BUBÁK Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ad Bubák + Bunny - plně souhlasím, mechanické hodinky do 10k se dle mého soudu prodávají velice slušně, nakonec třeba Kampmann na tom má založenou živnost - v Mnichově. A hlavně, kdyby existovala "lidová" kategorie Primek, vešla by značka do širšího povědomí a na tomto základě by se pak daly dělat všelijaké špeky. Já mám spíš dojem, že quartzy kupují hlavně lidé s rozpočtem na hodinky do 2.000,- Kč, tedy zákazníci, kteří berou hodinky jako spotřební materiál - mobil atd. Je to tak, značka PRIM v povědomí pořád je(a proto má MPM pěknou prodejnost Primek za lidové ceny).
bunny Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 to bubak: ale ved Prim ma k dispozicii urcite lepsich analytikov, marketingovych a financnych manazerov, ktori vedia neporovnatelne viac ako my a su za to aj plateni si viete predstavit kolko prachov by nam museli zaplatit za tie analyzy, vizie, dlhodobe strategie, ktore tu nacrtame a my to robime pre Prim uplne zadarmo a este nam aj niektori clenovia fora aj podrazaju nohy
Prokop Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ano, PRIM tuto diskuzi sleduje a abych řekl pravdu, jen ho utvrzuje v tom, že obchodní politika je správná. Kritické hlasy zaznívají takřka výhradně ze strany lidí, kteří doposud nemají osobní zkušenost s našimi novými produkty, službami a osobním přístupem. To nás sice mrzí, ale nic s tím neuděláme. Alespoň do doby, kdy nám dají příležitost k osobnímu setkání. Nechceme nikoho přemlouvat ani přesvědčovat, ale věřím tomu, že lidé jako je bunny, nám jednou tu příležitost dají. Nemusí si přeci hned kupovat hodinky, stačí když se s námi aspoň seznámí a z očí do očí pohovoří. Rád je uvítám například i na našich setkáních. Co třeba ve čtvrtek na vánoční besídce v Ostravě? Skoro mě mrzí, že jsem na žádném seznamu pro vánoční besídku nenašel žádnou přezdívku z řad zanícených kritiků. Samozřejmě není našim cílem oslovit a uspokojit všechny potenciální kupce tak zbytného zboží, jako jsou hodinky. Dokonce ani nechceme výrazně zvyšovat objem produkce. Prostě nechceme dělat masovou konfekci. Chceme čím dál tím víc uspokojovat individuální přání zákazníků , jejich touhu po exkluzivitě a daleko osobnějšímu přístupu. Exkluzivitou ani zdaleka nechápu pouze vysokou materiálovou hodnotu a tím i cenu hodinek, ale jejich unikátnost z pohledu designu a projekce individuálních přání zákazníka. Určitě netoužíme po tom, osázet hodinky stovkou briliantů vysoké karátové hodnoty, ale příjde-li takový zákazník, který o to bude stát, určitě mu vyhovíme! Samozřejmě nejsme kouzelníci a některé věci nám nejdou tak rychle, jak bychom sami rádi, ale když se ohlédnu zpět, tak vidím, kolik jsme toho spolu s našimi zaměstnanci za poslední dobu zvládli. Jsme firmou, o které se dá bez nadsázky říci, že žije permanentním vývojem a experimentováním s novými technologiemi. Věřím, že naše snaha bude i dobudoucna pozitivně přijímána nejen ze strany českých zákazníků, ale i ze strany zahraničních zákazníků. Ty nechceme okouzlovat poměrem hodnota k ceně, ale technologickými špeky, které u jiných výrobců neuvidí. Chceme dokázat, že Česká republika je zemí šikovných lidí s vysokým inovativním potenciálem a hrdostí. Možná jsou naše cíle velmi vysoko, ale nechceme své životy promarňovat nějakými drobnostmi. Snažíme se kráčet úplně nevyšlapanou cestou, cestou na které se přímo nepotkáváme s nepochybně ekonomicky silnější a renomovanější japonskou, německou či švýcarskou konkurencí. To co děláme spíše připomíná práci zakázkových krejčí a nebo ještě lépe špičkových houslařů a výrobců hudebních nástrojů obecně. V případě houslí se také nedělají revoluční změny v designu a konstrukci a přesto jsou každé naprosto originální. Snažíme se o to, aby se naše hodinky odpoutaly od nálepky "Spotřební zboží" a přesvědčili své majitele o tom, že mají duši! Snažíme se, aby naše hodinky ztělesňovali koncentrovanou radost a silný příběh vlastního vzniku.
