michal_45 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 No, mně se ten zákon trochu i líbí. Přijde mi to jako dobrý odklon od striktního prostoduchého nařizování ve stylu Hlavně nemysli a přezouvej. Tohle učí lidi přemýšlet a chovat se zodpovědněji a to je podle mě jednak dobře a jednak potřeba. muj nazor je, ze tenhle zakon nenauci nikoho nic a nejmin ze vseho ty, co hledaj tisic duvodu proto aby nemuseli prezouvat, nejake odpovednosti, pripadne uvedomneni si, ze na silnici nejsem sam a ze se mi muze stat to, ze prave kvuli tomu, ze jsem to ojebal se zimnima gumama tak srazim na prechodu decko, co jde ze skoly, protoze jsem to na letnakach neubrzdil. a krasne k tomu svitilo slunicko. vsechny ty argumenty, ze jezdim v zime jenom kdyz je hezky, jsou kecy a nic jinyho. ten zakon by mel byt na ty, co prave neprezouvali, protoze je to asi samo od sebe nenapadlo. normalni soudnej clovek prezuje. a zakon by mel tuto povinnost uzakonit na tvrdo pro ty co nejsou soudny. a jenom blbe pindaj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_45 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Ja jsem si rikal, jestli to neni preklep, "normalni" auta pouzivaji 205/55, ale neni....205/60 je temer atyp, nejen ze nebude nikde skladem ( ted) ale jeste bude za poradny spis..... Poresil bych, jestli muzes obout ty 205/55 ( nebudou v TP= problemy v pripade plneni od pojistovny), ale pokud moc nejezdis, lepsi zimni 55, nez letni 60..... ...ja myslim, ze zas tak atypicky nejsou...ale pravda je, ze sem koukal jenom na vredesteiny...ja sam je mam v 205/55 tce...ale maji i 205/60 tky... www.nejlevnejsipneu.cz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 muj nazor je, ze tenhle zakon nenauci nikoho nic a nejmin ze vseho ty, co hledaj tisic duvodu proto aby nemuseli prezouvat, nejake odpovednosti, pripadne uvedomneni si, ze na silnici nejsem sam a ze se mi muze stat to, ze prave kvuli tomu, ze jsem to ojebal se zimnima gumama tak srazim na prechodu decko, co jde ze skoly, protoze jsem to na letnakach neubrzdil. a krasne k tomu svitilo slunicko. vsechny ty argumenty, ze jezdim v zime jenom kdyz je hezky, jsou kecy a nic jinyho. ten zakon by mel byt na ty, co prave neprezouvali, protoze je to asi samo od sebe nenapadlo. normalni soudnej clovek prezuje. a zakon by mel tuto povinnost uzakonit na tvrdo pro ty co nejsou soudny. a jenom blbe pindaj. No a můj názor zase je, že pokud svítilo sluníčko a ty jsi to neubrzdil a někoho srazil, tak bys to neubrzdil a někoho srazil i když bys měl zimáky. Nebo jinak - když jsi to neubrzdil 10. listopadu, neubrzdil bys to ani 10. září. A je to co? No tvoje chyba, ne chyba gum. Gumy tě před vlastní hloupostí neochrání. A když jsme u gum, tak čistě teoreticky, jak jsou na tom majitelé aut jako třeba Corvette, Ferrari a podobně. Jak by oni na tom byli v případě povinných zimních pneu od do? Takové auto se na sněhu ani nehne (vyzkoušeno), takže majitelé budou patřit právě do kategorie "Když je sníh, nejezdím". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 (upraveno) No a můj názor zase je, že pokud svítilo sluníčko a ty jsi to neubrzdil a někoho srazil, tak bys to neubrzdil a někoho srazil i když bys měl zimáky. Nebo jinak - když jsi to neubrzdil 10. listopadu, neubrzdil bys to ani 10. září. A je to co? No tvoje chyba, ne chyba gum. Gumy tě před vlastní hloupostí neochrání. A když jsme u gum, tak čistě teoreticky, jak jsou na tom majitelé aut jako třeba Corvette, Ferrari a podobně. Jak by oni na tom byli v případě povinných zimních pneu od do? Takové auto se na sněhu ani nehne (vyzkoušeno), takže majitelé budou patřit právě do kategorie "Když je sníh, nejezdím". No to asi nemáš pravdu, nejde jen o sníh a náledí, ale i teplotu, protože zimní gumy jsou z jiné směsi a tak zůstávají "měkké" i při nízkých teplotách, zatím co letní gumy ztvrdnou a ztrácejí přilnavost. Takže i když svítí sluníčko a neubrzdíš to na letňákách, tak bys to třeba ubrzdil na zimákách. Přečti si něco o chování letních a zimních pneu v závislosti na teplotě. Upraveno 27. října 2011 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_45 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 No a můj názor zase je, že pokud svítilo sluníčko a ty jsi to neubrzdil a někoho srazil, tak bys to