Návštěvník Kamil Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Ale za 50 let po Primkách neštěkne pes - proč by měl? A 40 let by ti nestačilo? Koukni se jak spousta lidí kupuje staré Primky zrovna teď! To si docela troufáš, předpovídat sběratelský zájem za 50 let.... Jo, jenže právě hodinky třeba mě učí poznávat "pravou" cenu věcí... ...Takže hodit do placu příklad džínů Diesel je přesně to, o čem jsou ceny Primek. Nafouknuté nic, marketing, manipulace, díry do hlav. Tak si nekupuj ani Primky, ani Diesely. Co je "pravá" cena věci? Řekl bych ta, kterou je ochoten nebo schopen někdo zaplatit. A když na ni nemám, koupím si něco jiného.
Návštěvník Kamil Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 To Kamil: a kde jinde by se mělo diskutovat o cenách hodinek? Diskutovat o hodinkách ano. Ale diskutovat o ceně, s kterou stejně nic neudělám, mi přijde zbytečné. Proto jsem uváděl příklad jiných hodinek, jiné značky.
Milis Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Ale za 50 let po Primkách neštěkne pes - proč by měl? A 40 let by ti nestačilo? Koukni se jak spousta lidí kupuje staré Primky zrovna teď! To si docela troufáš, předpovídat sběratelský zájem za 50 let.... No, omlouvám se ,o sběratelství nevím nic. Myslím, že současná strategie Primu je založená na co největším prodeji za co největší ceny. Ale jestli sběratelská hodnota bude záviset na tom, že v Eltonu dnes na hodinky vyrejou komukoli cokoli..
Milis Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Ale za 50 let po Primkách neštěkne pes - proč by měl? A 40 let by ti nestačilo? Koukni se jak spousta lidí kupuje staré Primky zrovna teď! To si docela troufáš, předpovídat sběratelský zájem za 50 let.... Jo, jenže právě hodinky třeba mě učí poznávat "pravou" cenu věcí... ...Takže hodit do placu příklad džínů Diesel je přesně to, o čem jsou ceny Primek. Nafouknuté nic, marketing, manipulace, díry do hlav. Tak si nekupuj ani Primky, ani Diesely. Co je "pravá" cena věci? Řekl bych ta, kterou je ochoten nebo schopen někdo zaplatit. A když na ni nemám, koupím si něco jiného. No jo, nekupuju si Primky ani Diesely. Protože si myslím, že v obou případech je to vyhazování peněz. Co to taky furt máš s tím, že na něco někdo má nebo nemá??Myslím, že zrovna v tomhle případě to nehraje takovou roli )
Návštěvník Kamil Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Já nemám furt něco s tím, kdo má nebo nemá. Kdo mluvil o "pravé" ceně? Taky nemám na Calatravy a i kdybych měl, nekoupil bych si je. Ale nediskutuji o ceně a netvrdím, že by měly stát míň a užitná hodnota nebo poměr cena/výkon neodpovídají.
BUBÁK Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Se sběratelem počítačů jsem se ještě nesetkal, tak nevím!! Pokud jsi byl na setkání v Brně nebo ve Violinu, tak setkal :-) Takže oprava: setkal a ani jsem o tom nevěděl, ve Violinu. :)
Milis Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Já nemám furt něco s tím, kdo má nebo nemá. Kdo mluvil o "pravé" ceně? Jojo, "pravá" cena byla v uvozovkách kvůli mému mínění o HODNOTĚ věcí nebo zboží. Cena a hodnota nemusí být to samé, to chci objevně říct. Stejné marketingové kecy, jako jsou k přečtení na stránkách Primu by mohl mít výrobce brejlových obrouček (design, moc práce-hodně lidí na tom maká, tradice, prestiž). Uznávám, že existují předražené věci, které je přes jejich předražení někdo nadšeně kupuje - to je příklad tvých džín a dalších "značkových" věcí. Předražování především platí pro oblékání a módu, s tím docela souvisí hodinky - taky se nosí.. Jen jsem chtěl říct, že podle mého názoru se Prim veze na téhle vlně a masáž na Prim stránkách Chronomagu je toho příznak. Už mi to moc neargumentuje, právě jsem dopil Ryzlink rýnský 2005 z Valtic - cena cca 90,-Kč. Za ty prachy naprostá bomba. A o tom to je.
