Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení pánové,

dle počtu mých příspěvků velice snadno zjistíte, že nepatřím mezi ostřílené členy, ale přesto mám nutkání přispět do této diskuze...

Povím Vám jedno...

Řadím se mezi náročnější lidi co se "péče o zákazníka" týče a zatím nesetkal s takto vstřícným přístupem jaký předvedl "Artur" a "Prim" nejen na zmíněné "ostravské večeři", ale v průběhu řešení celého "obchodního případu".

Před pár hodinama jsem zaplatil své "customizované" Linea 40 a mohu řici, že od své svatby se nepamatuju, kdy jsem za něco platil s větší radostí. A proč s radostí? Jelikož právě ze značky Prim cítím možnost jak se odlišit od ostatních, ale zároveň zůstat "českým vlastencem" a ještě k tomu "za pár kaček".

Už se těším, až si vydělám třeba na takové "PRIM Spartak Exclusive 50 l.e." - ale na to si ještě pár let počkám :cool:

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

hm... no "za par kacek" to az tak celkom nie je, ale kazdy ma pravo na nazor a treba ho respektovat... ja len tvrdim, ze tych vlastencov bude stale menej resp. vlastenci si uz Prim kupia a co potom? potom pride na rad rozum a porovnavanie a neviem ci bez davky emocii, pocitov a neviem coho este Prim obstoji...

ako citam forum, tak vela clenov ma hodinky Seiko, urcite mi daju za pravdu... a aky mate vztah k Japonsku? Su tam nejake city alebo emocie? Asi nie myslim si. Preco ste sa rozhodli prave pre Seiko? No lebo za velmi vyhodnu cenu ponukaju kvalitne hodinky s dobrymi a presnymi kalibrami, verim ze sa nemylim (ja som videl Seiko len raz aj to bol fake z trhu) teda Seiko hodinky sa kupuju aj bez emocii, pocitov, historie a pocitu vlastenectva, lebo presvedcili svojou vysokou kvalitou a priatelnou cenou...

a preco by si mal napr. Nemec kupit Prim? Neciti k nim ziadnu historiu, ziadne emocie, pocity, vidi len parametre alebo uzitkovu hodnotu (nazvite si to ako chcete) a za danu cenu ma x lepsich ponuk aj od renomovanejsich firiem.

Odesláno

Bunny, už jsem to tu psal. Na západ od našich hranic (ostatně i na jih a na sever) jsou hodinky Prim, pokud je vůbec někdo zná, vnímány v hierarchii o stupínek výše než čínské a o stupínek níže než japonské. Toto hodnocení mám z první ruky od mého společníka ve firmě, pocházejícího z Vestfálska (a není to nařvaný Prušák).

Odesláno
Vážení pánové,

dle počtu mých příspěvků velice snadno zjistíte, že nepatřím mezi ostřílené členy, ale přesto mám nutkání přispět do této diskuze...

Povím Vám jedno...

Řadím se mezi náročnější lidi co se "péče o zákazníka" týče a zatím nesetkal s takto vstřícným přístupem jaký předvedl "Artur" a "Prim" nejen na zmíněné "ostravské večeři", ale v průběhu řešení celého "obchodního případu".

Před pár hodinama jsem zaplatil své "customizované" Linea 40 a mohu řici, že od své svatby se nepamatuju, kdy jsem za něco platil s větší radostí. A proč s radostí? Jelikož právě ze značky Prim cítím možnost jak se odlišit od ostatních, ale zároveň zůstat "českým vlastencem" a ještě k tomu "za pár kaček".

