Přejít na obsah

ROLEX deep sea special

vrcan

Doporučené příspěvky

oblekovky :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hmm, byly spuštěny na dno Mariánského příkopu. Jen taková úvaha. Jaká síla asi působila na čelní plochu stěžejky v přezce tahu? Nehrozilo nebezpečí jejího zamáčknutí a rozpojení?

Při hloubce 11 km máme tlak 1100 ATM což je 111 457 500 Pa. Plocha čelní strany stěžejky, počítám průměr 0,8 mm, tedy 8.10^(-4)m vyjde plocha 5.10^(-7) m^2.

Působící síla je tedy 56 N, což je asi 5,7 kg.

To si myslím je na zamáčknutí pružiny a rozpojení docela dostatečné.

Ale ona holt pronikne voda i dovnitř k pružině a tlak působí i proti, tak je to v pohodě. Ale nesmí tu stěžejku moc těsnit :D

Sorry, jen mě to při představě ponoru do 11 km napadlo :snorkle:

Občas jako technik hledám co by, kdyby a řeším technické aspekty.

Odkaz ke komentáři

Hmm, byly spuštěny na dno Mariánského příkopu. Jen taková úvaha. Jaká síla asi působila na čelní plochu stěžejky v přezce tahu? Nehrozilo nebezpečí jejího zamáčknutí a rozpojení?

Při hloubce 11 km máme tlak 1100 ATM což je 111 457 500 Pa. Plocha čelní strany stěžejky, počítám průměr 0,8 mm, tedy 8.10^(-4)m vyjde plocha 5.10^(-7) m^2.

Ale ona holt pronikne voda i dovnitř k pružině a tlak působí i proti, tak je to v pohodě. Ale nesmí tu stěžejku moc těsnit :D

aha, a to já se buším v prsa, když si spočítám, jetli mi správně vrátili v hospodě. :D
Odkaz ke komentáři

a ja predpokladal, ze to driv rozjebe ten forovej tah..
Odkaz ke komentáři

Tohle nevypadá jako klasická stěžejka - průměr to má dokonce větší než nýty na tahu.

Já mluvil o stěžejce v přezce tahu. V hodinkách to právě na klasickou stěžejku nevypadá. Ale pokud mají držet, musí držet všechny.

Odkaz ke komentáři

@sibir/organic... ina telepatia, rovnake fotky minutu po sebe :)

objavil som tento model hned pri prvej navsteve rolex webky, ved sa tym chvalia :) ale pekne fotky som nasiel az dnes.

som sice uchil, ale toto je nenositelne aj pre mna... tolerujem max vysku cca 25mm a toto je asi viac... cize ak by som ich mal, skoncili by na vystavke alebo v predajnej sekcii :)

Vlcaku, zaujimava uvaha :)

Odkaz ke komentáři

Já mluvil o stěžejce v přezce tahu. V hodinkách to právě na klasickou stěžejku nevypadá. Ale pokud mají držet, musí držet všechny.

Aha, toho jsem si nevšiml. Na tu stěžejku ale působí tlak nejen z boku ale i na duté pouzdro stěžejky. Takže možná je tak zmáčklá že koncovky dovnitř nepruží.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...