Matthew Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Potřebuju si výhledově koupit notebook tak se vás tu chci zeptat na rady. Radši bych něco nového než starého třeba z Aukra, ale nepotřebuju pro to nutně chodit do elektra. Máte nějaké tipy, kde něco dobře koupit? Někdo mi radil dovoz ze zahraničí, třeba UK, že to prý vychází výhodně... Taky vim, že občas někdo z Chronomagu pracuje v obchodech pracuje a výhodné nabídky tam má (kolem Vánoc tu někdo rozprodával televize myslim).Nějaký konkrétní kousek mi poradíte? Mám zatim představu Lenovo, Dell, HP... kolem 20 tisíc, ale rád bych ušetřil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 velikost,na práci-hry? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 (upraveno) Minulý týden jsem měl v ruce nový DELL Inspiron 15R v konfiguraci viz. níže a velmi mě překvapil jak cenou, parametry tak i vzhledem a provedením: Procesor:Intel? Core? i5-2410M Processor (3M Cache, 2.30 GHz) Sandy Bridge Operační paměť: 1x4096MB + 1x2048MB DDR3 / 0x volný slot Displej: 15,6palcový širokoúhlý displej LCD s rozlišením 1 366 × 768 (HD) a s technologií TrueLifeTM Panel Grafika: NVIDIA GeForce GT 525M s 1GB pamětí Pevný disk:640 GB SATA, 5400rpm Webkamera:1,0MPx integrovaná webová kamera s vysokým nativním rozlišením 1 280 × 720 Baterie: 6článková lithium-iontová baterie, 48 Wh s výdrží až 5 hodiny Konektory: 2xUSB3.0, 2xUSB2.0(z toho jeden kombinovaný USB/E-SATA), 1x HDMI v1.4, 1x VGA, 1x RJ-45, 1x Audio in, 1x Audio out, čtečka paměťových karet 8v1 Bezdrátové připojení: Intel? Centrino? Wireless-N 1030 (1x2 bgn + Bluetooth) Operační systém: Windows 7 Home Premium - 64bit Hmotnost: 2,44kg Záruka 2 roky Next Business Day - oprava následující den u zákazníka Cena: 15990Kč TS Bohemia - KLIK (podotýkám, že nejsem zaměstnanec a tímto nedělám reklamu a je pravděpodobné, že bude k mání i jinde) Líbila se mi tam mimo jiné i ta dvouletá záruka s opravou následující den u zákazníka v ceně Takže pokud to nebudeš mít vyloženě na hry, tak tohle je můj tip na výkonný a slušný notebook s dobrou výdrží Upraveno 19. září 2011 uživatelem yossarian Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 19. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 velikost asi 14... jenom na práci, hry vůbec... stačila by mi integrovaná grafika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 velikost asi 14... jenom na práci, hry vůbec... stačila by mi integrovaná grafika Aha, tak to ten co jsem uvedl je klasická 15,6" - sorry nemohl jsem tušit... jak se mi něco podobného objeví, tak to sem hodím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 19. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Aha, tak to ten co jsem uvedl je klasická 15,6" - sorry nemohl jsem tušit... jak se mi něco podobného objeví, tak to sem hodím řikám asi nejsem rozhodnutej ten tvůj se mi docela líbí... jak je to s procesorama, i3, i5 nebo i7?? nebo staré Core 2 Duo?? co se zajímám o hodinky tohle vůbec nesleduju a teď sem úplně mimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Jako pracovní ntb bych šel do Dell Vostro 3450 - je to vyloženě pracovní ntb,tvrzené šasí,podsvícená klávesnice,matný displej.pokud by to mohl být Apple tak by mohl bejt zajímavý Macbook Pro 13 nebo Macbook Air 13,ale tam překračujem trochu cenový strop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 hledal bych mezi i3,i5,i7 Sandy Bridge."Tyto vyspělé procesory nabízí velmi pěkné vlastnosti, mezi něž patří vysoký výkon, moderní technologie, výkonná integrovaná grafická jádra, nízká spotřeba a konečně ani poměr výkonu a ceny není vůbec špatný" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 (upraveno) Jako pracovní ntb bych šel do Dell Vostro 3450 - je to vyloženě pracovní ntb,tvrzené šasí,podsvícená klávesnice,matný displej. pokud by to mohl být Apple tak by mohl bejt zajímavý Macbook Pro 13 nebo Macbook Air 13,ale tam překračujem trochu cenový strop Dobrá volba,nebo tohle: Lenovo ThinkPad Edge E420 Upraveno 19. září 2011 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 No dovoz ze zahraničí u ntb nevím nevím, ještě jsem neviděl ntb co by měl z ebay českou klávesnici:)Jinak díval bych se po notasu od lenova nebo vyšší řady HP, tam podle mě nemůžeš udělat chybu,rozhodně bych se vyhnul čemukoliv od Dell nebo Toshiba pod 20tis. Bohužel několik takových strojů mě poslední dobou prošlo rukama (právě píšu z Dell inspiron 7010) a zpracování mě teda nenadchlo. Plus na sony se hodně nadává, ale s tím nemám osobní zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 (upraveno) řikám asi nejsem rozhodnutej ten tvůj se mi docela líbí... jak je to s procesorama, i3, i5 nebo i7?? nebo staré Core 2 Duo?? co se zajímám o hodinky tohle vůbec