Už se těším, až si vydělám třeba na takové "PRIM Spartak Exclusive 50 l.e." - ale na to si ještě pár let počkám :cool:

Tak gratuluji, já mám Linea 40 (lehoučce customiz ;) ) asi půl roku a furt se na ně dívám s radostí. Mám No 016. A jsou prostě úžasné. A taky si moc pochvaluji přístup Prima, kolik mi věnoval času a i ta exkurze v továrně byla úžasná! Dál se nebudu rozepisovat-rozplývat :D

Odesláno

to honza: zo zdraveho rozumu... lebo na zaklade emocii, pocitov a vsetkeho iracionalneho sa pre volbu hodiniek Prim mozu rozhodnut len 2 narody na celom svete - Cesi a Slovaci. Zial v SR sa Prim predavat nemoze, teda zostal trh s cca. 10 mil. obyvatelov... zvysok sveta zaujima uzitkova hodnota, ktora nie je adekvatna cene. Ved uplne neutralny clovek pri porovnani Seiko a Prim si s urcitostou zvoli Seiko... teda z toho vestim, ze neobstoji...

ale je to len moj nazor, ako som uz napisal niekde, budem rad, ked sa budem mylit, ked o 10 rokov tu pridem a napisem, ze sa ospravedlnujem a po rokoch mam na vec iny nazor, ja si svoju chybu viem priznat....

a ja stale pisem o neutralnych zakaznikoch, ktori nepoznali znacku Prim predtym, ze som si isty, ze sa pre nu nerozhodnu ani teraz a hrat sa na malom 10mil. piesocku je trochu riskantne...

mne sa Prim pacia, poznam ich historiu (sam som sa kvoli nim uz v hodinarstve pohadal, lebo som obhajoval Prim), ale zase aj napriek tomu pri kupe novych hodiniek a volbe medzi Prim Orlik a Stowa by som nevahal a isiel do Stowa, kedy dostanem za danu cenu podstatne viac a lepsie hodinky... a to som sam na svete co chce za svoje peniaze viac???

Odesláno

Bunny, vcelku souhlas s těmi Seiky, ale pokud to dobře chápu, tak Elton se nesnaží konkurovat masové konfekci a vnucovat se většinovému zákazníkovi. Já dost cestuju a u lidí, kteří se hodinkami zabývají (a nosí běžně třeba Omegy nebo i Rolexy) budí Primky, včetně starých, poměrně velkou pozornost. Mimochodem, zrovna teď sháním dvoje starší na renovaci pro nečeské kolegy.

Odesláno

bunny zdravý rozum,co je to? A kde si má hrát když ne na domácím písečku? Na masovou produkci nemá, tak co by jsi chtěl? Je to jeho obchodní politika. Nemusíš s tím co dělá souhlasit, ale neznáš všechny okolnosti.

Odesláno

to JJ: jasne, stare a na renovaci :D k tomu nemam absolutne nic a uz skor som pisal, ze Prim Diplomat by som tiez rad videl doma, tie Prim Diplomat, ktore mali naozajstny kaliber Prim....

to honza: jasne, uz sa nebudem vyjadrovat, ked neviem vsetky okolnosti...

Odesláno
to honza: zo zdraveho rozumu... lebo na zaklade emocii, pocitov a vsetkeho iracionalneho sa pre volbu hodiniek Prim mozu rozhodnut len 2 narody na celom svete - Cesi a Slovaci. Zial v SR sa Prim predavat nemoze, teda zostal trh s cca. 10 mil. obyvatelov... zvysok sveta zaujima uzitkova hodnota, ktora nie je adekvatna cene. Ved uplne neutralny clovek pri porovnani Seiko a Prim si s urcitostou zvoli Seiko... teda z toho vestim, ze neobstoji...

ale je to len moj nazor, ako som uz napisal niekde, budem rad, ked sa budem mylit, ked o 10 rokov tu pridem a napisem, ze sa ospravedlnujem a po rokoch mam na vec iny nazor, ja si svoju chybu viem priznat....

a ja stale pisem o neutralnych zakaznikoch, ktori nepoznali znacku Prim predtym, ze som si isty, ze sa pre nu nerozhodnu ani teraz a hrat sa na malom 10mil. piesocku je trochu riskantne...

mne sa Prim pacia, poznam ich historiu (sam som sa kvoli nim uz v hodinarstve pohadal, lebo som obhajoval Prim), ale zase aj napriek tomu pri kupe novych hodiniek a volbe medzi Prim Orlik a Stowa by som nevahal a isiel do Stowa, kedy dostanem za danu cenu podstatne viac a lepsie hodinky... a to som sam na svete co chce za svoje peniaze viac???