neubrzdil a někoho srazil i když bys měl zimáky. Nebo jinak - když jsi to neubrzdil 10. listopadu, neubrzdil bys to ani 10. září. A je to co? No tvoje chyba, ne chyba gum. Gumy tě před vlastní hloupostí neochrání. A když jsme u gum, tak čistě teoreticky, jak jsou na tom majitelé aut jako třeba Corvette, Ferrari a podobně. Jak by oni na tom byli v případě povinných zimních pneu od do? Takové auto se na sněhu ani nehne (vyzkoušeno), takže majitelé budou patřit právě do kategorie "Když je sníh, nejezdím". ...souhlasim s jednim...ze me gumy pred moji hlouposti neochrani... ...ze se letni gumy budou chovat za sucha a slunicka jinak pri minus 10 a jinak pri plus 20 asi nema cenu rozebirat...vcetne treba brzdne drahy... ...myslim si ze placas, ale je to tvuj nazor a ja ti ho neberu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Žádné skutečně provedené testy a měření brzdné dráhy letních a zimních gum za sucha při nízké teplotě jsem bohužel nikde nenašel (testy na stránkách prodejců pneu nepovažuji za testy). Ví někdo o nějaké stránce, kde tyto údaje jsou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 (upraveno) Michal 45 :.....vsechny ty argumenty, ze jezdim v zime jenom kdyz je hezky, jsou kecy a nic jinyho. ten zakon by mel byt na ty, co prave neprezouvali, protoze je to asi samo od sebe nenapadlo. Nechápu proč by to měly být kecy. Moji rodiče bydlí ve městě a jezdí na letních gumách celý rok. A nevím proč by měli mít zimní gumy? Jedou každých 14 dnů na nákup (nebo týden) a to pouze když je hezky, tzn. že v létě nesmí ani pršet :-) . Ani by je nenapadlo na náledí ani sračkách nedej bože sněhu vyjet. Takže nechápu proč by měli mít zimní gumy. Zákon je naprosto ok, a je to jen o lidech. Jo a otec není žádný sváteční řidič, jezdí v práci denně.(služebním vozem a v zimě samozřejmě na zimních) Upraveno 27. října 2011 uživatelem wave ceptor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_45 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 to wave ceptor : ...prave tyto diskuze by mel zakon eliminovat tim, ze by ridicum ulozil povinnost, prezout na zimni obdobi pneumatiky z letnich na zimni. potiz je asi v tom, ze zima nemusi byt jenom naledi a snih, ale i slunecne pocasi s teplotami pod nulou, kdy si myslim, se meni fyzikalni a chemicke vlastnosti latek dostatecna na to, aby stalo se nad vymenou pneumatik zamyslet. napriklad voda se ze skupenstvi kapalneho premeni na led, ktery je skupenstvi pevneho a pokud ja vim tak klouze. a protoze se mikroklimaticke podminky mohou menit i v ramci minut a casti mesta, ja pochybuji o vsech, kteri uspesne jezdi v zime na letnich gumach a argumentuji podobne jako ty, v reakci na muj prispevek. dalsim argumentem muze byt, ze nemusim mit funkcni svetla, protoze jezdim jenom ve dne, ale to uz asi trochu prehanim.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 to wave ceptor : ...prave tyto diskuze by mel zakon eliminovat tim, ze by ridicum ulozil povinnost, prezout na zimni obdobi pneumatiky z letnich na zimni. potiz je asi v tom, ze zima nemusi byt jenom naledi a snih, ale i slunecne pocasi s teplotami pod nulou, kdy si myslim, se meni fyzikalni a chemicke vlastnosti latek dostatecna na to, aby stalo se nad vymenou pneumatik zamyslet. napriklad voda se ze skupenstvi kapalneho premeni na led, ktery je skupenstvi pevneho a pokud ja vim tak klouze. a protoze se mikroklimaticke podminky mohou menit i v ramci minut a casti mesta, ja pochybuji o vsech, kteri uspesne jezdi v zime na letnich gumach a argumentuji podobne jako ty, v reakci na muj prispevek. dalsim argumentem muze byt, ze nemusim mit funkcni svetla, protoze jezdim jenom ve dne, ale to uz asi trochu prehanim.... Nepřeháníš, ale jako vždy jistá část lidí prostě ví svoje a basta. To by právě měl zákon eliminovat. Další diskuse se mi jeví jako zbytečná, protože někdo to vidí jinak, zákon to, bohužel, umožňuje a tak se s tím nedá nic dělat, jen doufat, že člověk bude mít to štěstí, že snad na silnici nepotká ty, kteří v tom mají své jasno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Nemá cenu se přít....zákon je daný a hotovo. A jestli pojedeš 50 ve městě za sluného dne v -5 nebo plus 10 , a zabrzdíš,rozdíl v brzdné dráze nepoznáš. A zatím si