nesleduju a teď sem úplně mimo Staré Core 2 Duo je už holt krapet staré a méně výkonné než nové i3, i5, i7 ale neříkám, že C2D bylo vyloženě špatné - nicméně v podobné cenové kategorii bych si teď rozhodně vybral něco s i3 nebo i5. Jít do i7 je podle mě celkem zbytečnost do notebooku na běžné použití. Ještě je třeba dát si pozor, protože se jeden čas vyráběly starší varianty i3 a i5 (kódové označení tuším Westmere a Nehalem) a občas se vyskytují i v aktuálních modelech NB, takže vybírat určitě Sandy Bridge (větší výkon za téměř stejnou cenu). Pokud se týká značek Lenovo, HP, Dell tak si myslím, že to vyjde vcelku nastejno, když budeš vybírat ve stejných cenových hladinách. Upraveno 19. září 2011 uživatelem yossarian Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 19. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 tak já si udělám výlet a zajedu se kouknout do Czech Computeru na Háje a rovnou zajdu do T.S. Bohemia mělo by to tam být kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 19. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 jinak má smysl zkoušet to na ně se slevama jako třeba u Dušáka? jakože platba v hotovosti = sleva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 No dovoz ze zahraničí u ntb nevím nevím, ještě jsem neviděl ntb co by měl z ebay českou klávesnici:) Jinak díval bych se po notasu od lenova nebo vyšší řady HP, tam podle mě nemůžeš udělat chybu, rozhodně bych se vyhnul čemukoliv od Dell nebo Toshiba pod 20tis. Bohužel několik takových strojů mě poslední dobou prošlo rukama (právě píšu z Dell inspiron 7010) a zpracování mě teda nenadchlo. Plus na sony se hodně nadává, ale s tím nemám osobní zkušenost. Taky bych do NB z ebay apod nešel, dneska je u nás fakt velký výběr, konkurence veliká, marže nízké :-) Nejsem žádný zastánce DELLu (sám mám HPmini ), ale nemyslím si, že by na tom byl ve stejné cenové kategorii hůř než HP, naopak já bych se podle svých dosavadních zkušeností (počty reklamací na počet nákupů) spíš přikláněl k DELL k než k HP. Ale to je jen věc názoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 jinak má smysl zkoušet to na ně se slevama jako třeba u Dušáka? jakože platba v hotovosti = sleva Za zkoušku nic nedáš, ale nevím nevím, spíš si myslím, že nepořídíš. Možná Ti sleví nějakou stovku ale rozhodně nepočítej se slevou v řádu tisícovek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Columbus Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Dá se nějakým hmatem zjistit jakej typ procesoru mám v notebooku ? Zajímalo by mě jestli mám ten nekvalitní nebo dobrej Sandy Bridge. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Dá se nějakým hmatem zjistit jakej typ procesoru mám v notebooku ? Zajímalo by mě jestli mám ten nekvalitní nebo dobrej Sandy Bridge. WIN + Pause/Break Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yossarian Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 (upraveno) Dá se nějakým hmatem zjistit jakej typ procesoru mám v notebooku ? Zajímalo by mě jestli mám ten nekvalitní nebo dobrej Sandy Bridge. já neřekl nekvalitní, je to jenom starší verze a o trochu míň výkonější. Ale jinak hmatem (jako stiskem kombinace kláves) to asi nezjistíš - zkus Win+Pause(Break), ale tam si myslím, že se Ti ukáže jen název procesoru bez kódového jména Jinak na zjištění je spousta utilitek - např. CPU-Z - http://www.cpuid.com...ares/cpu-z.html, vpravo si vyber verzi x32 nebo x64 pod kterou jen napsáno .zip, no installation a nemusíš to ani instalovat, jen to spustíš a ukáže Ti to veškeré info o CPU. Jinak to umí zobrazit samozřejmě Everest, Sandra a mraky dalších aplikací Upraveno 19. září 2011 uživatelem yossarian Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 (upraveno) A co třeba tohle?http://pc.bazos.cz/inzerat/11756312/13-Dell-Latitude-E4310-154Kg-Core-i5-7200-hdd-4GB-2yrNBD.phphttp://pc.bazos.cz/inzerat/11788238/LENOVO-T410-i7-TOP-STAV.php Upraveno 19. září 2011 uživatelem Jakubisko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 19. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2011 Taky bych do NB z ebay apod nešel, dneska je u nás fakt velký výběr, konkurence veliká, marže nízké :-) Nejsem žádný zastánce DELLu (sám mám HPmini ), ale nemyslím si, že by na tom byl ve stejné cenové kategorii hůř než HP, naopak já bych se podle svých dosavadních zkušeností (počty reklamací na počet nákupů) spíš přikláněl k DELL k než k HP. Ale to je jen věc názoru Asi jsi z oboru, já to myslel tak že na reklamaci nemusel žádný, ve firmě jsou ted 3, ale zpracování je špatné, klouby vržou, slícování taky nic moc. Což mě u ntb co stály v rozmezí 18-22tis. docela vadí. Takže jedou, ale žádná sláva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se