Při současných cenách Eltonu je jejich trh spíše do 10000 zákazníků, a to jsem ještě velmi nadsadil, ostatní lidé v čechách chtějí také hodinky Prim, ale kupují je v hodinářství- koupí si tedy Primky- MPM, protože MPM plně zahltilo trh hodinkami PRIM v nižších cenových relacích, které jsou dostupné většině obyvatel- a lidé si je kupují, jsou spokojeni, protože čas ukazují stejně jako ty z Eltonu za 20000,- Kč.- . Souhlasím s tebou, že zkoušet dělat hodinky s cenou, kterou by za ně 90% lidí nedalo a ještě k tomu

se značkou Prim, která má 40ti letou tradici lidových, masových, i když dobrých hodinek je hra VABANK.

Místo toho, aby v Eltonu nabídli kvalitní hodinky za dostupnou cenu, nebo celý sortiment v zajímavých cenách pro různě movité zákazníky a tím vyřadili konkurenci, tak zkouší hledat svoje místo na trhu trochu jiným způsobem, fandím jim, atˇse jim daří, ale nevsadil bych si na ně.

Bunny v čom sú Stowa podstatne lepšie, ako Prim Orlík?

Ďakujem za tvoju odpoveď. ;)

Odesláno

nechtěl jsem vstoupit do diskuze, protože značka Prim mě nikdy výrazně neoslovila, ale.. dle mého názoru jak jsem si pročetl většinu příspěvků v tomto vláknu, firma Prim za své porevoluční období vyzkoušela mnoho strategií a to s větším či menším úspěchem. Co však nikdy veřejně asi neprezentovala je vyjímečný a kvalitní design svých nových výrobků. Designéři firmy Prim loví v retro inspiracích s lehce nadprůměrným výsledkem viz. vaše Chronomag l. e.(Linea). Pokud se ale pustí do do něčeho soudobého je to nic neříkající průměr a to nechci použít tvrdších výrazů (zvlášť u modelu Yacht-l). Je mnoho nadějných mladých designérů jak na VŠUP v Praze tak i ve Zlíně, je možné vyhlásit výtvarnou soutěž se zadáním. Nebo se prostě zbavit té stařecké "zapšklosti" Jinak tak jako asi každý jenž je hrdý na české výrobky držím palce.

Odesláno

to Bubak: ale to co ja pisem nie je myslene zle, nechcem ani kydat na Prim, mozno snad len dufam, ze si to Prim precita a porozmysla nad tym, co ten hlupy Slovak tu pise...

podla mna lepsi kaliber, alebo vynimocnejsi, modrene srubky, modrene rucicky, krasny cifernik, lepsia historia znacky, lepsia cena :D

Odesláno

To Bunny: Vím, že to nemyslíš zle a hloupý nejseš,tak se nepodceňuj, je otázka jestli bude pro Prima tato diskuse přínosná, třeba ano. Přece platí Vox populi, vox dei. Za takovýhle marketingový průzkum jiné firmy tvrdě platí a Primovi stačí jen zapnout počítač. ;)

Jo a Slovensko mám rád.:)

Odesláno

to Bubak: no precitat si to moze, ale urcite to nezmeni obchodnu politiku spolocnosti, obavam sa, ze vyrobne kapacity su dost obmedzene a Prim prisposobuje strategiu vyrobnym moznostiam a aj situacii trhu, zial je pravda, ze masovo vyrabat tak skoro nebudu, otazne je, ci presvedcia ludi, ze za danu cenu ponukaju aj primeranu kvalitu... je to o kapacitach, ja by som radsej videl Prim ako kvalitne mechanicke hodinky v cenovej kategorii do 10k, ale na taku cenu su potrebne vyrobne kapacity a predane mnozstva... v sucasnosti sa snazia vyplnat medzeru trhu a ovladnut trhovy segment soliterov, hodiniek na zelanie... dari sa im, otazne je dokedy... ved ked ina firma zisti, ze sa to dobre rozbehlo, ze zakaznici maju o taketo upravy zaujem, okamzite zareaguje a vycleni prostriedky a ponukne to iste... a zase je na mieste otazka... ked bude Seiko ediet urobit hodinky na zelanie a Prim bude robit to iste, tak u koho si da Nemec take hodinky urobit? :D

co sa tyka ich dizajnu, tak je to individualne, mne sa napr. ten stary a jednoduchy dizajn paci, hodinky sa skoro neokukaju....

