dotáhni to tak, aby to pak šlo povolit, ale taky tak, aby sis netrhal vlasy, že ti tam natekla voda ).Ta korunka většinou něco vydrží, tak se k tomu chovej s rozmyslem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 Fakt bych chtěl vidět toho lamželeza, kterej by dokázal prstama poškodit korunku při utahování. Asi by musel mít místo palce a ukazováčku kombinačky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metallek Odesláno 8. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2011 Všem moc díky za info - ani nevíte jak jste mi pomohli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se