Přejít na obsah

Kamenná prodejna PRIM

Doporučené příspěvky

Za Orlíky LE 45 bych dal max. 30 tis. za nové Orlíky tak 20 tis.

Ještě dodám, že Prim Tycho bych za tu cenu fakt nekoupil, ale inspirace s Omega Speedmaster Date a prvky pozdějších hodinek, je u nich více než zřejmá :)

Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím,že by mohly být dvoje. Díval jsem se samozřejmě i po jiných s ETA 7751. Moc se mi taky líbily IWC portuguese ale to je už jiná sféra :crying_anim02:

Nechtěl jsem ale nějaké sériovky, které koupíš na každém "rohu" a jak jsem zmiňoval, NMnM je výrobce z mého regionu. Navíc jsem si nechal udělat české datumovky, to by mě asi u Longinesů nebo Eternů neudělali :sad01_anim:

Na druhou stranu, když se podívám v Eltonu třeba na Diplomaty nebo Pavouky, tak ta cena za Tycho není zase tak strašná. Ale to záleží na vkusu jednotlivce a na možnostech, co za jaké hodinky jsi ochoten dát.

Odkaz ke komentáři

To Lada61: Zvolil jsi dobře. Podle mne jsou to velmi pěkné a dobře zpracované hodinky, navržené a vyrobené u nás, s kvalitním švýcarským strojkem upraveným o českou datumovku. Plně Ti rozumím, všechno se nedá přepočítat na poměr cena/výkon.

Upraveno uživatelem Sorbus
Odkaz ke komentáři

Já bych to taky nezatracoval, každý má jiný vkus a jiné možnosti a hlavně to jinak vnímá. Mimochodem, ty TdeB, jsou krásné, moc krásné. Tak jak někdo nedá tolik peněz za PRIMky, tak stejně se najde někdo jiný, kdo by to nedal třeba za LONGINESy. Proti gustu... U Eltonu mi vadí takový ten nástup na horní palubu, mermomoci luxusní hodinky, hogo fogo, malý krámek a chybí mi tam takový ten duch řemesla, nevím jak to popsat...genius loci celé značky. Když vemu staré Primky, tak z nich jde takové to "krásno" určité doby, jsou asociované s životem, ale u těch nových...tam to spíš vnímám jako nástroj takového surového kšeftu. A jak již bylo zmiňováno, každé zboží má svého kupce a až budu mít fakt nazbyt, zak si koupím Diplomaty, ale v současné době za stejné peníze dávám přednost jiným značkám.

Odkaz ke komentáři

...chybí mi tam takový ten duch řemesla, nevím jak to popsat...genius loci celé značky...

To je ono - vždyť oni si nemusí hrát na Dušáka ani na Carollinum, oni ty hodinky VYRÁBÍ od začátku do konce. Fakt nejsem odborník na marketing, ale nějakého by si snad mohli najmout. Do výlohy toho krámku bych dal pořádně naleštěný nasvícený soustruh nebo něco na ten způsob, celou prodejnu nějak oživil, dekorace, dobové materiály, atd. Nejde z toho zase dělat vetešnictví, ale ty čtyři skleněný vitrínky jak v Louvru moc parády nenadělají...

Taky nevím, proč víc nepracují s odkazem na tu tradici, vystavit starší hodinky a tak... ale to je právě to místo, kde se vyjevuje ta schizofrenní podstata věci - kdyby dali vedle sebe historické Igeny a "nové" Igeny 38 tak všichni uvidí, že to jedou přes kopírák, akorát přidali dvě nuly na konci cenovky, takže to asi raději nedělají.

Odkaz ke komentáři

Ještě dodám, že Prim Tycho bych za tu cenu fakt nekoupil, ale inspirace s Omega Speedmaster Date a prvky pozdějších hodinek, je u nich více než zřejmá :)

Napsat, že model Prim TychoBrahe je inspirován Omegama a připojit k tomu dva obrázky hodinek, které vypadají úplně jinak než zmiňované TB mi připadá zcela mimo mísu.

Jediné co mají Prim TB společné s hodinkami na vašich obrázcích je v případě modrých hodinek Omega strojek ETA Valjoux 7751 a v případě vintage omegovek způsob zobrazení kalendářních údajů a měsíční fáze.

post-1228-004829800 1328011502.jpg

post-1228-099557500 1328011515.jpg

post-1228-013889400 1328011594.jpg

Odkaz ke komentáři

Může mi, prosím, někdo odpovědět, jaký je název tohoto tématu?!?