Odesláno
... Prim ako kvalitne mechanicke hodinky v cenovej kategorii do 10k...

To je IMHO dosti neperspektivní oblast trhu. Z lidí, kteří mají na hodinky rozpočet do 10k si jich jen minimum zvolí slušné mechanické hodinky. Spíš dají přednost quartzům s nějakou zajímavou komplikací, solárním pohonem nebo něčím takovým. A pak už to je elementární matematika: Nízká poptávka->malá série->nedá se to vyrobit do 10k.

Odesláno

JJ: mate pravdu, ale ved aj Poljot su do 10k a dost ludi si ich zvolilo... a ked zoberieme do uvahy, ze ide o Prim - tradicnu znacku, ceske dedictvo a bohatstvo, tak by aj ludia mohli dat prednost mechanickym Prim pre quartz a pod. nie? ale to je len uvaha a vas argument je racionalnejsi, respektujem :D

Odesláno
... Prim ako kvalitne mechanicke hodinky v cenovej kategorii do 10k...

To je IMHO dosti neperspektivní oblast trhu. Z lidí, kteří mají na hodinky rozpočet do 10k si jich jen minimum zvolí slušné mechanické hodinky. Spíš dají přednost quartzům s nějakou zajímavou komplikací, solárním pohonem nebo něčím takovým. A pak už to je elementární matematika: Nízká poptávka->malá série->nedá se to vyrobit do 10k.

Např. v Rusku(Poljot, Vostok) a v Německu(Junkers,Traser atd.), nemluvě o Japonsku (Seiko, Orient) je vyrobit zvládnou, tak proč ne Elton?

Hlavně neříkej, že pokud by současný Elton začal vyrábět sériově přesný remake Sport I v nerezu(nevím proč ještě nezačali?) do 6500,- ,že by se neprodávaly, Ty by jsi hned koupil min. 2 kousky. :) :)

Odesláno

to bubak: lebo Elton v sucasnosti na to nema kapacity, preto sa orientuju skor na limitovane edicie, na customizaciu hodiniek a taku enormnu starostlivost o kazdeho zakaznika, ktora sa im skutocne neda zazlievat... a je pravda, ze dokazu predat viac kusov hodiniek limitovanej edicie za 200k na trhu ceskej republiky a mat z toho vacsi profit akoby sa mali pustat na nasytene trhy s lacnejsimi hodinkami, ktore nikto nepozna...

Odesláno

Ad Bubák + Bunny - plně souhlasím, mechanické hodinky do 10k se dle mého soudu prodávají velice slušně, nakonec třeba Kampmann na tom má založenou živnost - v Mnichově. A hlavně, kdyby existovala "lidová" kategorie Primek, vešla by značka do širšího povědomí a na tomto základě by se pak daly dělat všelijaké špeky.

Já mám spíš dojem, že quartzy kupují hlavně lidé s rozpočtem na hodinky do 2.000,- Kč, tedy zákazníci, kteří berou hodinky jako spotřební materiál - mobil atd.

Odesláno
to bubak: lebo Elton v sucasnosti na to nema kapacity, preto sa orientuju skor na limitovane edicie, na customizaciu hodiniek a taku enormnu starostlivost o kazdeho zakaznika, ktora sa im skutocne neda zazlievat... a je pravda, ze dokazu predat viac kusov hodiniek limitovanej edicie za 200k na trhu ceskej republiky a mat z toho vacsi profit akoby sa mali pustat na nasytene trhy s lacnejsimi hodinkami, ktore nikto nepozna...

Kapacity by se určitě našly, ale prodejní síť obsadila MPM.

Prodejnost hodinek za 250000,- - 500000,-mě zaujala, ale co se týká budoucnosti? Řekl bych, že to asi moc dlouho nepůjde.

A co potom? Věřím, že v Eltonu už mají nějaký plán...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...