Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ač nerad měl jsem dnes neodkladnou služební cestu do Rychnova nad Kněžnou. Svojí nechuť k neplánované cestě jsem si vykompenzoval dlouho odkládanou návštěvou v hodinářství "Hubert Schediwy a syn ". Prodejníčka v perníkové chaloupce je rozdělená na dva oddělené obchůdky hodinářství a zlatnictví (v tom jsem nebyl). V pěkně zařízeném hodinářství obsluhoval pan majitel a k jeho vystupování a ochotě mohu říci pouze to , že takto si představuji obsluhu a chování k zákazníkovi! Do hodinářství jsem se vypravil z toho důvodu, že kromě obvyklých značek (Seiko, Tissot, .....) mají v nabídce značky Vulcain, Armin Strom a abych řekl pro mne dosti překvapivě ve vedlejší vitríně také Ingersoll. Zde nepříliš frekventovaná značka Vulkain mne již dloho zajímá a těšil jsem se , že si je prohlédnu naživo . Okukoval jsem zejména modely z řady Cricket . Bez požádání mě byly vyndány , předvedeny a nasazeny na ruku. Samozřelmě předvedeny včetně úžasného a pro mě překvapivě silného (doposud zkušenost pouze s Poljot) zvonění budíku. Pro mne určitě velká výzva do budoucna co se týče budoucího utrácení! Celkový dojem byl pro mě velice příjemný i z toho důvodu , že vystavené modely třeba i od Invicty zapadaly do mého dosti konzervatívního vkusu. Shrnu to, když pojedete okolo určitě tam jukněte!

PS:Fotit mě přišlo blbý ! O vodu ani katalogy jsem si neřek.

Tento pokus o minirecenzi není PR !!

• po měsíci...
Odesláno

Tak jsme dnes vyrazili všichni do Rychnova n. Kněžnou a samozřejmě jsme se zastavili v hodinářství Schediwy & Syn. Potřeboval jsem vyměnit stěžejku. Výměna na počkání a zrovna jsem při té příležitosti koupil a vyměnil dva řemeny na našich pilotkách. Obsluhoval nás pan Schediwy senior a teď už vím, proč dostali zastoupení značek Armin Strom a Vulcain. Příjemné a profesionální vystupování, následoval pokec o hodinkách. Repasují i staré hodinky Prim (na moje Prim sport 1 bohužel neměli náh. díly, škoda). Doporučuji návštěvu. Hezké svátky všem chronomagorům.

• Po roku...
Odesláno

Hodinářství Schediwych mohu jedině velice chválit.

Loni jsem k nim zavezl na celkovou revizi budíček Vulcain. Oprava si nějaký čas vyžádala, však taky obsahovala lázeňský pobyt až v Le Locle, ale výsledek stojí zato! Hodinky se vrátily kosmeticky ve stavu jako nové - pouzdro přeleštěné do dokonalého lesku, k tomu průvodní list s fotografií hodinek a protokolem z vibrografu, podle nějž chod strojku poladili velmi účinně.

No a na to, jak mi pánové Schediwych bez ohledu na dávno uplynuvší konec otevírací dobu ochotně předváděli všechny zajímavé modely Vulcainu i A. Stroma, i se zasvěceným komentářem, na to se jen tak zapomenout nedá.

Všem mohu návštěvu tohoto neokázalého hodinářství jenom doporučit! Míst, kde najdete tak ucelenou kolekci Vulcainu (a A. Stroma), zase tolik není, řekl bych ani v evropském měřítku, v Rychnově je však zážitek umocněn profesionálním a vstřícným přístupem majitelů.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...