Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Zrovna včera jsem ty podle lokomotivy viděl. Chybí jim jemnost. JSou prostě jako lokomotiva. Zbytek produkce se mi ale líbí. Jen mě napadá - kam se poděli všichni ostatní prazští hodináři? Snad nebyla žádná noc dlouhých nožů, po které zbyl jen Brož?

Odesláno

Jedinej nebude, ale hodně jich asi prostě umřelo. Zrovna minulej tejden jsem slyšel smutnou zprávu o jednom výrobci, ale nevím, jestli se to tu může zveřejnit...

Odesláno (upraveno)

Zrovna včera jsem ty podle lokomotivy viděl. Chybí jim jemnost. JSou prostě jako lokomotiva...

Opatrně s tím hodnocením. Albatrosy byly jedny z našich nejkrásnějších a nejelegantnějších parních mašin. A mimo jiné drží československý rychlostní rekord v této kategorii. Barevné řešení měl "na svědomí" nějaký akademický malíř (jméno už dávno nevím). A pro právníka přidávám formuli ze smolných knih: "Na tomto tvrzení chci žít a umřít" :)

Edit: Napadá mě ještě malé doplnění. Lokomotiva 498.022 je dislokovaná v Praze. Druhý dochovaný Albatros, právě onen "rekordní", s číslem 498.106 je v Brně.

Upraveno uživatelem Henry
Návštěvník Tada
Odesláno

Henry: Jo, masina je pekna, ale hodinky jsou prece jenom preciznejsi vec nez lokomotiva. Co mo prijde zajimave je to, ze prakticky vsechny hodinky zminene v tom clanku ma pan Broz vystavene u swbe v kramku - pro nejsou u tech, co si jejich vyrobu zadali?

Kazdopadne jestli si treba ten retrogradni modul na unitas delal sam, tak to fakt klobouk dolu, protoze ty hodinky jsou paradni. Par jeho kousku jsem mel v ruce a opravdu se mi libily.

Odesláno

Zenevske brehy, dobry :). Ale celkove je clanek peknej. Vzdycky jsem mel predstavu, ze pan Broz je starsi pan s plnovousem :), ale opak je pravdou.

To sis spletl s jiným hodinářem.
Odesláno

Spíš si to spletl s mechanem

mechana znam, nespletl. Nevedel jsem, jak vypada a bez plnovousu proste nevypada jako osoba, kterou jsem si ciste fiktivne predstavil pod jeho jmenem :).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...