BUBÁK Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Já nemám furt něco s tím, kdo má nebo nemá. Kdo mluvil o "pravé" ceně? Taky nemám na Calatravy a i kdybych měl, nekoupil bych si je. Ale nediskutuji o ceně a netvrdím, že by měly stát míň a užitná hodnota nebo poměr cena/výkon neodpovídají. Kamile máš recht. O ceně ať se dohaduje kupující a prodejce, tady to je mlácení prázdné slámy.
vor Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Ale za 50 let po Primkách neštěkne pes - proč by měl? A 40 let by ti nestačilo? Koukni se jak spousta lidí kupuje staré Primky zrovna teď! To si docela troufáš, předpovídat sběratelský zájem za 50 let.... Jo, jenže právě hodinky třeba mě učí poznávat "pravou" cenu věcí... ...Takže hodit do placu příklad džínů Diesel je přesně to, o čem jsou ceny Primek. Nafouknuté nic, marketing, manipulace, díry do hlav. Tak si nekupuj ani Primky, ani Diesely. Co je "pravá" cena věci? Řekl bych ta, kterou je ochoten nebo schopen někdo zaplatit. A když na ni nemám, koupím si něco jiného. Ono taky sbírat Prim je daleko dostupnější , než sbírat IWC nebo Rolex.
Mathesius Odesláno 2. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2006 Často zde zaznívá (nejen v tomhle vlákně), že hodinky (nejčastěji Prim) mají nějakou skutečnou, "pravou" cenu, často odvozovanou od cen strojků ETA, použitých materiálů a způsobů jejich úpravy, a potom tu druhou, nemravnou a vyšší, za kterou jsou prodávány. Nerad bych se někoho dotkl, ale připomíná to velice sugestivní a dlouhou dobu vážně přijímané Marxovo ekonomické učení, které mimo jiné tvrdí, že hodnota věci nespočívá ve směně, nýbrž že kdesi objektivně existuje (a souvisí s prací dělníků) a je navyšována ziskem kapitalistovým. To je ovšem, jak mnozí jistě tuší, dnes málo důvěryhodná teze. Dohadujme se i dál o tom, jaká cena je pro nás přijatelná a jaká není, ale bez snahy objektivizovat tu "pravou" cenu. A nejvíc doporučuju zapomenout na technicistní úvahy typu "poměr cena/výkon" - u artefaktu, který už před desetiletími ztratil svou jedinou "pravou" funkci a dnes nám sděluje to, co ví každá druhá mikrovlnka, jde především o emoce, příběh, identitu a spoustu dalších věcí, na které Marx v některých klíčových úvahách pozapomněl. Nebo jinej příklad - jako by si někdo kupoval mercedes proto, jak výkonnej má motor nebo že byl ve slevě (báj van get van frí). Jasně že se na to po hospodách vymlouvá, občas tomu i sám uvěří, ale motivace jsou zcela jinde (v tomto případě by poradili freudiáni, muhehe).
vor Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Začnu sbírat vonošený Prekonky. Pořádně je vyčistíš, přeleštíš cvočky, novej řemen a budou i na běžný nošení.
BUBÁK Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Už mi to moc neargumentuje, právě jsem dopil Ryzlink rýnský 2005 z Valtic - cena cca 90,-Kč. Za ty prachy naprostá bomba. A o tom to je. IN VINO VERITAS ?
hciq Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 já bych doporučil Neuburské 2004 12,5 voltů firma Dios vine bohužel žádné bližší určení drah ... jen podoblast slovácka v Billa za pěknech 60,- Kč v akci. Fakt za ty prachy velmi dobré víno. Bohužel již prošlo recyklací.
