Jakub Hladik Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 Zdravím všechny,po půl roce chodu mých skvělích kapesních Elginů jsem se rozhodl vdechnout jim opět trošku mládí. Chtěl bych jim nechat pozlatiti kabát, již jsem se tázal jednoho zlatnictví, představil problém a zjistil odhad zlatníka. Bylo mi doporučeno nechat pozlatit v barvě dukátového zlata (za boha nevím, jak může mít zlato barvu - to se rozlišuje i barva?), aby bylo dosaženo dobového pozlacení, jinak když jsem se zeptal na cenu, bylo mi řečeno že zlacení nejčastějším 14ti karátovým zlatem 585/1000 (v ceně je i leštění, odstranění zbytku pův. zlacení a ošetření škrábanců na plášti) v tlouštce 2 mikronů by vyšlo na přibližbě 2500 Kč. Než cokoli podniknu, zajímal by mě Váš názor, 2 mikrony mi přijde málo, už jste někdy někdo někde dělal něco podobného? Děkuji,Hladík
bohus76 Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 Trochu je problém zachovat ostré hrany při odstraňování toho starého pozlacení,potom to vypadá jak ocucaný bonbón.Klasické primky mají pozlacení 20mikronů a samozřejmě trefení odstínu zlata je též otázka.Mohl bys postnout fotku ať vidíme v jakém stavu je.
Jakub Hladik Odesláno 24. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2011 Oni uz jako bonbon jsou, ale presto je mam rad :-)
Jakub Hladik Odesláno 24. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2011 A samozrejme u me (bohuzel) hraje roli i cena, nedokazi si predstavit, kolik by stalo 20 mikronu. A jeste jedna vec - za co se plati? za mg zlata nanesene? Elektroda se zvazi pred a po elektrolyze, rozdil se plati + prace?
Karlos Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 (upraveno) Podle mě je to nezanedbatelná částka a já osobně bych do toho nešel. To bych radši odstranil zbytky toho původního zlacení, protože to takhle nevypadá pěkně a nechal hodinky bez zlacení. Vypadají mosazné, vyleštěné budou taky pěkné.A nejde říct za co konkrétně se platí. Platí se přece za celou firmu, prostě to mají takhle spočítané. Je v tom započítané úplně vše, od budov a vybavení, přes všemožná povolení, práci, až po materiál.EDIT: a nejdražší na celém procesu nejspíš bude příprava povrchu před pozlacením. Někdo to pouzdro musí vzít do ruky a několik hodin si s tím hrát. Upraveno 24. října 2011 uživatelem Karlos
bohus76 Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 V 24. 10. 2011 v 19:27, 'Karlos' napsal: Podle mě je to nezanedbatelná částka a já osobně bych do toho nešel. To bych radši odstranil zbytky toho původního zlacení, protože to takhle nevypadá pěkně a nechal hodinky bez zlacení. Vypadají mosazné, vyleštěné budou taky pěkné. A nejde říct za co konkrétně se platí. Platí se přece za celou firmu, prostě to mají takhle spočítané. Je v tom započítané úplně vše, od budov a vybavení, přes všemožná povolení, práci, až po materiál. Také jsem mu psal,že bych do toho asi nešel,že by to mohlo po zlacení vypadat hůře jak před.
Karlos Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Odesláno 24. října 2011 No, zase ale na takovémhle pouzdru vlastně žádné viditelné hrany nejsou, takže když se to pečlivě vyleští a pozlatí, mohlo by to vypadat dobře. Ale tolik peněz... za to by byly dvoje další hodinky.Já bych nechal odstranit ty zbytky, hodinky pak vyleštil a hotovo. Budou vypadat dobře a stát to bude zlomek ceny za pozlacení. Nebo jestli jsi šikula a nebojíš se práce, tak si povrch připrav sám a nech pak udělat jen samotné zlacení. To taky nemůže stát mnoc.
Vit Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Odesláno 25. října 2011 2 mikrony je opravdu málo, zejména pokud je nosít.Myslím, že uživatel Tada si nechával taky něco zlatit, zkus se ho zeptat, kde mu to dělali.
B.F.G. Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Odesláno 25. října 2011 Trochu praxe: 1. Zlacení takovýchto hodinek je PROBLÉM.2. Potřebuješ firmu, která ti pozlatí plášť použitelnou vrstvou kov obsahující měď. (Galven ti to udělá v pohodě a levně, ale jen 2um, což je na běžné nošení málo)3. Drahé je i zlato, ne jen příprava pouzdra, cena se určuje zpravidla plochou zlaceného předmětu a tloušťkou. (byť i vážením se pravděpodobně dá určit množství zlata v povlaku)4. Leštění nemá odstranit původní zlacení ale má srovnat povrch pouzdra hodinek.5. Firmy které zlatí nemají zpravidla rády ,když se leští pastou. (dostává se do podkladového materiálu a degraduje lázeň a kvalitu povrchu)6. Běžně se zlatí na mezivrstvu niku, který zabrání difuzi zlata do mosazného povrchu.7. Tvoje pouzdro bych raději neleštil, pouze ho chemicky zbavil zlacení, ponikloval a pozlatil. (pokud nechceš utratit moc peněz tak je to jediná schůdná varianta)8. Pokud to chceš udělat pořádně, tak budeš asi muset kontaktovat nějakou firmu, která zlatí šperky. (prý se vyskytují například v Jablonci nad Nisou)9. Vyleštěný povrch z mosazi bych asi nechtěl, docela rychle to zajde a nedá se to dost dobře nosit.
Karlos Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Odesláno 25. října 2011 Přidám svoji domněnku z fotek - původní zlacení je dost oloupané. Podkladový kov nijak nezašel a nosit se to dá. Tedy logicky když se odstraní i ty zbytky toho zlacení a hodinky se lehce přeleští, určitě bude vzhled lepším než takhle.
vena.B Odesláno 12. února 2013 Nahlásit Odesláno 12. února 2013 Můžu se zeptat jestli si nakonec zlatil? právě se na to chystám....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se