Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Docela zábavné. Zajímalo by mě, jestli se prodají...

A co je jako zábavné? Pořád nechápu co tady řešíte, myslíte že se dělaly faky Citizenů v 80.letech. Stejné jsem viděl již několikrát, ale u těhle bylo konkrétně vyměněno sklíčko, protože původní ho má zlatě podbarvené s černými indexy.

Odesláno
Opravdu nádherná skládačka :-)

A z čeho bys to chtěl prosím Tě složit?

Nevím, jestli někdo vzal číselník od hodinek Rado a dolepil na něj logo Citizen, nebo to bylo opačně... každopádně číselník obsahující jak logo Rado, tak nápis "CITIZEN" bude těžko originál, ne? V minulosti existovaly různé pozoruhodné aliance výrobců (jako Zenith/Movado), ale že by Rado někdy kooperovalo s Citizenem, o tom tedy opravdu pochybuju... byl by výsledný produkt Made in Japan, nebo Swiss Made? :-)

Odesláno
Pořád nechápu co tady řešíte, myslíte že se dělaly faky Citizenů v 80.letech.

Nemyslíme. Myslíme, že je to prostě bastl domácí. Mimochodem, 28. 11. v 10:24: "Aukce byla odstraněna zaměstnancem Aukra (Číslo aukce 140599332)"

Odesláno

Jak jsem psal tyhle hodinky jsem již několikrát viděl (jak pánské, tak dámské provedené), takže domácí bastl mohu vyloučit. To co vypadá jako "logo" Rado je v tomhle případě ukazatel rezervy nátahu.

Odesláno

Fotka je pryč, takže těžko nad tím diskutovat, ale já i jjjj jsme to jednoznačně identifikovali jako logo Rado. Jistěže jsme se mohli mýlit, ale fakt, že ta aukce byla zrušena, nasvědčuje spíš tomu, že s těmi hodinkami opravdu něco nebylo v pořádku. Pokud tvrdíš, že je to ukazatel rezervy chodu, tak se s Tebou hádat nebudu, ale nejde mi do hlavy, proč Citizen dělá ukazatel rezervy chodu, který vypadá jako logo Rado :-)

Jinak k těm fakům Citizenů... zítra sem postnu foto padělaných hodinek Doxa, které mám doma. Je neuvěřitelné, kolik námahy jsou občas lidé schopni vynaložit, aby z bezcenného šuntu udělali jen nepatrně cennější šunt...

Odesláno
Fotka je pryč, takže těžko nad tím diskutovat, ale já i jjjj jsme to jednoznačně identifikovali jako logo Rado. Jistěže jsme se mohli mýlit, ale fakt, že ta aukce byla zrušena, nasvědčuje spíš tomu, že s těmi  hodinkami opravdu něco nebylo v pořádku. Pokud tvrdíš, že je to ukazatel rezervy chodu, tak se s Tebou hádat nebudu, ale nejde mi do hlavy, proč Citizen dělá ukazatel rezervy chodu, který vypadá jako logo Rado :-)

Jinak k těm fakům Citizenů... zítra sem postnu foto padělaných hodinek Doxa, které mám doma. Je neuvěřitelné, kolik námahy jsou občas lidé schopni vynaložit, aby z bezcenného šuntu udělali jen nepatrně cennější šunt...

To je pravda, ale dělat padělky hodinek Citizen, Seiko atd. je nošení dříví do lesa. Vždyť právě dost padělků využívá strojky Miyota.

Kupoval si ty Doxy jako originály nebo jsi k nim náhodou přišel?

Odesláno
Koupil jsem je za dvě stovky s vědomím, že je to padělek. Připadalo mi to tak neuvěřitelné, že jsem se rozhodl ty 200 za to dát :-)

Možná se mi podaří sehnat stejný typ jako ty inzerované Citizeny (vím kam na ně), takže je nafotím a můžeme udělat rozborku.

Odesláno
Prima, to by mě opravdu zajímalo. Pokud se ukáže, že je to opravdu indikátor rezervy chodu, rád se omluvím za svůj ukvapeně vynesený soud :-)

Za co by ses prosím Tě omlouval, vedeme běžnou diskuzi.

Odesláno
Docela zábavné. Zajímalo by mě, jestli se prodají...

A co je jako zábavné? Pořád nechápu co tady řešíte, myslíte že se dělaly faky Citizenů v 80.letech. Stejné jsem viděl již několikrát, ale u těhle bylo konkrétně vyměněno sklíčko, protože původní ho má zlatě podbarvené s černými indexy.

No, mně jako začátečníkovi to připadalo na první pohled jako skládačka a navíc nehezká. Většinou mi aukce faků, které jsou okamžitě poznatelné, vyloudí úsměv na tváři. Sice se mi hrubě nelíbí, když někdo prodává fake čehokoliv jako pravé zboží, ale pobaví mě, co všechno se prodává. Jestli jsem se unáhlil a jsou to fakt Citizen, beru to, spoustu hodinek neznám a vždycky to tak bude.

Odesláno
Prima, to by mě opravdu zajímalo. Pokud se ukáže, že je to opravdu indikátor rezervy chodu, rád se omluvím za svůj ukvapeně vynesený soud :-)

Mám Rado s "věcičkou" která je na stejném místě a vypadá přesně stejně jako na té fotce a není to ukazatel rezervy chodu. Jenom se to volně otáčí (vlastní vahou, při naklánění hodinek), ale vevnitř to není s ničím spřažené.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...