stojím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Štefka Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Tenhle podzim je na zimáky masakr... Kdybych pravidelně nepodsouval svému pneuservisákovi maso, asi bych jezdil na letňákách... bych nevěřil, že se vyprodaj zimní gumy tak, že se nedá sehnat nic pod 5k/guma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_45 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Nemá cenu se přít....zákon je daný a hotovo. A jestli pojedeš 50 ve městě za sluného dne v -5 nebo plus 10 , a zabrzdíš,rozdíl v brzdné dráze nepoznáš. A zatím si stojím. ... jsou treba 2 metry malo nebo hodne ? mysleno v pripade brzdne drahy ... pokud sedim v aute, tak skutecne asi rozdil nepoznam, ale urcite ho poznam, pokud brzdim pred prekazkou, myslim brzdim a ne pribrzduji... ... a k tem teplotam a slunicku ... rano jsem prisel k autu, ktere stalo ca 4 metry od domu, strana do ulice namrzla, musel sem ji skrabat, strana k domu v pohode, cista...a ted si predstav ze jedes ulici, kdy cast ulice ma zastavbu pouze z jedne strany, tudiz na ni sviti slunicko a plynule rychlosti 50 km/h prejedes do casti ulice, ktera ma zastavbu z obou stran a tudiz do ni slunicko nesviti. teplota vozovky bude rozdilna a v teto casti ulice bude nizsi , muze tedy vznikat namraza, sice to nebude 5 centi ledu, ale muze to byt mikroskopiska vrstva, ktera muze ovlivnit tvoji brzdnou drahu napriklad o ty 2 metry, pokud nejedes na zimnich gumach, ktere maji pri nizkych teplotach jine adhezni vlastnosti... ...toz tak to vidim ja... ...ale dost uz tech teorii... a pekny vecer vsem ctenarum tohoto vlakna... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Jak uz tu nekdo napsal, jsou to strasne pindy. Nechavat na Cesich, aby sami posoudili, zda je zrovna dnes, kdyz je sice leden, ale slunko, bezpecne jezdit na letnich je silenost. Se svym zbytnelym sebevedomim a nulovou disciplinovanosti nejednoho na prechodu zabijou, protoze z te sve "tolerovane" sedesatky na svych na kamen zmrzlych letnich proste nedobrzdi. Uz tady je videt, ze kazdy ma malem doktorat z materialoveho inzenyrstvi a zavodni licenci na wrc rallye. Zakon mel rict od, do, vsichni a hotovo, smytec. Par vecnych pindalu by si zanadavalo, ze politici jsou uplaceni gumarenskyma firmama, ale v Cesku by bylo bezpecneji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 27. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2011 Ono si nepomůžeš, tyhle typy, aby ušetřili 0,02 Kč na kilometr, si pak koupí protektory v Tescu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Red Dwarf Odesláno 28. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2011 Mimochodem reálnej test brzdný dráhy jsem viděl například v pořadu Stop, rady řidičům. Což určitě nebude gumárenská firma. A rozdíl tam teda sakra byl. Navíc jsem byl dvakrát v Mostě na polygonu, schválně léto a zima, a skutečně je rozdíl mít v zimě letní nebo zimní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEMRY Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2011 Nový autotip, test 17tek na BMW řady 3. 245/45 r17. Doporučuju pročíst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2011 (upraveno) Na autě mám Krisalpy, jinak je to paskvil z dílny našich poslanců. Jako ten o osobě blízké. Víte, že neplatí pro všechny? Některé organizace mají vyjímku. Tak se modlete, když už Vás někdo nabourá, ať to není ten s vyjímkou. Upraveno 29. října 2011 uživatelem HonzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2011 pro srandu králíkům... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2011 pro srandu králíkům... Přiznávám,že nejsem autor tohoto článku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2011 Tenhle podzim je na zimáky masakr... Kdybych pravidelně nepodsouval svému pneuservisákovi maso, asi bych jezdil na letňákách... bych nevěřil, že se vyprodaj zimní gumy tak, že se nedá sehnat nic pod 5k/guma já nevím teda v čem je problém, ja napsal minulý čtvrtek mail do pneuservisu a jak 17tky na kombíka tak 15tky na hatch jsou objednane včetně plecháču a nových ALU a během tohoto týden přezouvám, plus i ceny bez problému, po 5k i ty 17tky. Stálo mě to dohromady tak 5min. plus jsem si udělal malý průzkum na netu ohledně gum což dělá asi každý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se