Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

puvodni clanek na idnesu

podstata clanku:

Vietnamci otevřeli úspěšné bistro. Číňané je bleskově okopírovali.

"Víme, že nás Číňané napodobili, a jsme na to pyšní. Znamená to, že jim naše vietnamské jídlo chutná," říká spokojeně Lan.

Že by kvůli tomu její podnik přišel o zákazníky, se nebojí. "Ať si nabízejí, co chtějí. Naše jídlo nemohou jen tak napodobit. Používáme jiné koření a děláme to jinak. Kuchařské umění se v naší rodině dědí. My sami máme praxi 20 let a i naši rodiče už byli kuchaři. I když se to jmenuje stejně, stejné to nikdy nebude," říká sebevědomě jednačtyřicetiletá Lan, která shání suroviny do svého bistra ve vietnamské tržnici SAPA.

Odesláno (upraveno)

Tu polévku jsem u Vietnamců měl a můžu říct,že vydá za plnohodnotný oběd a je chutná.Oproti tomu jsem u Číňanů zkusil žraločí a tu jsem vrátil,jak strašně páchla.Oni si opravdu hlavu s kopírováním nelámou.Kousek od Národní třídy je bistro,kde nabízí"sushi",které je ze sledě a chutná asi jako ta"žraločí"polévka.Nevím,jestli by Japonci na něco takového byli pyšní.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Tu polévku jsem u Vietnamců měl a můžu říct,že vydá za plnohodnotný oběd a je chutná.Oproti tomu jsem u Číňanů zkusil žraločí a tu jsem vrátil,jak strašně páchla.Oni si opravdu hlavu s kopírováním nelámou.Kousek od Národní třídy je bistro,kde nabízí"sushi",které je ze sledě a chutná asi jako ta"žraločí"polévka.Nevím,jestli by Japonci na něco takového byli pyšní.

jj, pred par mesici jsem ji mel v jedne vietnamske rest. mezi budejarnou a pankracem a mel jsem problem to cele snist, ale nechtel jsem se snadno vzdat, byla moc dobra :) na druhou stranu, tim ze je to polevka, tak z toho clovek neni polomrtvy a muze se vratit razdva zpet do pracovni procesu, coz mi vyhovuje..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...