bunny Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ad Bubák + Bunny - plně souhlasím, mechanické hodinky do 10k se dle mého soudu prodávají velice slušně, nakonec třeba Kampmann na tom má založenou živnost - v Mnichově. A hlavně, kdyby existovala "lidová" kategorie Primek, vešla by značka do širšího povědomí a na tomto základě by se pak daly dělat všelijaké špeky. Já mám spíš dojem, že quartzy kupují hlavně lidé s rozpočtem na hodinky do 2.000,- Kč, tedy zákazníci, kteří berou hodinky jako spotřební materiál - mobil atd. Je to tak, značka PRIM v povědomí pořád je(a proto má MPM pěknou prodejnost Primek za lidové ceny). presne tak, kedze sa MPM predava, znamena to, ze o hodinky v danej cenovej kategorii je zaujem, ale zase tu narazame na fakt, ze Prim asi nema kapacitu na masovejsiu vyrobu a preto nekonkuruje MPM clovece to je brainstorming ako vysity
bunny Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 to PRIM: dakujem, ze ste zareagovali, ja som zdoraznil, ze nekritizujem, ale vidim veci inak a zrejme aj par ludi ich vidi podobne ako ja... ak vam poskodzujem dobre meno, tak uz sa vyjadrovat nebudem, ale kazdopadne po tom co ste si precitali, ste si utvrdili, ze vasa obchodna politika je spravna... a verte alebo nie, ale teraz ani jeden z nas nemoze povedat ci ano alebo nie... nemam problem sa o par rokov s vami stretnut a do oci vam povedat kto som a ze som sa vtedy tak strasne mylil, ze ste mali pravdu a prosit vas, aby ste mi predali nejake hodinky... ale ked som mal dnes pravdu, tak to iste cakam od vas verim ze to obaja v pohode zvladneme, povedat co sa naplnilo a co nie, co sme ocakavali inac...
Milis Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ad Bubák + Bunny - plně souhlasím, mechanické hodinky do 10k se dle mého soudu prodávají velice slušně, nakonec třeba Kampmann na tom má založenou živnost - v Mnichově. A hlavně, kdyby existovala "lidová" kategorie Primek, vešla by značka do širšího povědomí a na tomto základě by se pak daly dělat všelijaké špeky. Já mám spíš dojem, že quartzy kupují hlavně lidé s rozpočtem na hodinky do 2.000,- Kč, tedy zákazníci, kteří berou hodinky jako spotřební materiál - mobil atd. Je to tak, značka PRIM v povědomí pořád je(a proto má MPM pěknou prodejnost Primek za lidové ceny). presne tak, kedze sa MPM predava, znamena to, ze o hodinky v danej cenovej kategorii je zaujem, ale zase tu narazame na fakt, ze Prim asi nema kapacitu na masovejsiu vyrobu a preto nekonkuruje MPM clovece to je brainstorming ako vysity Nemyslels brainwashing?
JJ Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Chceme dokázat, že Česká republika je zemí šikovných lidí s vysokým inovativním potenciálem a hrdostí. Jen pro jistotu - je řeč o té samé České republice, u jejíchž soudů se už roky bezvýsledně pokoušíte vyřešit záležitosti okolo značky Prim?