hciq Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Často zde zaznívá (nejen v tomhle vlákně), že hodinky (nejčastěji Prim) mají nějakou skutečnou, "pravou" cenu, často odvozovanou od cen strojků ETA, použitých materiálů a způsobů jejich úpravy, a potom tu druhou, nemravnou a vyšší, za kterou jsou prodávány. Nerad bych se někoho dotkl, ale připomíná to velice sugestivní a dlouhou dobu vážně přijímané Marxovo ekonomické učení, které mimo jiné tvrdí, že hodnota věci nespočívá ve směně, nýbrž že kdesi objektivně existuje (a souvisí s prací dělníků) a je navyšována ziskem kapitalistovým. To je ovšem, jak mnozí jistě tuší, dnes málo důvěryhodná teze. Dohadujme se i dál o tom, jaká cena je pro nás přijatelná a jaká není, ale bez snahy objektivizovat tu "pravou" cenu. A nejvíc doporučuju zapomenout na technicistní úvahy typu "poměr cena/výkon" - u artefaktu, který už před desetiletími ztratil svou jedinou "pravou" funkci a dnes nám sděluje to, co ví každá druhá mikrovlnka, jde především o emoce, příběh, identitu a spoustu dalších věcí, na které Marx v některých klíčových úvahách pozapomněl. Nebo jinej příklad - jako by si někdo kupoval mercedes proto, jak výkonnej má motor nebo že byl ve slevě (báj van get van frí). Jasně že se na to po hospodách vymlouvá, občas tomu i sám uvěří, ale motivace jsou zcela jinde (v tomto případě by poradili freudiáni, muhehe). kua Mathesius tu chce založit nejakej oldies new age :D sry to to porecyklační Neuburské
Foundryman Odesláno 3. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Já bych jen připomněl rakouskou ekonomickou školu (třeba von Mises) - základem každé ceny jsou subjektivní hodnotové soudy spotřebitelů. Celá tato debata je také vyjádřením "subjektivního hodnotového soudu spotřebitelů" , proto bych ji nezavrhoval. Úspěch Eltonu bude záviset na tom, do jaké míry budou jeho hodnotové soudy (na kolik si své hodinky cení) odpovídat SUBJEKTIVNÍM soudům potenciálních kupců. Za sebe mohu říci, že můj úsudek se od úsudku Eltonu poněkud liší
noname Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Jerrys se tady rozčiloval, že za cenu Orlíků si koupil Fortisy a naznačoval tím naprosto nesmyslnou cenu Orlíků. Na zahraničních fórech neplatí hodinky Fortis za právě kvalitní značku. Vlastně o ní nikdo moc nepíše. Pokud jsem nějaké příspěvky o hodinkách Fortis četl, tak to byly stížnosti na ulomené korunky a problémy s kvalitou. Kvalitu za dobrou cenu je možno najít spíše u hodinek Certina a Tissot a dále také Oris a Eterna. Já osobně si také myslím, že jsou Orlíky dost drahé. Bohužel jsem za tu cenu nenašel hodinky, které by se mi líbily více a které bych mohl nosit pořád. Možná snad Eterna Kon Tiki, asi na ně také dojde.
cigi Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Souhlasím s foundrymenem, tyhle diskuze v této poloze přínosné jsou, minimálně pro prima . Mně ruší teprve když se argumentuje nákladovými a jinými nesmyslnými kritérii. Prostě se mi za tu cenu líbí (po všech stránkách), nebo nelíbí. Žádný hodnoty bych do toho nepletl. To už se mi zdá spíš relevantní, kde byly vyrobený, jestli ve svobodným světě, nebo u komoušů. Noname má pravdu, fortisky mají dost špatnou pověst a nedrží hodnotu, mají pravděpodobně čínský pouzdra a jsou to obyč. masovky. Ale mě se opravdu líběj, dizajn jsou klasa a jsou nezávislý výrobce. Ale souhlasím i s jerrysem, taky jsem si koupil fortisky místo orlíků. Orlíky nejsou ten nej nej model primu a naneštěstí v originále vypadají hůř, než na reklamní fotce (papírový dojem ciferníku, lesklé sklíčko..)
batty Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Nemuzete srovnavat Mercedes, IWC nebo Rolex se znackou Prim. Prvne jmenovane znacky si svou exkluzivni cenu postupne zaslouzili. Nerekli si, budeme nobl, tak budeme prodavat za draho a uspech prijde pak. BTW mohl by mi nekdo vysvetlit jakej vztah ma dnesni Elton k minulorezimnimu primu? A jaky je Vas nazor na preznacovani strojku ETA(PRIM calibre 73:00 u Orliku...)?
cigi Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 batty - chyba - oni to udělali přešně tak, jak říkáš, řekli si , my budeme exkluzívní, protože v tomhle segmentu trhu cítíme šanci - a uspěli do dneška, jenže už před nějakou dobou, prim až teď. Nebo znáš nějaký lidový médi šafky, na kterejch si vybudovali pověst? odpovědi na tvé otázky najdeš zde na foru mnohokrát rozvedené.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se