Přejít na obsah

Ví někdo, co to může být?

Andrew

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omlouvám se za stupidní název vlákna, ale co víc napsat...

Kolegyně přišla k níže zobrazeným kapesním hodinkám a vůbec nic o nich neví. Jen že prý stále jdou (nezkoušel jsem) a mají porcelánový číselník.

Tak jsem je otevřel (strojek je ukryt nejen pod dvojitým pláštěm, ale i sklem), udělal mobilem pár fotek a slíbil, že se zeptám některého odborníka zde na fóru. Poradíte mi někdo něco, zajímá nás vše vč. stručného odhadu ceny (já je určitě prodávat za ní nebudu ^_^ ).

Díky moc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

No kapesní hodinky s kalendářem, nátah už korunkou, pěkně zdobený číselník. Strojek vypadá celkem obyčejně, ale ta krásná velká setrvačka... no bezcenné určitě nebudou :guitar:

Odesláno

Hezké hodinky s kalendářem a ukazatelem měsíční fáze. Takových moc není, jen je velká škoda toho rozflákaného ciferníku (není porcelánový, ale smaltovaný). Vypadá rozbitý úplně čerstvě, copak s tím kdo dělal? Vyrobené mohou být někdy třeba na přelomu století, no a na cenu mrkni na nějaké prodejní stránky, třeba aukro (lunárky, lunární, kalendář,...)

(já je určitě prodávat za ní nebudu ^_^ ).

Za kým - za ní? Asi překlep, že?
Odesláno

Přesně tohle mě taky napadlo - nevypadá to jako stroj s takovou komplikací.

Já osobně si myslím, že je to PECKA a jsou moc pěkné nehledě na ten číselník, který není zcela ve třídě A+ a ostatní mouchy.

No nevím kolik jste jich viděli, ale jsou dle mého intaktní včetně stroje a navíc průměrný uživatel " Chronomagu zjistí za 10 vteřin zda jsou komplet funkční.

Cenu určuje trh a mohl jsi si všimnout, že jsme se před cca 2 měsíci dohodli, že ceny nebudeme sdělovat a stejně tak ani poptávat.

JAY navíc napsal s kalendářem, ale oni toho mají o kousek víc a to právě tvrdí muziku. :smile_anim: :smile_anim: :smile_anim:

Odesláno

Chronomagová klasika - někdo tu ukáže lepší hodinky a už to jede: Nechce se mi věřit, že ten kalendář funguje. Stačí otevřít google a vygooglit totožné hodinky. A konkrétně, pokud se bojíte padělků, rozdíl mezi padělkem a originálem je u téhle kategorie cibulí viditělný na první pohled, opět google vyřeší.

Tyhle komplikace jsou z druhé strany strojku, zespodu ten strojek vypadá vždycky takhle, pokud není repetiční. Ty malé ručičky jsou jasně napojené na strojek, při bližším přezkoumání fotek by vám, PT publiku, bylo jasné, že ty výstupky na pouzdře na pozicích 3:45, 6:30 a 9 jsou ve skutečnosti vytahovací pacičky, kterými se to nastavuje.

Lunárky jsou to hezké a zrovna šunt to není, jo škoda toho ciferníku a oblíku. Hapalo, no... Je v tom celkem normální 15 kamenový stroj, ale ty komplikace z toho dělají slušný kousek.

Odesláno

Mám podobné nefunkční (zlomená setrvačka), kalendářová komplikace, výstupky na pozicích1, 3, 5, 9 a páčka na 11. Padělek to není. Zjištění ceny jak již bylo několikrát napsáno: dle citu a poptávky.

Odesláno

Ostatní mechanismus je mezi ciferníkem a základní deskou (fotky mobilem,nechce se mi skládat všechny kolečka...)

Odesláno

Díky všem za charakteristiku, kalendář je "funkční"

2Long: Ohledně ceny jsem nikde tuto dohodu nezaznamenal.

Rozhodně nespatřuji nic špatného na informaci, zda má kolegyně hodinky v ceně pár korun, nebo pár desítek tisíc. Možná vám šlo o nové členy, kteří ve svém 1. postu zjišťují cenu a ve svém 50. prodávají, ale to já vážně nejsem. Koho jiného se mám zeptat, než vás tady???? :blush02:

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...