Prokop Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 to bubak: ale ved Prim ma k dispozicii urcite lepsich analytikov, marketingovych a financnych manazerov, ktori vedia neporovnatelne viac ako my a su za to aj plateni si viete predstavit kolko prachov by nam museli zaplatit za tie analyzy, vizie, dlhodobe strategie, ktore tu nacrtame a my to robime pre Prim uplne zadarmo a este nam aj niektori clenovia fora aj podrazaju nohy Než se pustím do reakce na tento poslední příspěvek, ještě se vrátím k rentabilitě masové výroby mechanických hodinek v cenách pod 10.000,-Kč. Dopadlo by to tak, že by si tu na chronomagu 40 lidí koupilo takové hodinky a my bychom pak plakali nad tím, že návratnost našich investic do výroby velké série hodinek mizí v nenávratnu. Byl by to poslední projekt naší firmy. Netoužím po tom obsazovat plošně prodejny po České republice, pracovat se sítí dealerů a velkoobchodníků. Netoužím po tom vytvářet masivní reklamní kampaně, vylepovat bilboardy, přesvědčovat zákazníky o tom, že si musí koupit naše hodinky proto, že jich mám plný sklad. Netoužím se dostat do situace, kdy mě skladové zásoby donutí k jejich rozprodeji pod cenou. Zařadil bych se jen mezi další firmy, které dělají z hodinek lacinou konfekci a berou hodinkám jejich duši. To bunny: Nepodceňuji hodnotu naší vzájemné diskuze, ale je potřeba uvést na pravou míru představy o týmu analytiků, manažerů a marketingových expertů, kteří za pomoci finančních manažerů vědí úplně vše. Ve skutečnosti jsou to jen dva lidé, kteří stojí za načrtnutí nové dlouhodobé vize pro rozvoj firmy, která jediná nese tradici výroby náramkových hodinek v ČR. Dva lidé, kteří svému projektu obětovali veškerý svůj čas, pohodlí i finanční zdroje. Nejsme chytřejší než vy, jen nad svojí prací přemýšlíme dnem i nocí, o víkendech i o svátcích, a to se projevuje tím, že už cítíme tep života své firmy. Díky bohu, už na to přestáváme být sami. Tým lidí, kteří věří naší vizi a jsou ochotni přispět svým dílem k další akceleraci se rozšiřuje. A nejsou to jen partneři, investoři a zaměstnanci. Každý spokojený zákazník nám dává neuvěřitelné množství energie. Ta důvěra a radost nás zavazuje. Chceme dokázat, že umíme ještě víc. Že se i do budoucna budeme mít čím pochlubit. Chceme dokázat, že momentální vlna zájmu o naše hodinky není jenom módním trendem, který brzy ovadne.
Foundryman Odesláno 9. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Já bych rozhodně nechtěl být pouze zaslepeným kritikem, na problematiku se spíše snažím nahlížet na základě mé téměř dvacetileté zkušenosti v oblasti ekonomiky a prodeje. Vidím dva základní problémy - a) péči o zákazníka můžu předvést až v tom momentě, kdy jej můj výrobek něčím zaujme. Parametry zboží jsou dle mého soudu prvotní, zákazníka mohu obskakovat, až přijde. V důsledku této péče se pak možná tento zákazník někomu, koho můj výrobek zaujal, zmíní, že jej stojí za to koupit, že si zákazníků patřičně považuji. S nadsázkou bych řekl, že neznám úslužnější obchodníky, než jsou vietnamští trhovci. Může to být důvod, abych chodil nakupovat na vietnamské tržnice? Při nejlepší vůli jsem dosud v produkci Eltonu nezaznamenal "technologické špeky, které u jiných výrobců neuvidím". Naopak, dle mého se jedná o tu nejběžnější konfekci. Odmyslíme-li si značku, podobné hodinky nejrůznějších výrobců se na Ebay, obrazně řečeno, přehazují lopatou. Ano, svět je nespravedlivý, svět neocení vynaložené úsilí, nýbrž pouze výsledek. Srovnal bych značku Prim se značkou Škoda. Obojí bylo před 20 lety masové zboží průměrné kvality, Škoda své místo na trhu díky VW našla a zůstala v segmentu, kde byla odjakživa. Pořád je to solidní auto průměrné úrovně, což je dnes výsledek velice slušný a zákazníci to oceňují. Pokusy o "solitéry" většinou skončily tragicky, viz. např. l. e. Laurin & Klement. No, nějak jsem se rozepsal, doufám, že bude alespoň kvitována s povděkem absence jakékoli zmínky o cenách
Prokop Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Chceme dokázat, že Česká republika je zemí šikovných lidí s vysokým inovativním potenciálem a hrdostí. Jen pro jistotu - je řeč o té samé České republice, u jejíchž soudů se už roky bezvýsledně pokoušíte vyřešit záležitosti okolo značky Prim? No, to je trefa! Ano myslím stejnou zemi. Zemi, kde bohužel právo a respekt k práci druhých není takovou samozřejmostí. Ale i přesto věřím, že nějaká spravedlnost přeci jen existuje. Myslím, že nám pomohlo i to, že jsme se přestali zabývat nekalou konkurencí a soustředili se na svou vlastní cestu a vizi.
