KFL Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 (upraveno) Víš co, já jsem v podstatě dlouholetej a dobrovolnej uživatel MS produktů. I když jsem měl doma vždycky nějaký Jabko, tak i Win. A najednou přijde, podle mě, banální problém a já zjišťuju, že jsem vlastně za kreténa. Něco si koupím (netbook s Win7 Starter Edition), ten se mně (ale ano, klidne to řeknu) v podstatě "vlastní" vinou posere a tím pádem jsem v p....i. Ať se na to dívam z jakéhokoli úhlu, tak to prostě pro mě, jako zákazníka, není nijak výhodný. To je celý.Martine, znova opakuju, že to chápu . Nicméně nevýhodný je to jen v tom, že to neopravíš online a hned (což mě s nulovou trpělivostí by štvalo taky). Na druhou stranu to řešení má, jen bys měl postupovat stejně, jako v každým případě, kdy zakoupená věc přestane fungovat. Jet do servisu . Upraveno 21. srpna 2011 uživatelem KFL
tyfo Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 (upraveno) jo jo je to boj o prachy, starter stoji koncovyho zakaznika 500 a GGK verze profi cca 3500kc tu mam doma a samozrejmne je tam samolepka, a 2ks DVD 32 a 64 bit mam na vyber co si nainstalim. Mne nevadi ze nejsou instralacky u stareru (mohu si je z toho vytvorit) mne se*e ze si nemohu rozhodnout zda ten nebo onen notas chci nebo nechci s win o 500 levnejsi by se mi hodil kdyz tam stejne bude linux. Na druhou stranu ti prodejce muze rici ze pokud nechces win tak je nepouzivej ze to je pro ne vic nakladu delat dve verze a tak by ten bez (chce to jen par lidi) stal stejne jako s, tak proc to rozlisovat. edit : pro ty co nevedi tak GGK je taky vlastne OEM jen na "stary pocitac" Upraveno 21. srpna 2011 uživatelem tyfo
Kalifx Odesláno 21. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 Chápu, přesto se nemůžu ubránit reakci . Jednoduše přeinstalovat je můžeš, pokud máš zachovanou OEM instalaci, kde je recovery oddíl. Protože jsi o něj ale přišel (a je jedno jak), tak to holt neuděláš. Správně by ses měl obrátit na OEM, který by ti dal (ať už za úplatu či zdarma) instalační média a potom bys to opravil. Jinými slovy - jedním zásahem jsi upravil default konfiguraci (instalace linuchu), což samo o sobě není samozřejmě nic proti ničemu, druhým zásahem jsi přišel o recovery data (kámoš; v manuálu k netbooku bude nejspíš napsaný, že ji nemáš v žádným případě mazat). Naštve to, absolutně chápu, ale těžko z toho můžeš vinit kohokoliv jinýho. A znova opakuju, že OEM by ti v takovym případě pomohl . OK, já to asi opravdu uzavřu tím, že je to jednoznačně moje (nebo kamarádova, to je jedno) chyba a dobře mně tak. O tom žádná. Já si z toho jenom udělám závěr, že poškozený, legálně koupený Win systém už nemusí být možné obnovit tak jednoduše, jak tomu bylo dřív. A protože nemůžu vyloučit, že se to díky mé (nebo kohokoli jiného z mého okolí) vrozené pitomosti nebude opakovat, tak si pro příště zvolím systém, kterej je k lidský debilitě tolerantnější a nabízí jednodušší řešení tohoto problému. Toť vše.
KFL Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 OK, já to asi opravdu uzavřu tím, že je to jednoznačně moje (nebo kamarádova, to je jedno) chyba a dobře mně tak. O tom žádná. Já si z toho jenom udělám závěr, že poškozený, legálně koupený Win systém už nemusí být možné obnovit tak jednoduše, jak tomu bylo dřív. A protože nemůžu vyloučit, že se to díky mé (nebo kohokoli jiného z mého okolí) vrozené pitomosti nebude opakovat, tak si pro příště zvolím systém, kterej je k lidský debilitě tolerantnější a nabízí jednodušší řešení tohoto problému. Toť vše. Oukej, oukej .
Kalifx Odesláno 21. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 jo jo je to boj o prachy, starter stoji koncovyho zakaznika 500 a GGK verze profi cca 3500kc tu mam doma a samozrejmne je tam samolepka, a 2ks DVD 32 a 64 bit mam na vyber co si nainstalim. Mne nevadi ze nejsou instralacky u stareru (mohu si je z toho vytvorit) mne se*e ze si nemohu rozhodnout zda ten nebo onen notas chci nebo nechci s win o 500 levnejsi by se mi hodil kdyz tam stejne bude linux. Na druhou stranu ti prodejce muze rici ze pokud nechces win tak je nepouzivej ze to je pro ne vic nakladu delat dve verze a tak by ten bez (chce to jen par lidi) stal stejne jako s, tak proc to rozlisovat. Hele, musím férově (vzhledem k Win) podotknout, že Linux je v tomto případě výhra pouze v případě, že máš standardní konfiguraci a nenastanou žádný problémy při instalaci. A nebo když seš guru a případný skřípance si vyřešíš. Znám dost dobře týpky z tučňáčí komunity, kteří na tvůj dotaz jen dokola opakujou mantru: "to jsem ještě nezažil..." a jako řešení ti pošlou metrovej ferman do terminálu. Kterej pak stejně nefunguje. A na dotaz proč, se dostáváme na začátek: "to jsem ještě nezažil..." A to se na stránkách distribuce dočteš, že je instalovatelná v podstatě na cokoli, včetně Barkase na dřevoplyn.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se