odklizec Odesláno 18. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 Ty cervene vyadaji pekne, ale priznam se, cerna je cerna Ale mit par by bylo skvele!
watch Odesláno 18. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 Asi bych si ty cervene nikdy v obchode nekoupil, ale vypadaji zajimave. Neco jako Omega X33 s cervenym reminkem. Ty take nikdo nekupoval, ale bylo to neco jineho nez takove masove hodinky.
cigi Odesláno 18. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 Já myslím, že jako sportovní hodinky, mají daleko větší smysl červené nebo žluté - přenechme černou letcům a lvům salonů. Modrou námořníkům. Oslovily vás vůbec moje milá humberta?
odklizec Odesláno 18. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 to cigi.. ty "humberta" jsi koupil nekde na aukru nebo tak, ne? Odtamtud nekde jsem tusim grabnul ten obrazek, stejny jako jsi sem dal tady Problem tech cervenych bych videl v nestejne bare svitici barvy na ciselnku a rucickach. Ctelo by to renovaci! Jinak jsou fajn. Ja bych je i nosil
cigi Odesláno 18. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 to odklízeč ..... jsou jasně určený pro renovaci a si piš, že je potom budu nosit. Jsou to ty z aukra. Co mě baví, je, že mají víčko česky popsané opravdovým frézováním, i když jinak působí levně. Prim to nabízí až od března!
Prokop Odesláno 18. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2006 To cigi: ono to nebylo popisované frézováním. Víka byla lisovaná, proto také ta kvalita popisu není nic moc. Jde tedy o velkosériovou technologii, jakou i dnes uvidíte na asijských hodinkách. To frézování je o něčem jiném.
cigi Odesláno 19. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2006 to prim.... aha, už rozumím, zase ten můj diletantismus - už dlouho volám po slovníku hodináře na webu!! Ale kupodivu to víčko přesto vypadá dobře, bude-li to frézování ještě preciznější a hezčí, bude to paráda!
Petr_S Odesláno 19. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2006 to cigi: takový slovník má na svém webu tuším hodinář z Benešova, taky tady jeho jméno zaznělo.
Prokop Odesláno 20. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2006 Mám u sebe vzorek frézování, tak jak ho děláme na té pětiossé fréze. Kdo bude mít zájem se na něj podívat fyzicky, může mi brnknout. Problém všech těch slovníků je v tom, že by to byla velmi obsáhlá publikace, aby tam bylo vše co by člověk mohl reálně potřebovat. Denno denně narážíme na nové a nové pojmy, které je potřeba vysvětlit. Ale je to dobrý tip na knihu. Díky.
Prokop Odesláno 21. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2006 Ty napravo vypadají jako ty novodobé. Jaký mají počet kamenů?
Petr_S Odesláno 21. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2006 Tady http://www.stowa.com/museum_old/ jsou také zajímavé modely. Je vidět, že i Stowa dělala modely ala Sport. Tím nechci diskutovat o tom, kdo se od koho inspiroval. Prostě se v té době takové modely dělaly. Jinak takový odkaz na historii by se hodil i na web Primu (určitě je co prezentovat).
cigi Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Pánové, možná si nechám udělat ty sporty 1. generce, prim mi dal přijatelnou nabídku - ale nebyl bych to já, kdybych nechtěl něco extra - nenajde se tu někdo do serie, kvůli úspoře prostředků? Pro úpravy zbývá myslím jen ciferník a otočný kroužek, ale i tak se s tím nechá dost udělat.
watch Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 to cigi Kolik stoji takova hodinky (priblizne)? Jaky kalibr?
odklizec Odesláno 23. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 cigi napsal: Pánové, možná si nechám udělat ty sporty 1. generce, prim mi dal přijatelnou nabídku - ale nebyl bych to já, kdybych nechtěl něco extra - nenajde se tu někdo do serie, kvůli úspoře prostředků? Pro úpravy zbývá myslím jen ciferník a otočný kroužek, ale i tak se s tím nechá dost udělat. Ja mam v planu renovaci, a teda sezenu renovovatelny Sport I Uvazoval jsem i nad kompletnim postavenim hodinek, ale prece jen chci renovaci. Tak nejak tihnu k tomu vintage-looku
georg Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 cigi napsal: Pánové, možná si nechám udělat ty sporty 1. generce, prim mi dal přijatelnou nabídku - ale nebyl bych to já, kdybych nechtěl něco extra - nenajde se tu někdo do serie, kvůli úspoře prostředků? Pro úpravy zbývá myslím jen ciferník a otočný kroužek, ale i tak se s tím nechá dost udělat. Pokud bych věděl více, byl bych dalším zájemcem (luneta nerez?, kalibr, cena).
Prokop Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 To Petr_S: Historii zpracovanou máme, ale chystáme s jejich materiály velkou výpravnou knihu a CD-ROM, takže prozatím neuvažujeme o nějakém plošném zveřejnění fotek z historie. Několik vybraných zajímavostí však na web dáme. To georg a watch: Nabídka není nic tajného, stejnou jako dostal cigi a odklizec byste dostali také. V zásadě jí neříkám veřejně už proto, že se liší podle provedení. Budto jde o cenu samotného pouzdra (alternativně na původní akrylátové sklo a minerální) anebo jde o stavbu nových hodinek na bázi dodaného originálního kalibru. Jsou tam ale i další alternativy. Všechny tyto individualizace a kombinování různých možností nás vedou k tomu, že neuvádíme ceny jednotlivých hodinek ani jejich individualizací. Ceník by byl tak rozsáhlý a nepřehledný, že by to stejně nebylo k ničemu. Kdo má zájem o jakoukoliv renovaci nebo stavbu originálního kusu hodinek dle vlastní specifikace, nechť mne kontaktuje.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se