Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem tady na informace, že v Čistopolu to nevypadá růžově a kdoví jestli ještě nezkrachovali. Pár kousků Komandarskií sice mám, ale všechno starší kusy ze 70´ a 80´ let a těch je mi na pracovní a hrubé zacházení líto. Chtěl jsem na hrubější zacházení Amfibie v automatu, nové. Ze serveru smirs už objednat nešly, náhodou jsem narazil na český eshop s ruským zbožím a zhruba po měsíci čekaní dorazily. Předpokládám tedy, že v Čistopolu stálé makají.

Tah na kterém přišli, je mírně řečeno pouťový a tak jsem ho vyměnil za NATO strap.

Myslím, že tyhle hodinky tu netřeba přestavovat, jen napíši, že mají opravdu nenapodobitelnou duši.

Za těch pár kaček jsem nadmíru spokojen.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

gratuluji. podle mne cistopol doprodava zasoby. fabrika existuje, ale myslim, ze nevyrabi.

jinak ja mam presne stejne. pred tremi lety kdyz jsem je kupoval, jsem byl upozornen na to, ze cifernik bledne. neveril jsem tomu, ale kdyz se divam na jasavou modrou tvych hodinek a na realitu mych, musim tomu varovani dat zapravdu. jeste ze mam jeden prazdnej cifernik z cistopolu navic...

edit: p.s. jo, jeste jsem si na ne u p. Frydla nechal nanest novou lumi (prirodni fosfor, nic jineho nedela) a je to sice malej rozdil - ten prostor na to neni velky, jen par tecek na indexech a potom mini plocha na ruckach), ale je!

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno (upraveno)

Vypadají dobře,jaký je průměr?

Edit:díky,opravdu do 40mm je to ideální i pro mě.

Hodil by se ten link na český eshop /případně SZ/,nasadils mi brouka do hlavy :crying_anim02:

Upraveno uživatelem bohumil.talak
Odesláno

Naprostá klasika, jak vzhledem, tak velikostí. Nenadchnou, ani neurazí, každopádně budou sloužit, jako pracanti velmi dobře.

Odesláno (upraveno)

Vypadají dobře,jaký je průměr?

bohumile, idealnich 40mm. nejake info mam o nich tady.

EDIT: doporucuji tohle starsi vlakno na chronomagu. probehla tam zajimava diskuze a padlo spoustu uzitecnych faktu (treba zajimava informace a fotky o zpusobu tesneni korunky. ono se to nezda, ale jsou to hodinky opravdu vazne zamyslene do 200m a za tu cenu... jak je u rusu zvykem, vyresili to konstrucne po svem. jednoduse a ucinne).

Odesláno

Jo jo, je to z téhle adresy.

Že už jenom doprodávají zásoby je klidně možný. Čim je mám dýl na ruce, mám nutkání si za ty peníze objednat ještě aspoň jedny:-) Na léto jsou skvělý!

Ta lumi sice není nijak výrazná, ale vcelku svítí a i jsem překvapenej dobou. Za pár let to asi bude jiné a o tom číselníku taky vím, jsem zvědav jak se bude časem měnit, alespoň se mi neokoukajíPosted Image

Odesláno

Koukněte i na Smirs.com. Je tam slušný výběr a dobré jednání. Bral jsem odtamtud asi troje. Pokud se regnete na Watchuseek(-u) tak je, tuším, pct sleva, musíte nick napsat k objednávce.

Osobně mám cukání na nějaké s ručním nátahem. Stále mne u Amfibií překvapuje přesnost za tu cenu. Moc už to neměřím ani nenosím ale když, tak mi to vycházelo do + dvaceti s/den. Kukněte i na nové Komandirskije, mám s černým cifrem, svítí to jak brouček s beruškou dohromady. Jestli Chistopol padne, bude to škoda ale vzhledem k výprodeji strojů a de facto jejich "rozebrání" po odchodu části managerstva et konstruktérů si naděje nedělám... Donedávna tam VE brali kalibry.

Odesláno

měl bych pár otázek -

je pouzdro skutečně ocel?

měl jsem docela pěkné vostok partner a byla to jen pokovená mosaz či co a za chvíli to šlo dolů..

jaká je šířka nožiček?

jestli je berete i do vody - jak je to se skutečnou vodotěsností..?

za tu cenu bych je celkem rád vyzkoušel - líbí se mi tvar pouzdra u těchto:

http://www.russianarmyshop.eu/katalog/hodinky/komandirskie-natahovaci-automatic--vodotesne--amfibia-/produkt/710432

díky moc, lub.

Odesláno

Koukněte i na Smirs.com. Je tam slušný výběr a dobré jednání. Bral jsem odtamtud asi troje. Pokud se regnete na Watchuseek(-u) tak je, tuším, pct sleva, musíte nick napsat k objednávce.

