hufnor Odesláno 12. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2011 Vážené chronomagorstvo, přicházím s další nabídkou kvalitního jachtění na Jadranu. Jelikož mi kvůli nespolehlivosti lidské vypadlo několik posádek, nabízím hned více termínů. Primárně mi jde o další vydání Chronolodě, tedy námořního chronomagorovitého srazu, stylem pánská jízda bez bab. Ovšem momentálně mám volný i last momentoidní poslední prázdninový termín, takže pokud by někdo z vás chtěl vyrazit i na klasickou rodinnou dovolenou, není problém. Ty z vás, které odrazuje Chorvatsko, upozorňuju, že dovolená na narvané pláži v Chorvatsku a jachtění po jadranských ostrovech jsou diametrálně odlišné zážitky. Ilustrativní foto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Důležité info: Termíny k dispozici 20. - 27.8. (vhodný na dovolenou s drahou polovičkou, případně i caparty) 27.8. - 3.9. (turisti už jsou doma, caparti ve škole, moře teplé) 17.9. - 24.9. (z turistů už zůstávají jenom jachtaři, ale pořád je krásně teplo - minulý rok jsem byl na Jadranu do konce října) Už několikátým rokem dělám taky instruktora jachtingu, takže pokud by měl někdo zájem udělat si kapitánské papíry, tak na týden od 24.9 do 1. 10 dávám dohromady kurzovou posádku. Přihlásit se můžou i úplní začátečníci, cena bude záviset na lodi, ovšem ve srovnání s agenturami pořádanými kurzy bude bezkonkurenční. Za páteční zkoušku a vydání průkazů na chorvatském kapitanátu je pak potřeba počítat s cca 140 Euro. Ceny 20. - 27.8. Od necelých 70 tis za čtyřkajutovou loď pro 8 lidí posádky (tedy cca 8500/os.)a nějakých 55 tis za tříkajutovou loď pro 6 (asi 9000/os). 27.8. - 3.9. Plus mínus to samé jako u předchozího, teoreticky o pár stovek levnější. 17.9. - 24.9. Od nějakých 60 tis za čtyřkajutovku (asi 7000/os)a zhruba 45 tis za tříkajutovku (7500/os) Ceny jsou za loď a za mně, včetně složení kauce (nebudete muset skládat nějakých 1500 euro, ručím si za loď sám). Dala by se sehnat i levnější loď, ale nabízené ceny jsou rozumný kompromis mezi cenou, stářím a komfortem. Je možné vzít také loď se 2 kajutami pro 5 lidí, tedy pro 4 lidi posádky, pokud by se nenašla dostatečně velká parta na větší loď, ale pak je nutné počítat tak s 10 až 11 tisíci za osobu. K ceně za loď je pak nutné počítat s pár stovkami/os na poplatky za maríny a za naftu do lodi, dohromady tak max. tisícovka/os. Doprava vyjde na 1500 - 2000 při 4 lidech v autě. No a jídlo dle ctěné rozmazlenosti. Já odjíždím dnes večer na moře, takže pokud by někdo měl zájem o ten termín od 20.8. ozvěte se mi na mobil 608 929 629. Ostatní, kteří by měli zájem o zářijové termíny, zeptejte se v práci, doma, atp., jestli vás pustí a začněte mi tu, prosím, dělat seznam s nickem a termínem. Rozlousknem to příští víkend. Jak taková plavba probíhá a co obnáší je zevrubně popsáno ve vlákně první chronolodi pod odkazem ZDE. Jak se nám jachtilo minulý rok si můžete počíst ZDE a podívat se ZDE. Dotazy rád zodpovím příští víkend, případně na čísle 608 929 629 (spíš sms, jsem na moři často mimo signál a od kormidla stejně vyzvánění neslyším).
Milis Odesláno 12. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2011 Milis+Jaryn, dva majaky v mori strizlivosti. V zari je v Chorvatsku nejhezcejc, takze posledni termin. Tak jeste sest kousku, jedno auto berem.
hufnor Odesláno 29. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Tak panstvo, je pomalu na čase říct slovo. Najde se aspoň 6 lidí, kteří by rádi vyrazili na týden na jachtu? Jestli jsem dobře rozumněl vyjádření bocmana Milise, tak nám v podstatě už chybí jenom 4 lidi. Neváhejte se vyjádřit!