Prokop Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Já bych rozhodně nechtěl být pouze zaslepeným kritikem, na problematiku se spíše snažím nahlížet na základě mé téměř dvacetileté zkušenosti v oblasti ekonomiky a prodeje. Vidím dva základní problémy - a) péči o zákazníka můžu předvést až v tom momentě, kdy jej můj výrobek něčím zaujme. Parametry zboží jsou dle mého soudu prvotní, zákazníka mohu obskakovat, až přijde. V důsledku této péče se pak možná tento zákazník někomu, koho můj výrobek zaujal, zmíní, že jej stojí za to koupit, že si zákazníků patřičně považuji. S nadsázkou bych řekl, že neznám úslužnější obchodníky, než jsou vietnamští trhovci. Může to být důvod, abych chodil nakupovat na vietnamské tržnice? Při nejlepší vůli jsem dosud v produkci Eltonu nezaznamenal "technologické špeky, které u jiných výrobců neuvidím". Naopak, dle mého se jedná o tu nejběžnější konfekci. Odmyslíme-li si značku, podobné hodinky nejrůznějších výrobců se na Ebay, obrazně řečeno, přehazují lopatou. Ano, svět je nespravedlivý, svět neocení vynaložené úsilí, nýbrž pouze výsledek. Máme dostatek zákazníků, které naše hodinky zaujaly, takže skutečně nemám problém s tím, že bych nevěděl co mám dělat. Nevím, proč by mě mělo trápit, že se někomu naše hodinky nebo to co děláme nelíbí. Na to má každý své právo. Přiznám se, jen trochu nerozumím tomu, proč tu někteří věnujete tolik času diskuzi o tom, co vás vlastně vůbec nezaujalo. Techonologicky už máme co předvést. Vyvinuli jsme unikátní technologii výroby pouzder a postupně se posouváme na absolutní špičku v této disciplíně. Naše zlatá a platinová pouzdra snesou přímé srovnání s pouzdry, do kterých osazují své strojky i ty nejlepší světové značky. Nezdá se mi to tak málo. Některé věci jsme na hodinkách aplikovali vůbec jako první na světě. Uvedu alespoň ten nejmarkantnější příklad. Cylindrická skla. To sotatní jsou proti tomu detaily, kterých si všimne skutečně jen ten, kdo si jich všimnout chce. To vše, bez jediné koruny dotace, zahraničního kapitálu a kapitálové závislosti na některé významné skupině hodinářských firem typu Swatch Group nebo Richemont Group. Když už nás musíte s někým srovnávat, vezměte tyto argumenty v potaz. Těch nezávislých firem není mnoho a když odečtu ty, které si nevyrábějí ani ta pouzdra, zbyde jich velmi poskrovnu. Ano, používáme strojky ETA, tedy alespoň do těch levnějších hodinek, ale stále si toho vyrábíme dost na to, aby si to respekt vysloužilo i u zahraničních zákazníků. My to totiž dokážeme i při sériích, které by byly pro většinu ostatních firem sebevražedné.
Foundryman Odesláno 9. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Prime, berte to tak, že pojímám tuto diskusi jako teoretické cvičení a nezaujatým pohledem se snažím odhadnout dlouhodobější vyhlídky hodinek Prim na trhu. Proto občas přičiním nějakou poznámku Například v mé branži je to tak, že pár firem udává trend a módu, jsou to takoví předskokani a jsou to ty nejdražší a nejrenomovanější firmy. Pak je vrstva firem, které neaspirují na převratné inovace, ale vyrábějí v rámci udaného trendu solidní produkci pro středostavovského zákazníka s vlastními technickými řešeními. No a pak je další kategorie, firmy, které vše podřizují ceně a velkému obratu. V hodinkách bych to viděl analogicky - v první kategorii dejme tomu např. Patek Philippe, IWC, JLC a podobní, v té střední Tissot, Hamilton, Eterna a mnoho jiných, v té třetí masová asijská produkce. Prim by asi měl patřit do té prostřední kategorie, mám ale neodbytný pocit, že se snaží tlačit do první - což já vidím jako pokus sedět na dvou židlích naráz. Poznámku o dotacích, kapitálu a podobně snad raději přehlédnu V Čechách jsou fůry úspěšných firem, patřících českým majitelům, které žádné dotace nedostávají ani nepotřebují. A tyto firmy za sebou mnohdy mají pouze 15-letou tradici, neboť začínaly na zelené louce, i tu značku si musely pracně vybudovat.
