Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chci se zeptat co si myslíte o hodinkách Montblanc, konkrétně o modelu Timewalker chronograph? Co se týče kvality tak to asi nebude problém, nicméně moc hodinářšká značka to není. Za podobnou cenu se dají pořídit různe Omegy nebo Breitlingy ale jejich modely se mi zase nelíbí. Jeden prodejce mi argumentoval hlavně tím, že hodinky okamžitě ztratí svoji cenu, a až je za dva roky budu chtít prodat, což se velmi pravděpodobně stane :-), tak je prodám sotva za třetinu původní ceny, což se např u Omeg či IWC nestane. Případně poraďte alternativu spíše elegantnějších hodinek podobného stylu, průměru do 43mm s cenou do 60 tis. kč. Stylově můžou být i podobné jako IWC portuguese chronograph, i když tyto jsou už možná moc usedlé, je mi 25, takže něco uměrně věku :-).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Zo značkou Mont Blanc isto chybu nespravíš - v posledných rokoch sa kvalita ich hodiniek dosť zvyšuje. Ale lepšie bude, aby si sa na ne nepozeral ako investíciu (finančnú) - ale vsadíš skôr na emócie a radosť - pretože, ak sa od začiatku budeš zaoberať tým, že na nich finančne stratíš pri prípadnom predaji, tak si ich vôbec neužiješ - môj názor

Ako alternatívu by som zvážil Baume & Mercier Capeland

Odesláno (upraveno)

Ahoj, tyhle Longines elegantní IMHO jsou. Z budgetu Ti ještě dost kaček zbude jako základ na další hodinky. ;)

Jo a ty Montblanc co postuješ jsou moc pěkný.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Pokud je ti 25 let, tak je pro tebe MB ideální, takhle si představuju chronograf, kde se snoubí tradice s modernou,osobně se mi vždycky líbil a problém se značkou nemám a jak píše Kasper, pokud na to půjdeš s hlediska likvidity nikdy si to neužiješ, to by jsme všichni jezdili v oktávkách, pašících, audi a bmw a to uznej by byla nuda

Odesláno

Já sem docela na ty MB čuměl,viděl jsem je u Provazníka a s přehledem vymazaly Breitlingy,který byly o vitrínu pod nima...bohužel u nás asi nemá značka takovej zvuk jako Omega,Breitling

Odesláno

Díky za ohlasy, já už jsem byl rozhodnutý pro MB, jenže včera jsem to probíral s jedním hodinářem a ten mě od této volby tak odrazoval, že jsem musel přijít ještě pro radu sem...ale Kasper má pravdu, je třeba na to jít přez emoce a ty mi jednoznačně říkají že MB je dobrá volba :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Montblanc jsou nejlepší výrobci plnících per na světě. Mají skvěle zvládnuté zpracování nejrůznějších materiálů. Převzali Minervu, takže mají i docela slušnou tradici v hodinkách. Mají i in-house caliber. No a v posledních letech docela slušně inovují. Jsou to rozhodně hodinky s potenciálem, i když ještě nemají (minimálně IMHO v ETA based hodinkách) nějaký svůj rozpoznatelný styl. Ale uváděné timewalkery jsou opravdu super hodnoceny. Jak po stránce designu, tak u zpracování. Pokud je seženeš za slušnou cenu, neváhej.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

I když objektivně přiznávám Montblancu kvality a vysoce hodnotím komplikované hodinky typu Montblanc Star Nicolas Rieussec, neměl bych na ně sílu. Na firmě mi je sympatické leda tak jméno. Nemohl bych nosit hodinky od značky, která vyrábí tužtičky nebo peněženky. Z podobného důvodu mi je protivný TAG Heuer se svými brýlemi a dalšími hračkami. V den, kdy Montblanc koupil mou milovanou Minervu a tím si neskutečně pomohl jsem vyvěsil černý prapor, legenda zmizela. Tisíckrát milejší mi je například mallý, nezávislý EPOS, ALPINA nebo Frederic Constant.

Takže popořadě.

Nejdřív ukázka umění mistrů Montblancu, nebo snad Minervy ?

Montblanc Star Nicolas Rieussec

zdroj - http://montblanc.wat....post&ti=462646

EPOS ref. 3406 ( mohly by být vhodným kandidátem )

Alpina Startime

Frederic Constant Healey

zdroj - http://watch-happeni...ant-healey.html

Frederic Constant Vintage Racing ( velmi povedený model - také super kandidát, patrně se bude obtížně shánět. Tento parametr jsem však nezjišťoval, takže opak může být pravdou )

zdroj - http://blog.frederiq...ant.com/?p=1746

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Vcera jsem si v Kodani na letisti prohlizel ty Montblanc Star Nicolas Rieussec, co tu daval Snow a na zivo jsou to skutecne krasne hodinky. Meli je tam za 60k DKK. Na druhe strane Timewalker chronograph vypadal v mych ocich levne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...