hufnor Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 (upraveno) Opravdu nikdo nemá zajem dat si na tyden ofrk od prace a domaciho stesti a oddat se sladkemu far niente? No far niente, pro predstavu, jak probihaji dny.0530 Budicek vystrelem z lodniho dela0535 - 0555 Ranni hygiena posadky ve forme mrskani devitiocasou kockou a protazeni pod kylem0600 Snidane, aneb, co si posadka naskrabe z trupu pod carou ponoru pri protahovani pod kylem0610 - 2350 Drhnuti paluby2355 Vecerni modlitba za brzky konec v zubech a zazivacich traktech zraloku Alternativne se pro zmekcile turisty misto poradneho plavebniho zazitku nabizi program v mene autenticky namornim duchuProcitnutiProfylaktická aplikace male davky univerzalniho leciva na alkoholove bazi na zahnani ohavne haveti z ust a vnitrnostiSnidaneRemedikace UL, snidane mohla byt kontaminovana havetiKoupel alias ranni rachani - volitelneUL jako prevence proti hrozici hypotermii po rannim rachaniPlavba - chviluUL prevence morske nemociZastavka na obed - zpravidla v zatoce, zpravidla spojena s dalsim rachanim ve slane vode, dle ctene libosti oveseni ruznymi potapecimi proprietami, ci nikolivUL prevence zaludecnich vredu a podobnych zazivacich obtiziPlavbaUL pmnKotveni na miste urcenem k prenocovaniUL prevence pred nakazou specifickymi endemickymi bakteriemi a parazityRachani/navsteva mesta (pokud se kotvi u mesta)Blize nespecifikovany vecerni/nocni program Program byva prubezne doplnovan o expedicni vsuvky - vraky, pamatky, podobne blbosti - dle moznosti casovych a mistnich Osoby alergicke na UL mohou pravidelnou medikaci vynechat, kapitan ma pres den utrum tak jako tak, pac na lodi je to s promile jak v aute. Co se denniho programu tyce, tak celkove ma tendenci prevazovat vseobecny, nechutne trapny veget. Tak vymente faracku za veget a pojedte zajachtat! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. srpna 2011 uživatelem hufnor
brett Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 OT - ani nevíš, jak rád bych vyrazil. Navíc se zkušeným kapitánem hufnorem!Vloni to bylo skvělé !!!Bohužel už není časový prostor :-(
simon_magus Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 mmch nemate nekdo nove garmin mapy balearskych ostrovu? mam jen stary atlantic
hufnor Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Bohužel, já mám jenom prastarý ruční minigarmin s původně nahraným Jadranem. Mimo Chorvatsko ho použivám jenom jako záložní GPSku.
simon_magus Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Bohužel, já mám jenom prastarý ruční minigarmin s původně nahraným Jadranem. Mimo Chorvatsko ho použivám jenom jako záložní GPSku. to jezdis podle papiru?
hufnor Odesláno 30. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 to jezdis podle papiru? Na Jadranu i po těch letech podle papíru a pro kontrolu GPS. Ten, kdo si myslí, že se už nepotřebuje dívat do mapy, když někudy jede popětadevadesáté, si koleduje o malér. Jinde jezdím podle toho, co mi dají. Což v praxi znamená, že jsem třeba v červenci na Sardinii kotvil s šutrhlídkou na přidi a místo hledal při max. rychlosti kolem 3 uzlů. Jarní přeplavba kolem Sicílie byla taky zábavná, protože papírové mapy, které jsem dostal, byly spíš tak na výzdobu nějakého kanclu a GPSkak byla taková obstarožní vykopávka. Tak jsem prostě jezdil dál od břehu. :-)
simon_magus Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Tak na tohle nemam, jsem jen prosty turista Bez GPSky/slusny mapy bych treba sutry pred Naxosem urcite nabral naplno. Na Jadranu i po těch letech podle papíru a pro kontrolu GPS. Ten, kdo si myslí, že se už nepotřebuje dívat do mapy, když někudy jede popětadevadesáté, si koleduje o malér. Jinde jezdím podle toho, co mi dají. Což v praxi znamená, že jsem třeba v červenci na Sardinii kotvil s šutrhlídkou na přidi a místo hledal při max. rychlosti kolem 3 uzlů. Jarní přeplavba kolem Sicílie byla taky zábavná, protože papírové mapy, které jsem dostal, byly spíš tak na výzdobu nějakého kanclu a GPSkak byla taková obstarožní vykopávka. Tak jsem prostě jezdil dál od břehu. :-)
Jay Doll Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Já osobně nedám dopustit na Raychart plotter s radarem. Ten si umí leccos pohlídat sám, papír je jen jako záloha. Žijeme v high-tech době, tak toho využívám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hufnor Odesláno 31. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 No, já se kapitánováním živím a zhruba 9 z 10 mých posádek jede na průměrném rozpočtu, což znamená průmernou charterovou loď. Radar jsem měl tím pádem na lodi, myslím, asi dvakrát. Na GPS jsem se naučil nespoléhat už dávno, protože kromě nesprávné kalibrace, kdy člověk před výjezdem z maríny sice zkontroluje, že mu ukazuje pozici přibližně správně, ale po ujetí pár mil už vesele projíždí prostředkem ostrůvku, jsou tu taky oblíbení šotci, vznikající z kombinace elektroniky a slaného prostředí na moři. Taky už jsem potkal pár posádek, které se do maríny vrátily, jako kdyby právě absolvovaly plavbu hodnou Da Gamy, protože jim vyplivla GPS a jejich skipper si s papírovou navigací nevěděl rady. Netvrdím, že námořní mapka v iPhonu za 10 euro není výborná věc, měl ji jeden známý na přeplavbě kolem Korsiky letos na jaře a byla pozoruhodně podrobná. Velký barevný plotter přímo u kormidla je taky docela příjemý. Ale i když většinu běžného přejíždění nad bezpečnou vodou odbydu GPSkou, jenom si zrádnější místa kontroluju podle papíru, klasickou mapu mám vždycky po ruce a na kurzech svým žákům vždycky opakuju, že papírová mapa jim jen tak nevyzkratuje.
simon_magus Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 to te jako bavi kvuli tomu behat porad nahoru a dolu jo? slusnej a dobre umistenej plotr je na charteru spis vyjimka nez pravidlo Já osobně nedám dopustit na Raychart plotter s radarem. Ten si umí leccos pohlídat sám, papír je jen jako záloha. Žijeme v high-tech době, tak toho využívám
simon_magus Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 Já osobně nedám dopustit na Raychart plotter s radarem. Ten si umí leccos pohlídat sám, papír je jen jako záloha. Žijeme v high-tech době, tak toho využívám papir je zaklad, ale rad odleta v dal a obcas nema rad vodu. ja si trasu overim na papiru a pak jezdim podle rucni GPS, to lodni vetsinou neverim + je vetsinou blbe umistena.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se