Prokop Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ne, chceme patřit do té první skupiny, i když to bude ještě běh na delší trať. Já vím, zní to troufale, ale to je cíl! Nic víc, nic míň! Myslím, že v některých ohledech jsme už překonali vyjmenované reprezentanty prostředního segmentu. Zvláště Hamilton mi žádné vrásky na čele nedělá a Tissoty? Také jedny mám. Byla to kapitola, která už patří minulosti. Teď se podílím na výrobě českých hodinek a vy můžete udělat to samé i když trochu jiným způsobem. To je moje nabídka.
Foundryman Odesláno 9. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 No, Prime, mnoho zdaru a dlouhou výdrž. Zatím se před soudnou stolicí Jeho Veličenstva trhu stěží přibližujete té prostřední kategorii
BUBÁK Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Ano, PRIM tuto diskuzi sleduje a abych řekl pravdu, jen ho utvrzuje v tom, že obchodní politika je správná. Kritické hlasy zaznívají takřka výhradně ze strany lidí, kteří doposud nemají osobní zkušenost s našimi novými produkty, službami a osobním přístupem. To nás sice mrzí, ale nic s tím neuděláme. Alespoň do doby, kdy nám dají příležitost k osobnímu setkání. Nechceme nikoho přemlouvat ani přesvědčovat, ale věřím tomu, že lidé jako je bunny, nám jednou tu příležitost dají. Nemusí si přeci hned kupovat hodinky, stačí když se s námi aspoň seznámí a z očí do očí pohovoří. Rád je uvítám například i na našich setkáních. Co třeba ve čtvrtek na vánoční besídce v Ostravě? Skoro mě mrzí, že jsem na žádném seznamu pro vánoční besídku nenašel žádnou přezdívku z řad zanícených kritiků. Samozřejmě není našim cílem oslovit a uspokojit všechny potenciální kupce tak zbytného zboží, jako jsou hodinky. Dokonce ani nechceme výrazně zvyšovat objem produkce. Prostě nechceme dělat masovou konfekci. Chceme čím dál tím víc uspokojovat individuální přání zákazníků , jejich touhu po exkluzivitě a daleko osobnějšímu přístupu. Exkluzivitou ani zdaleka nechápu pouze vysokou materiálovou hodnotu a tím i cenu hodinek, ale jejich unikátnost z pohledu designu a projekce individuálních přání zákazníka. Určitě netoužíme po tom, osázet hodinky stovkou briliantů vysoké karátové hodnoty, ale příjde-li takový zákazník, který o to bude stát, určitě mu vyhovíme! Samozřejmě nejsme kouzelníci a některé věci nám nejdou tak rychle, jak bychom sami rádi, ale když se ohlédnu zpět, tak vidím, kolik jsme toho spolu s našimi zaměstnanci za poslední dobu zvládli. Jsme firmou, o které se dá bez nadsázky říci, že žije permanentním vývojem a experimentováním s novými technologiemi. Věřím, že naše snaha bude i dobudoucna pozitivně přijímána nejen ze strany českých zákazníků, ale i ze strany zahraničních zákazníků. Ty nechceme okouzlovat poměrem hodnota k ceně, ale technologickými špeky, které u jiných výrobců neuvidí. Chceme dokázat, že Česká republika je zemí šikovných lidí s vysokým inovativním potenciálem a hrdostí. Možná jsou naše cíle velmi vysoko, ale nechceme své životy promarňovat nějakými drobnostmi. Snažíme se kráčet úplně nevyšlapanou cestou, cestou na které se přímo nepotkáváme s nepochybně ekonomicky silnější a renomovanější japonskou, německou či švýcarskou konkurencí. To co děláme spíše připomíná práci zakázkových krejčí a nebo ještě lépe špičkových houslařů a výrobců hudebních nástrojů obecně. V případě houslí se také nedělají revoluční změny v designu a konstrukci a přesto jsou každé naprosto originální. Snažíme se o to, aby se naše hodinky odpoutaly od nálepky "Spotřební zboží" a přesvědčili své majitele o tom, že mají duši! Snažíme se, aby naše hodinky ztělesňovali koncentrovanou radost a silný příběh