Jakubisko Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 (upraveno) Nazdar pacienti! Rád bych se s vámi podělil o první dojmy z Porsche Design 6612 Titanium chonograph. Po menším neúspěchu s Breitling Superocean Chronograph, které byly na mou pazourku vážně moc těžké a nezvykl jsem si na jejich (ne)čitelnost, jsem trochu hledal. Nakonec padla volba na Porsche Design, zde na fóru známá, ale trochu opomíjená značka. Rozhodně to ale nebyla sázka na jistotu, a to hlavně díky jejich 42mm. Jakmile vidím cokoliv nad 40, jsem trochu skeptický, protože mi to na zápěstí (vyjma lolohhových Panerai Submersible) nesedí. Ale líbil se mi titan, který jsem naposledy měl někdy mezi druhým a čtvrtým měsícem na Chronomagu. A potom kombinace modrofialového plastického ciferníku slibovala spoustu zábavy. Nehledě na hustodémonský strojek. Navíc, když jsem zjišťoval informace o značce PD, přišla mi velmi sympatická. To asi tak na úvod. Nyní se blíž zaměřím na jednotlivé části a začnu tak, jak jsem je vybaloval. První přišlo na řadu zkracování tahu. Ten je, stejně jako pouzdro a část rotoru, z titanu. Zajímavě v sobě kombinuje matný a lesklý titan (ten je snad vyráběný nějakou jinou chemickou sloučeninou). Zkrácení proběhlo velmi rychle a doslova na koleně, pouze za pomocí jednoho rovného šroubováčku. Stejně na výbornou chválím i zpracování tahu, jeho malé oblé dílky krásně obepnou zápěstí (podobně, jako např. Jubilee tah od Rolexu). Spona je jednoduchá a ne příliš masivní. Do ruky se nezařezává, za což může i nízká hmotnost celých hodinek (přibližně stejná, jako mé Rolex Submariner na tahu). Poslední dílky tahu jsou plné a dokonale navazují na pouzdro (ne jako u Omegy, kdy mám občas pocit, že tam ten tah nějak nepatří) Jak je ještě vidět z fotek, boční části tahu, stejně jako pouzdro z boku jsou leštěné. Dodává to hodinkám na výraznosti. Pouzdro je velmi dobře opracované (připomínají mi takové lepší Fortis, oproti kterým mají oblejší hrany) Z vrchu i zespodu je pouzdro matné. Vrchní safírové sklíčko je poměrně dost velké s vnitřním antireflexem modré barvy. Kombinace přímo navazující na prostorný ciferník, který je též tónovaný do matné modré. Je to asi také nejvíc plastický ciferník, jenž jsem kdy měl. Začíná po obvodu tachymetrickou stupnicí, která je protáhnutá až do kola s minutovými indexy, na nichž jsou ještě vystouplé pětiminutové indexy. Potom je spodní vrstva, která má texturu šestihranných pláství, a na ní jsou umístěny číselné indexy, větší dvanáctka a chybějící šestka jsou jedinou nepravidelností. Nic ukouslého (jako je zvykem třeba u IWC). Na pozici 3, 6, 9 jsou potom subciferníky chronografu. Též plastické. Jejich minutové indexy jsou jakoby zapuštěny do roviny velkého ciferníku. Stejný font písma na všech třech subcifernících eliminuje jakoukoliv rušivost, stejně jako stejný design ruček, který je shodný s hlavními. Minutová je opravdu dlouhá a zasahuje až do kraje ciferníku. Čitelnost je výborná, protože bílou výplní se nešetřilo. Základní číselné indexy spolu se všemi ručkami jsou svítící. Je tedy možné používat chronograf i ve tmě. Jeho vteřinová ručička svou červenou barvou příjemně rozbijí barevnou uhlazenost hodinek. Datum je ukryto ve stříbrném rámečku mezi 4 a 5 a je podbarveno bíle. Černá by v tomto případě působila naopak rušivě, protože by se bílá čísla datumu pletla s bíle vyplněnými hodinovými indexy. Boční tlačítka nejsou velká, přesto je operace s nimi dobrá. Ovládání chronografu není šroubovací, to pouze korunka signovaná PD. Tlačítka chronografu mají na mačkacích plochách pravidelné vroubkování, díky kterému se ovládají jistě i v rukavicích, aniž by hrozilo, že prst sjede. Dostávám se na zadní stranu hodinek, a jestli moje hodnocení bylo doposud výborné, tak nevím, jak mám ohodnotit zpracování strojku a především rotoru. Tuhle krásu je vidět skrz spodní safírové sklíčko, které je stejně, jako vrchní mírně klenuté a též opatřené vnitřním antireflexem. Rotor je opravdu mistrovská práce. Přestože není vyroben z drahých kovů, rozhodně nepůsobí fádně, a levně už vůbec ne. Je to spíš technická dokonalost, která z něj čiší. Přesně, jako působí automobily Porsche na jejich řidiče. Vnitřní část je vyrobena z titanu. K ní je potom pomocí miniaturních imbusových šroubů přitažené závaží z těžkého kovu. Strojek je překopaná špička od ETA 2892-A2 (používaná též v Breitling for Bentley Mark IV nebo IWC Portofino). Cosc je v této řadě samozřejmostí, ale jak je na tom s konkrétní přesností musím změřit. Rezerva chodu psaná v manuálu je 46 hodin a vodotěsnost dosahuje dostatečných 100m. Další údaje na dýnku jsou už jen modelové číslo a zmínka o titanu. Zpět ale ke strojku. Jeho základna je až skoro předekorována. Najdeme tu perličkování, modřené šroubky i nějaké zvláštní proužkování (nejsou to Ženevské pruhy), které jsem zatím neviděl (ani na svých Blancpain). Strojek má chronografovou nadstavbu, která sice přidává na výšku pár milimetrů, ale hodinky jsou přesto docela nízké - mají pouze 14mm. Spolu s ní mají celkem 37 kamenů. Na závěr bych chtěl napsat, že NIKDY se mi při psaní recenze tak neklepaly ruce, jako dnes. Z hodinek mám neuvěřitelný respekt. Bodejť by také ne, když jejich retail price odpovídá ceně ojetého Porsche Upraveno 7. října 2011 uživatelem Jakubisko
Jakubisko Odesláno 7. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2011 A ještě pár dalších fotek... Na těchto dvou nahoře je vidět perfektní čitelnost díky antireflexu.
