Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zvažuji koupi dalších hodinek s Etou 7750, tentokrát komplet swiss made, opět německý design. Ke strojku prodejce uvádí jen "Nivarox 1" vlásek a "Glucydur" balance wheel. O jakou třídu strojku se jedná? Vím, že 7750 se může lišit kvalitou provedení v několika úrovních a nemám v tom vůbec jasno. Zdobený nejspíš nebude, hodinky mají plné dýnko.

Odesláno

Díky všem, takovej hukot jsem vážně nečekal.

Snad jsem se dopátral odpovědi jinde, třídy jsou čtyři. - standart, elaborated, top a chronometer. Verze, na kterou jsem se ptal by měla být top.

Odesláno

Já strojkům moc nerozumím, jen tuším, že valjoux má 25 šutrů a je to robustnější, spolehlivý a vcelku i přesný strojek. Že se dělí do nějakých tříd jsem ani nevěděl a fakt by mě zajímalo, jaký je teda rozdíl mezi standartem a chronometrem co se týká konstrukce a taky přesnosti chodu.

Odesláno

the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-5 seconds/day with a maximum daily variation of +/-15 seconds/day;

the Top grade is adjusted in five positions with an average rate of +/-4 seconds/day with a maximum daily variation of +/-10 seconds/day.

The Chronometer grade must meet strict standards prescribed by the [COSC]: an average rate of -4/+6 with a maximum daily variation of +/-5 seconds/day

Konstrukce stejná, rozdíly jsou v použitých materiálech a nejspíš i přesnosti opracování komponentů.

.

Odesláno

Jsem si vždycky myslel, že je to spíš tak, jako třeba v elektronice. Tedy že se každý vyrobený kousek změří a podle toho, jak se zrovna povedl, se zařadí do určité třídy přesnosti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...