Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... já nikdy nebyl studijní typ. Každý hodinky si musím koupit abych se o nich něco donutil zjistit. Vskutku drahé poznání :)

Systém Reverso byl vynalezen v roce 1931 pařížským inženýrem René-Alfredem Chauvotem dle zadání Césara de Trey na hodinky s pouzdrem, které by se otáčelo o 180st. a chránilo tak cifr proti úderům. Za tím vším stáli důstojníci britské armády v koloniální Indii.

Už tedy z této doby k sobě JLC a polo neodmyslitelně patří.

A malá perlička. Samotné pouzdro Reverso se skládá z více jak 50 dílů.

Odesláno

puvodne jsem z te tvrzene gumy nebyl taky nijak nadseny,ale oproti ocekavani je to pohodlne,neni urcite tak tezky jako kovovy a na druhe strane myslim , ze kozeny by se k temto hodinkam prilis nehodil:mobile:

Wanako, co to teda podle Tebe je? - Já tuhle "articulated rubber" osahával jednou, působilo to zajímavě, odhadoval jsem to na nějaký pogumovaný kov. Kdesi na diskusním fóru jsem četl, že na některých místech ta guma používáním a otěrem získá lesk, takovou specifickou patinu.

Člověk, který mi tenhle náramek ukazoval (btw, na chronografu z řady Compressor Diving), si jej nemohl vynachválit - a to mu rukama prošlo nějakých hodinek, byl to majitel jednoho německého obchodu s hodinkama z druhé ruky...

Odesláno

Opravdu nechápu tuhle vaši nekritičnost k některým značkám. ... ale tohle je opravdu nevkusné.

Zrovna teď se do tohoto vlákna podívalo 755 členů (někteří samozřejmě víckrát) a je tady 41 odpovědí. Z toho odhadem 20-25 pozitivních a zbytek diskuse. Tak co kdybychom předpokládali, že z těch 755-ti je min. 500 členů, kterým se ty hodinky nelíbí, a proto nic nenapsali? Už by to bylo s tou kritičností lepší? Nedá se nic dělat, ale v této sekci se spíš chválí, než že se kritizuje to, co už si někdo, většinou po zralé úvaze, koupil. A těm, kteří napsali že se jim líbí, je asi nesmysl vysvětlovat, proč by se jim líbit neměly.
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

... já nikdy nebyl studijní typ. Každý hodinky si musím koupit abych se o nich něco donutil zjistit. Vskutku drahé poznání :)

Systém Reverso byl vynalezen v roce 1931 pařížským inženýrem René-Alfredem Chauvotem dle zadání Césara de Trey na hodinky s pouzdrem, které by se otáčelo o 180st. a chránilo tak cifr proti úderům. Za tím vším stáli důstojníci britské armády v koloniální Indii.

Už tedy z této doby k sobě JLC a polo neodmyslitelně patří.

A malá perlička. Samotné pouzdro Reverso se skládá z více jak 50 dílů.

aj mne sa rozsirili vedomosti,vdaka bandi :notworthy:

Odesláno

Wanako, co to teda podle Tebe je? - Já tuhle "articulated rubber" osahával jednou, působilo to zajímavě, odhadoval jsem to na nějaký pogumovaný kov. Kdesi na diskusním fóru jsem četl, že na některých místech ta guma používáním a otěrem získá lesk, takovou specifickou patinu.

Člověk, který mi tenhle náramek ukazoval (btw, na chronografu z řady Compressor Diving), si jej nemohl vynachválit - a to mu rukama prošlo nějakých hodinek, byl to majitel jednoho německého obchodu s hodinkama z druhé ruky...

no pitvu jsem tomu nedelal,ale podle prodejce se skutecne jedna o tvrzenou gumu,kdyz se to pokusis zmacknout,anebo nejak jednotlive clanky mimo klouby ohnout,tak nemas sanci,kdybych teda nevedel ze je to guma ,pak bych ciste pocitove myslel ze jde o nejaky pogumovany plast..... Ale jinak to fakt neni na ruce neprijemne-zapesti se pod tim rozhodne nepoti tolik jak bych od gumy ocekaval ,a navic to nevypada zle....

Odesláno

Bych se zamyslel nad tím, s kým to žiju pod jednou střechou .... :crying_anim:

:D :D :D

Gratulace

dobry napad:D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...