Já jen, že se tu řeší donekonečna omílané a přitom tu na to jsou i samostatná témata, pokud si někdo chce skutečně popovídat na téma užitná hodnota vs. cena u PRIMu ...

Nemyslím si ale, že byste vyprodukovali cokoliv nového ...

Máte něco k té kamenné prodejně, má cenu pro ostatní se tam jít podívat, protože se např. za poslední týden cokoliv změnilo?!?

Předesílám, že nepatřím mezi PRIM-fanatiky, to ale ti déle působící ví ...

Upraveno uživatelem rorda
Odkaz ke komentáři

For Bassman - Ale jo, ať to klidně udělají, ať na zákazníka i třeba cizince dýchne ten duch nostalgie, vždyť taradice tu je, tak proč ji neuchopit jako marketingový nástroj a v takovém duchu prodejnu nenazdobit. Já jim fandím, ale současný stav prodejny se mi nelíbí, ovšem je to jen můj názor.

BTW: Ty TdeB jsou prostě fakt pěkné, ta fotka mě o tom znovu přesvědčila. S tímto kalibrem mám B&M a na ty se taky nemůžu vynadívat :whistle:

Upraveno uživatelem Eman2208
Odkaz ke komentáři

Jo tak tomu říkám nápad na marketingovou strategii! Prázdné regály pár fotek vysněného zboží a nepříjemná prodavačka v modrém silonovém plášti která má jen jednu odpověď "Nemáme, zeptejte se příští týden."

Ale za pár $ všimného by se možná něco našlo pod pultíkem? Nebo pořadník a retro je tu! :gora:

Odkaz ke komentáři

Napsat, že model Prim TychoBrahe je inspirován Omegama a připojit k tomu dva obrázky hodinek, které vypadají úplně jinak než zmiňované TB mi připadá zcela mimo mísu.

Jediné co mají Prim TB společné s hodinkami na vašich obrázcích je v případě modrých hodinek Omega strojek ETA Valjoux 7751 a v případě vintage omegovek způsob zobrazení kalendářních údajů a měsíční fáze.

Nemyslím si, že to je zcela mimo mísu. Rozložení ciferníku a popisů je na Omega Day-Date prakticky totožné s Prim Tycho, měsíční fáze je na starších modelech (proto ten druhý obrázek). I hezký nápad datumovky po okraji ciferníku s červeným půlměsícem jsem nikde jinde neviděl než na Omega D-D a následně na Prim. Mluvím o inspiraci a ne kopírování a to je velký rozdíl. Pokud v těchto detailech nevidíš velkou podobnost, pak já ano.

Odkaz ke komentáři

Já bych to taky nezatracoval, každý má jiný vkus a jiné možnosti a hlavně to jinak vnímá. Mimochodem, ty TdeB, jsou krásné, moc krásné. Tak jak někdo nedá tolik peněz za PRIMky, tak stejně se najde někdo jiný, kdo by to nedal třeba za LONGINESy. Proti gustu... U Eltonu mi vadí takový ten nástup na horní palubu, mermomoci luxusní hodinky, hogo fogo, malý krámek a chybí mi tam takový ten duch řemesla, nevím jak to popsat...genius loci celé značky. Když vemu staré Primky, tak z nich jde takové to "krásno" určité doby, jsou asociované s životem, ale u těch nových...tam to spíš vnímám jako nástroj takového surového kšeftu. A jak již bylo zmiňováno, každé zboží má svého kupce a až budu mít fakt nazbyt, zak si koupím Diplomaty, ale v současné době za stejné peníze dávám přednost jiným značkám.

Nojo... Pojedu do Ameriky a půjčím si auto. Překročím rychlost a sejme mě šerif. Nemám na kauci-safra...co teď. Pokud mám v tu chvíli na zápěstí hodinky koupené v centru Prahy za velmi, velmi dlouhé peníze, je výhodnější Prim nebo Longines? Které z nich proměním v tu chvíli na dolar výhodněji?
Odkaz ke komentáři

Tak dnes tam proběhla prezentace nových Orlíků, bylo to fajn, dozvěděl jsem se řadu věcí nejen ze zákulisí výroby, fakt to za to stálo. Prezentaci měl pan Hovorka - ještě jednou děkuji a byl přítomen i pan ředitel.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...