Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak to byla rychlost...děkuji uživateli Henatko za nezištné ofocení manuálu :)

Tyhle jsem si pořídil na své fotovycházky do lesa a na kolo...s kompasem a výškoměrem snad nezabloudím, s barometrem snad nezmoknu :)

Zatím plná spokojenost, jsou to vlastně Protreky, jen v USA mutaci Pathfinder, mají stejný modul 3172, ale nemám návod v češtině.

Po různých pokusech CZ návod sehnat, či přeložit (což se sice povedlo, ale rozhodilo mi to stránky a obrázky) bych někoho zde chtěl poprosit o nafocení návodu,

nebo pokud mátemožnost to naskenovat....ale nejjednodušší to bude asi nafotit...nevím, kolik to má stran.

Myslíte, že je to reálné? Na nějaké odměně bychom se mohli dohodnout.

Česká podpora Casio mlčí....

Děkuji za odpověď a zdravím všechny příznivce těchto výborných hodinek. Richard.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Lihard
  • po měsíci...
Odesláno

Tak jsem si včera koupil Protrek 5000.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Zdravim,

poridil jsem si PRW-2000. Hledam k nim nejakou alternativu na cem je nosit. ZULU v cernem mi k nim prijde dost tenky.

Poradte prosim nejaky nylon, velcro strap. V cernem (jsem v tomto dost konzerva). Ne gumu.

Roztec nozek je: 22mm

Diky

Upraveno uživatelem blam
Odesláno

Zdravím, zaradím sem aj svoje nové Casio PRG 240, ktoré vlastním necelý mesiac. Nebudem tu rozpisovať technické parametre, tie sa dajú nájsť asi v každom eshope, skôr sem zhrniem nejaké svoje skúsenosti (hoc aj mesačné). Začnem kompasom. Porovnával som niekoľkokrát kompas v hodinkách s buzolou a bol som prekvapený, keď medzi nimi nebol väčší rozdiel ako dva tri stupne. Potešila ma pamäť, do ktorej sa dá vložiť predchádzajúci smer, užitočná to vecička. Barometer som najprv nepochopil, medzi hodnotami zo shmu a mojimi hodinkami bol rozdiel, dokonca som sa ho pokúšal aj kalibrovať ale potom som sa vrátil k výrobnému nastaveniu. Znova som zobral manuál do ruky a zistil, že hodnoty boli v medziach odchýlok, ktoré uvádza výrobca. Zároveň sa pod rozhádzané hodnoty podpísalo aj zhoršené počasie, keďže tlak v noci prudko klesal (a cez deň pršalo!) a potom prudko stúpal (počasie sa zlepšilo!). Výškomer je potrebné kalibrovať, o tom sa tu už popísalo hádam dosť. Spomeniem azda jednu vec, keď som šiel vo výťahu a zapol výškomer, naozaj ukazoval že stúpame:) Teplomer som otestoval dvakrát, samozrejme som ho zložil z ruky a položil na miesto spolu s liehovým teplomerom, rozdiel max jeden stupeň. Hodinky sú veľmi slušne vypracované, vyhovuje mi ich rozmer aj remienok. Spomeniem ďalšie maličkosti: odpočítavanie, myslím TMR, je 24 hodinové, svetlo sa dá nastaviť aj na automatiku dokonca je na výber od jednej do troch sekúnd trvania (podsvietenie je super), ABC funkcie sa dajú kalibrovať, solárne napájanie, automatická a manuálna pamäť na výšky, graf výškomera, výškomer zároveň ukazuje aj rozdiel. Aha, a číslice na displey sú dosť veľké. Prikladám fotku.

Odesláno

hehe, prave preto som nebral titan...ten plast do 21. vydrží

..paradne hodinky, s takouto vybavou si pekne pripraveny na bliziaci sa koniec sveta - tento instrument ho urcite prezije :)

Odesláno

Doplním, že tlakový senzor na PRG 240 je teplotne kompenzovaný, čo som odskúšal tak, že som zmenil teplotu (znížil z 28 stupňov na osem) a výška zostala zachovaná. Zároveň som nastavil zemepisnú šírku a dĺžku podľa miesta bydlisku, a zistil som, že hodinky upravili východ a západ slnka napriek tomu, že tieto parametre neboli uvedené v tabuľke v návode.

Odesláno

Všetky barometrické senzory v dnešných ABC hodinkách majú teplotnú kompenzáciu, dokonca aj tie za 400 Kč z Lidlu. U Casia je to default pekných pár rokov...

Odesláno (upraveno)

Z vlastní zkušenosti (PRG-240):

sníh - OK

mořská voda - OK (2x dovolená)

prach - OK (občas nutno namydlit a vykoupat)

písek - OK (plážový)

Upraveno uživatelem polifka
Odesláno

Sice jsem měl PRG40, ale to je skoro to samé. Jakékoliv prostředí jim obecně nedělalo problém. PRG40 i PRG240 jsou akorát povrchově dost členité (oproti např. Suunto), takže se do nich ten prach a písek chytá lehce. Jinak ale panovala naprostá spokojenost.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nedávno jsem si pořídil PRWčka - 5100, tak bych si dovolil přidat pár momentek...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...