Osobně mám cukání na nějaké s ručním nátahem. Stále mne u Amfibií překvapuje přesnost za tu cenu. Moc už to neměřím ani nenosím ale když, tak mi to vycházelo do + dvaceti s/den. Kukněte i na nové Komandirskije, mám s černým cifrem, svítí to jak brouček s beruškou dohromady. Jestli Chistopol padne, bude to škoda ale vzhledem k výprodeji strojů a de facto jejich "rozebrání" po odchodu části managerstva et konstruktérů si naděje nedělám... Donedávna tam VE brali kalibry.

Na Smirsu mi Amfibie už nešli objednat...

Odesláno

měl bych pár otázek -

je pouzdro skutečně ocel?

měl jsem docela pěkné vostok partner a byla to jen pokovená mosaz či co a za chvíli to šlo dolů..

jaká je šířka nožiček?

jestli je berete i do vody - jak je to se skutečnou vodotěsností..?

za tu cenu bych je celkem rád vyzkoušel - líbí se mi tvar pouzdra u těchto:

http://www.russianar.../produkt/710432

díky moc, lub.

Nejvíce informací se dočtete ve vláknech které jsem dal kousek nahoře litlle_w. Pouzdro bych řekl že ocelové je, rozteč je 18mm, zatím jsem s nimi byl jen ve sprše, ale vodotěsnost by měla být ok, na to si zakládají!

Odesláno

Kristian.nov napsal rozteč za mne.

Já mám tyto:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A ty Amfibie byly dva dny v kýblu s vodou-jsme slavili život a někdo se mi do nich navážel, jakože jsou k lejnu a sovětský a ruský a vůbec strašně nepříjemný, vrtací a určitě i jinak divný člověk... No a zapomněl jsem druhý den na ně a došel až třetí den. Ono, byly vyvinuty jako podvodní, jejch vymyslitelé to vymysleli bezvadně a někde tu byl i přeložený článek a video o jejich vzniku. Jediná nepříjemnost je pryskyřičné sklíčko ale ono se zase o manžetu vyleští. Nic proti ničemu. Zítra je zase nasadím ;) Ocel to je alespoň ta tam mají napsané.

nevím, jak ty obrázky dát vedle sebe, omlouvám se.

Odesláno (upraveno)

podle informaci na netu jsou Amfibie skutecne z nerez oceli, Komandirskije jsou pochromovana mosaz. je to na hodinkach i napsany. a celkem to dava smysl, Amfibie jsou skutecne vyrabene pod vodu, tak se na to myslelo. Komandirskije jsou oproti tomu delany na sous.

a roztec nozizek 18mm, to souhlasi.

edit: celkem fajn srovnani Amfibii versus Komandirskije je tady a tady. Je tam i ta informace o pouzdru.

Odesláno

Vostok zije. Mal nejake problemy a tak, ale stale funguju. Jednym z problemov je aj to ze mlada generacia rusov nema o pracu vo fabrike zaujem. A este jedno zaujimave info - hodinky Vostok sa daju objednat aj cez Vostok-Europe.

Odesláno

Pro ty, kdo jste z Prahy, vylezete z podchodu u bývalé Družby a cca po 150 m narazíte na dvojčíslí 37,39. číslo 37 je dům ve dvoře. Projdete průchodem, vlezete do baráku, dáte se nalevo od vrátnice, hned za ní doprava a půjdete do kanceláře, kde prodávají a dělají razítka, no a za ní je další kancelář se sovětskou vojenskou tématikou - Sowiet Army prodejna.Mají tam všechny modely, které jsou uvedeny na internetu (pod položkou skladem). Komandirskie, Amphibie (všechny na tahu) a Specialne (Quarz).

Komandirskie a Amphibie jsem tady viděl začátkem devadesátých let u čepičářů, v současné době se objevují v Žižkovských bazarech (cca 900 Kč). Tady jsem je měl poprvé v ruce, dostal jsem k nim od mladíka podrobný výklad o tom, že jsou vodotěsné, fluoresčenční a automaty. Hodinky na první pohled nevypadají špatně, ale zatím mě neoslovily. Rozhodně vypadají lépe, než na obrázku. To neznamená, že se k nim někdy nevrátím. Chápu, že jsou to kultovní hodinky, připomínající válečná léta, ale to zpracování je takové sovětské. Nevím, jak bych to připodobnil. Asi všichni znáte Matchboxy - kvalitně zpracovaná anglická autíčka se slaboučkou vrstvou laku. No a já měl kdysi ruského "angličáka" (Alfa Romeo 2600), který byl v laku máčen a tak mu zůstala silná vrstva laku, pod kterou byly utopeny všechny detaily. Ale snad právě to provedení z nich dělá právě ty kultovní hodinky. Prosím nekamenujte mě za můj názor.

• Po roku...
Odesláno

Přesně tyhle modré (s obrázkem potápěče) amfibie jsem koupil koncem roku z Ukrajiny takže továrna asi fakt funguje. Datum expedice na papíru od nich je 29.11.2012.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...