vlastního vzniku. Vážený Prime Jestli je Vaše obchodní politika správná, to se ukáže v ekonomice firmy do 2-3 let. Co se týká péče, přístupu k zákazníkovi,ale i hodinek, tak dle mého, jsou opravdu perfektní a na profesionální úrovni,prostě luxusní, cenu neřeším. S Bunnym jsme pouze nakousli věci, již dávno zde na fóru probírané a diskutovali je z trochu jiného pohledu. Doufám, že Vám to nevadí? Je to přece Vaše firma. Určitě je velmi těžké odpoutat se: ,,od nálepky spotřební zboží", kterou mají Primky od r.1949- hodinky pro široké masy obyvatel.Současná situace je taková, že na trhu je Prim Elton a Prim MPM (ten je skoro ve vetšině hodinářství a zákaznící přijdou a ptají se máte Primky a koupí si čínské MPM ) Práva k vlastnictví značky Prim se zde na fóru už probírala, obávám se však,že ,,rychlé, nezkorumpované, nebolševické" české soudnictví, tuto situaci hned tak nevyřeší a když už, tak je možné,že ve Váš neprospěch. Naskýtala se zde asi jediná možnost, MPM vykonkurovat z trhu, oslovit částí produkce Prim Eltonu běžné spotřebitele, touto cestou, jak jste sám řekl, jít nechcete.Pak je samozřejmě na trhu velká konkurence hodinek zahraničních značek. Vaše vize zakázkového krejčího, případně ševce šijícího boty přesně na míru, mistra houslaře mě velmi zaujala. Ovšem, bude dlouhodobě funkční pouze za předpokladu, že nedojde k tomu, aby se na hodinářském trhu v Čr objevil někdo jako Baťa v obuvnictví za 1. republiky, což je klidně možné. Doufám, že jsme Vás nějak nedotkl, Prim Eltonu fandím a Bunny, usuzuji z toho co psal,že také. Možná, že něco z naší konverzace s Bunnym zhodnotíte a bude pro Vás přínosem, nebo taky ne. To poznáme podle toho, jestli nám třebas za 5 či 10 let předáte hodinky s nápisem ,, Za přínos k rozvoji firmy" Tak ať se vám daří........
Prokop Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 Jedna věc je jistá. Číně a všudypřítomnému obchodování se konkurovat nedá. Ani švýcarům se nedá rozumě konkurovat. Zvláště s našimi možnostmi. Jediné co má smysl, je najít si parketu, na které se do přímé konkurence nepouštíte ani s jedněmi ani s druhými. Obojí by bylo ekonomická sebevražda! Být jiný, nabídnout něco jiného než ostatní, to je myslím cesta, která není tak nelogická. Samozřejmě může přijít někdo jiný a naší filozofii napodobit, ale to nemůže nikdo dopředu vědět. Mohl bych sedět na zadku a nic nedělat, smířit se s tím, že veškeré levné a spotřební zboží se bude vyrábět v Číně a vše luxusní ve Švýcarsku a Německu, ale já prostě věřím, že je pro nás na trhu místo. I s tím co momentálně umíme. Budeme se zlepšovat, budeme si posouvat laťku stále výše a budeme mít dobrý pocit, že to co děláme nám dává smysl. Američani se smířili s myšlenkou, že Čína bude továrnou světa a myslím, že to není šťastný postoj. Víte, mě jenom překvapuje, jak velký počet z vás pochybuje o tom, že nám budou naše práva přiznána. Překvapuje mě, kolik z vás už bylo u nás, vidělo výrobu, vidělo muzeum, nepochybuje o právní i faktické kontinuitě po ELTON n.p. a přesto pochybuje o tom, že soudy dají zapravdu našim argumentům. Nikomu z vás to nevyčítám, jen mi příjde, že jste hrozní pesimisti. Kdybych nevěřil, že jsme v právu, musel bych se na to už dávno vykašlat. Řeknu vám, z čeho pramení můj optimismus. Celý problém sporů je v tom, že je vlastně nikdo neřeší. Jaký myslíte, že by mělo smysl celou záležitost ze strany MPM protahovat, kdyby si byli jistí svou právní pozicí? Odpověď je žádný! Šli by do toho co nejdříve, zažalovali by nás a tlačili to vše kupředu, aby už se nás jednou provždy zbavili. Jenže oni to nedělají, naopak se veškerému soudnímu řešení vzniklé situace