Gilius Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Kubo, sednou Ti skvěle a jsou fajn !!! Gratulace !!!!
Návštěvník Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Teda pane, ted uz jsi opravdu tezka vaha. gratuluju. Tohle nejsou tuctovky.
onney Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Bezvadná recenze krásných hodinek! Chválím i fotky :-)
Návštěvník pitrs182 Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Krásný plastický ciferník, rotor i tah. Moc pěkné
JiříR Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Díky za moc pěknou recenzi. Ty hodinky jsou opravdu krásné...
tombed Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 je to brko Kubo, odpouštím ti i datumovku na půl páté (kecy, kde bych ji tak jako dal si nechte od cesty ), takže mi akorát chybí ajfouní fotka(zrcadlo je nuda) a teď už jen to porče... u nás v bazáru stojí jedna chudinka 924, tak kdybys chtěl začít nečím levnějším, poptám se ti... gratulace
honza71 Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 (upraveno) Z hodinek mám neuvěřitelný respekt. Bodejť by také ne, když jejich retail price odpovídá ceně ojetého Porsche No já mám jenom sluneční dioptrické brýle PD v ceně asi tak řadící páky ojetého Porsche, tak se mi z toho alespoň nemusí klepat ruce. A teď vážně. Hodinky jsou to krásný. Jen titanu jsem zatím na chuť nepřišel. Potřebuju prostě ten pocit, že hodinky na zápěstí něco vážej. Až Tě omrzej, tak si je rád od tebe koupím, jako doplněk k těm brejlím. Upraveno 7. října 2011 uživatelem honza71
sect Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Kubo super, hlavně ten rotor nemá chybu . Už se těším až je uvidím naživo.
gougy Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Gratulace největší, vypadají lákavě taková lahůdka pro oči.
Chumpus Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Škoda té datumovky. Když to ale člověku nevadí, tak jsou perfektní.
Jakubisko Odesláno 7. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2011 (upraveno) V 7. 10. 2011 v 18:42, 'tombed' napsal: je to brko Kubo, odpouštím ti i datumovku na půl páté (kecy, kde bych ji tak jako dal si nechte od cesty ), takže mi akorát chybí ajfouní fotka(zrcadlo je nuda) a teď už jen to porče... u nás v bazáru stojí jedna chudinka 924, tak kdybys chtěl začít nečím levnějším, poptám se ti... gratulace 924? To je to Porsche v naftě, že ho nikdo nechce? Asi to udělám, jako Honza - nejdřív si nakoupím vybavení (brýle, kufry, boty, ...) a až potom Porši. Nějaké fotky ajfounem. Stačí? Honzo víš jak, nové koště dobře mete. Takže minimálně pár týdnů nebudu mít myšlenky na prodej Ale jinak titan je super. Na ruce velmi příjemně hřeje. Romane říkáš, že mi jde lépe fotit hodinky, než jídlo? Upraveno 7. října 2011 uživatelem Jakubisko
Vladimír P. Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Super recenze, super hodinek, ten rotor je monstrózní, pěkné, moc pěkné. Gratuluji.
Chumpus Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Jedna prosba, až se k tomu někdy dostaneš - zajímalo by mě, kolik tahle sranda váží. Jedny titanové jsem teď měl a ten pocit byl trochu divnej.
obchodnik-o3 Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 ten rotor je paradny,ale vlastne cely prispevok aj s hodinami
Jakubisko Odesláno 7. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2011 (upraveno) Nová informace, to černé závaží na rotoru je překvapivě wolfram. Pouzdro je vyrobeno z titanu Můj odkaz, nikoliv Grade 2, jako předchozí verze tohoto modelu. Ještě hledám, jak je docíleno toho lesklého vzhledu. Má někdo tip? Chumpus: tipuji 80-100g, k váze se v nejbližším týdnu nedostanu Upraveno 7. října 2011 uživatelem Jakubisko
gougy Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 V 7. 10. 2011 v 20:14, 'Jakubisko' napsal: Ještě hledám, jak je docíleno toho lesklého vzhledu. že by leštěním? Pardon, nedalo mi to..
Chumpus Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 (upraveno) V 7. 10. 2011 v 20:14, 'Jakubisko' napsal: Ještě hledám, jak je docíleno toho lesklého vzhledu. Má někdo tip?Asi fakt to leštění Je to u titanu celkem běžná úprava, dělá to víc výrobců. Třeba i Seiko, které ten titan umí upravit tak, že vypadá jako ocel. EDIT: Tak fakt leštěním. Konkrétně u Seika je to "katana blade" polishing method. Údajně 7x náročnější práce než u oceli. V 7. 10. 2011 v 20:14, 'Jakubisko' napsal: Chumpus: tipuji 80-100g, k váze se v nejbližším týdnu nedostanu Já ti jí kdyžtak donesu, bydlím teď kousek od tebe Upraveno 7. října 2011 uživatelem Chumpus
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se