zbaběle vyhýbají. Hrají o čas, protože čas jsou pro ně peníze. Odročí soud kvůli jakékoliv ptákovině jen proto, aby nepadl verdikt. Moc dobře to vědí, že až ten verdikt padne, padne v náš prospěch. Jediné v co mohli doufat, že nám svým chováním natolik ublíží, že zkrachujeme dříve, než k verdiktu dojde. Jenže jak se zdá, z celé situace se zrodil úplně nový ELTON, reprezentant skutečné výroby a českého řemesla. A lidé jak se zdá, přeci jen smysl pro spravedlnost mají, protože naše zákazníky tyto problémy povětšinou nezajímají. Je to prostě jenom veš v kožichu. Parazit, jakých je na světě mnoho a nemá smysl se s tím trápit, protože pak vám to ubírá energii na to, co má skutečně smysl. Jak už říkám delší dobu - známkou významnosti té které značky je to, že má své plagiáty. Rolex, Breitling jsou toho příkladem. To, že hodně lidí MPM naletí, to mě hluboce mrzí, ale nemůžu to ovlivnit. Nemůžu zabránit všemu zlému, ale nikdo mi nemůže upřít to, že se nesnažím o věci otevřeně informovat. To, že jsou MPM rozlezlí v původní distributorské síti, to je pravda, ale nikde nestojí psáno, že se jim jejich hodinky prodávají. Obecně je trh s levnými hodinkami na silném ústupu. Lidi mají čas na čím dál tím lepších mobilech a pokud už chtějí nějaké hodinky, potřebují mít k nim alespoň nějaký příběh. V segmentu do 5000,-Kč se příběhům nikdo nevěnuje. Je to masovka nejhrubšího kalibru. V dobrém i ve zlém. Neznamená to automaticky, že tam nemůžou být hodinky kvalitní, s dobrým poměrem výkon cena, ale všechno není jen o tom, zda hodinky jdou. Co se týče Slovenska, myslím že všichni mají stejnou možnost si hodinky u nás objednat, protože na prodejnách naše hodinky neobjevíte ani v Čechách. Prostě proto, že jsme dospěli k názoru, že prodejna se ve většině případů změnila pouze v expediční místo. Tam zrealizovaný obchod je velice jednoduchý: Líbí/nelíbí, zaplať, vem si zboží a odejdi, a to vše naprosto anonymně. Takový produkt jaký reprezentují originální primky, prostě nejsou schopni běžní prodejci prodat. Krom toho na Slovensku je v platnosti zatím předběžné opatření, které podle mého čeká na výsledek soudních pří v Čechách. Čili stejná situace jako v Čechách. Věřte, že spravedlnost existuje, ať už bude soudní nebo vyšší...
BUBÁK Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 1. Víte, mě jenom překvapuje, jak velký počet z vás pochybuje o tom, že nám budou naše práva přiznána. Překvapuje mě, kolik z vás už bylo u nás, vidělo výrobu, vidělo muzeum, nepochybuje o právní i faktické kontinuitě po ELTON n.p. a přesto pochybuje o tom, že soudy dají zapravdu našim argumentům. Nikomu z vás to nevyčítám, jen mi příjde, že jste hrozní pesimisti. Kdybych nevěřil, že jsme v právu, musel bych se na to už dávno vykašlat. 2.To, že hodně lidí MPM naletí, to mě hluboce mrzí, ale nemůžu to ovlivnit. Nemůžu zabránit všemu zlému, ale nikdo mi nemůže upřít to, že se nesnažím o věci otevřeně informovat. To, že jsou MPM rozlezlí v původní distributorské síti, to je pravda, ale nikde nestojí psáno, že se jim jejich hodinky prodávají. 3.Co se týče Slovenska, myslím že všichni mají stejnou možnost si hodinky u nás objednat, protože na prodejnách naše hodinky neobjevíte ani v Čechách. 4.Krom toho na Slovensku je v platnosti zatím předběžné opatření, které podle mého čeká na výsledek soudních pří v Čechách. Čili stejná situace jako v Čechách. 5.Věřte, že spravedlnost existuje, ať už bude soudní nebo vyšší... ad1.Je to asi proto, že někteří z nás znají faktický stav českých soudů a jejich mnohdy iracionální rozhodnutí jsoucí na samé hranici zákonnosti. ad2. Již několikrát jsem byl nechtěně osobně přítomen toho, že hodinky Prim MPM si lidé kupují . ad3. Pokud Vám na Slovensku zakázali prodej, může to být určitým přínosem, slovenský občan si koupí hodinky Prim Elton, stejně jako američan v USA Kubánské doutníky, je to prostě kouzlo zakázaného ovoce. ad4. Pokud si matně pamatuji, tak soud vydá předběžné opatření na návrh jedné ze stran soudního sporu, pouze, pokud návrh na předběžné opatření shledá jako oprávněný a slovenský soud tedy vydal předběžné opatření na návrh Prim MPM, kterým prodej výrobků(hodinek) fy.Prim Elton se značkou Prim až do rozhodnutí soudu na území Slovenska zakázal. Tudíž MPM asi nějaké právní kroky v této věci činí. To, že rozhodnutím slovenského soudu se bude řídit český soud a opačně, tak na to bych nespoléhal už vůbec, není zde žádna právní souvislost a byla by tím naprosto popřena nezávislost a nestrannost soudu. ad5. S tím naprosto souhlasím, nicméně jako firma musíte vycházet z rozhodnutí soudu, které se spravedlností nemívá mnoho společného, jde totiž o pouhé nalézání práva v jeho souvislostech.
HonzaX Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 to bubak: ale ved Prim ma k dispozicii urcite lepsich analytikov, marketingovych a financnych manazerov, ktori vedia neporovnatelne viac ako my a su za to aj plateni si viete predstavit kolko prachov by nam museli zaplatit za tie analyzy, vizie, dlhodobe strategie, ktore tu nacrtame a my to robime pre Prim uplne zadarmo a este nam aj niektori clenovia fora aj podrazaju nohy bunny kdo Ti podrážá nohy? To,že s Tebou někdo nesouhlasí neznamená,že Ti ubližuje.
bunny Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 prisiel som na jednu vec, ked som v noci nespal preco mi tu vlastne piseme vlastne nazory? ved PRIM ma v obchodnej politike uplne jasno a nevidi dovod ju zmenit, teda nech napiseme hocico nic sa v obchodnej polite nezmeni... su to jeho peniaze, cas, energia, ktore vlozil do biznisu a mi mu do toho kecame ked nad tym tak uvazujem, mne by sa nepacilo, keby mi niekto kecal do toho co robim, aj napriek tomu, ze to mysli v dobrom (ved my len dobro chceme) ak by som mal v tom vlastny kapital. teda ja pisem iba za seba, koncim s touto temou, uvidim co cas prinesie a ci bude Prim uspesny, teraz to nevyriesim a v podstate nie som na to ani opravneny... ale vase nazory si rad precitam...
Prokop Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 To je tedy trošku unfair .... vytržené z kontextu! Jsem vděčný za každý použitelný názor a myslím, že staří harcovníci chronomagu mi dají zapravdu, že vašemu hlasu naslouchám. Poslední věcí je 7mm korunka, kterou chystáme na 1. kvartál do výroby, co by reakci na kritiku korunkek u některých modelů. Nečekám, že mě bude někdo chápat, ale musíme si kráčet vlastní cestou a pouze ji korigovat dle relevantních názorů. Věřte mi, že už poznám, kdy nějaký názor stojí za hlubší úvahu i když s ním zrovna nesouhlasím. Přemýšlím nad tím co mi tu říkáte a o čem se bavíte mezi sebou, někdy to jsou ale názory, které se tu objevili snad už 100x a realita ukázala, že správné nejsou. Minimálně ne objektivně správně. Víte, ze začátku jsem také toužil po tom, jak našimi hodinkami opět oslovíme masovou veřejnost, ale ukázalo se, že ta na to lidi ve své většině nereagovali. Možná jsme to dělali špatně, ale já si myslím, že dělat to jinak nebylo v našich silách. Primky nejsou Kofola! Bunny, já proti vám nic nemám, ani proti vašim názorům a postojům, dokonce věřím, že pokud bysme se osobně potkali a měl jsem možnost vám ukázat firmu a představit náš způsob komunikace se zákazníky, asi byste nám porozuměl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se