Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkný den,

první bych chtěl upozornit, že jsem totální lama co se týče hodinek (jediný co o nich vím je, že ukazujou čas :-D). V současné době si vybírám nové hodinky a našel jsem tyto:

http://hodinky.insho...-460dse-1a.html

Zajímalo by mě co si o tom jakožto zkušení lidé myslíte. Zajímá mě především poměr cena/výkon případně plusy mínusy a alternativní návrhy. Posted Image

Mockrát děkuju! Posted Image

Odesláno (upraveno)

Mě se dycky strašně líbily tyhle titanové krásky : http://hodinky.inshop.cz/casio/radiem-rizene/casio-wvq-110tde-1a2.html

Stejně stopky na tak malém displeji nebudou nic moc, tak jestli je nutně nepotřebuješ, pryč s nima:)

Jinak si myslím, že u hodinek bez tlakoměru, kompasu či jiného velkého spotřebiče je solární nabíjení na škodu, tak bych si osobně raději vybral obyčejné hodinky, co se ti líbí a za ušetřené peníze koupil meteo stanici řízenou rádiovým signálem,podle které bys řídil popřípadně hodinky. Baterka v obyčejných hodinkách často vydrží 5-10let a za tu dobu velmi pravděpodobně bys stejně vyměňoval poměrně drahý akumulátor v solárních hodinkách.

A nebo do toho skočit rovnýma nohama a jít do mechanik. Třeba tady si něco vybrat : http://azwatch.cz/katalog/seiko?razeni=cena&page=2

posílám malou ochutnávku SNK621 a SCVS003 (oboje mají v předchozím odkaze jen v jiných barvách) :

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)

vitej.

1. trvas na kombinaci analog / digital?

2. cenovy strop je asi kolik?

me tahle kombinace neoslovuje, ale kdyz uz, tak bych volil neco takoveho:

Posted Image

Orient je navic kus hodinariny s tradici ;)

P.S. 4.370 Kc u nas. v cizine zarucene jeste min.

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Zeptám se tedy rovnou.Dovedl by sis představit mechanické hodinky,které by ovšem byly bez těch všech vymožeností,které nabízí třeba ta Casia?

No, těžko říct. Rádiem řízenej čas se mi zdá jako dobrá věc :-D a na ten digital jsem si taky už zvyk. Nic jinýho nepotřebuju. Pokud by byla nějaká zajímavá alternativa, tak bych o tom určitě zapřemejšlel....

Odesláno (upraveno)

Pokud ti vyhovují quartzové ana-digi a hledáš jen solidnější náhradu za rozbitý kousek v této cenové kategorii, nevidím důvod proč ne - digitálky Casio umí a ty cos sám našel aspoň nevypadají jak plastová námořní mina... B)

Edit: Jestli ti záleží hlavně na přesném čase při bezúdržbovém provozu, na "mechaniky" v téhle cenové kategorii rovnou zapomeň. Čert ví co tě bude trápit za 10 let, ale "lepší hodinky" si během té doby určitě stihneš koupit několikatery...

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

vitej.

1. trvas na kombinaci analog / digital?

2. cenovy strop je asi kolik?

...

Orient je navic kus hodinariny s tradici ;)

P.S. 4.370 Kc u nas. v cizine zarucene jeste min.

No byl bych rád kdyby to kombinace byla. Tyto co si poslal se mi celkem líbí i když nevim jak ten koženej pásek... Co je lepší ocel nebo kůže? Co se týče limitu tak do těch cca 5 000Kč

Odesláno

Mě se dycky strašně líbily tyhle titanové krásky : http://hodinky.insho...110tde-1a2.html

Stejně stopky na tak malém displeji nebudou nic moc, tak jestli je nutně nepotřebuješ, pryč s nima:)

Jinak si myslím, že u hodinek bez tlakoměru, kompasu či jiného velkého spotřebiče je solární nabíjení na škodu, tak bych si osobně raději vybral obyčejné hodinky, co se ti líbí a za ušetřené peníze koupil meteo stanici řízenou rádiovým signálem,podle které bys řídil popřípadně hodinky. Baterka v obyčejných hodinkách často vydrží 5-10let a za tu dobu velmi pravděpodobně bys stejně vyměňoval poměrně drahý akumulátor v solárních hodinkách.

A nebo do toho skočit rovnýma nohama a jít do mechanik. Třeba tady si něco vybrat : http://azwatch.cz/ka...eni=cena&page=2

posílám malou ochutnávku SNK621 a SCVS003 (oboje mají v předchozím odkaze jen v jiných barvách) :

V čem je výhoda u mechanických?

Odesláno

ceffa: V tom případě jdi do nich a měj z nich radost. Určitě to nejsou špatné hodinky a nabízí za dané peníze výborné výsledky-přesný čas, safírové sklíčko, jen vodotěsnost není na plavání, možná tak na sprchování.

Odesláno (upraveno)

ceffa: jsou krásnější, vyžadují více péče, díval ses na moje fotky? Tam je vidět strojek. Nepotřebují baterku. Ale mají přesnost tak +/-15sec/den(ale po zaběhnutí a seřízení klidně budou dělat +/-3 vteřiny za den),což je norma pro baterkové hodinky na měsíc. Jo a ještě bych zapoměl, vteřinová ručička skočí 3 až 4 krát za vteřinu,takže spíš pluje a neskáče jak u bateriových, na ten skokový pohyb jsem skoro až alergický ač jsem dřív nebyl(a to dokonce asi i půl roku,co jsem byl tady na fóru,ale pak se něco zlomilo :) )

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Koukám,žes to mezitím zeditoval.Ještě dodám,že i ta malá odchylka se dá různě regulovat dle potřeby,tím jak hodinky na noc odložíš.

z toho co zatím tak čtu tak mechanika asi není pro mě :-D sice se mi líbí jak je vidět ten strojek, ale odkládat hodinky na noc a řešit co s tím aby byli přesné to asi není to pravé Posted Image

Odesláno

Škoda,kdybys změnil názor,tak o mechanikách je tu toho napsáno tolik,že máš hodně dlouho co číst a je to ta část hodinářských produktů,které toto forum víceméně tvoří a stmeluje.Víc už Tě ale lámat nebudu.Posted Image

Odesláno (upraveno)

No strašení... mechaniky jsou krásná věc, ale i když pomineme (z filosofického hlediska jistě zanedbatelnou) typicky několikasekundovou denní nepřesnost kvůli poloze ve které odpočívají, tak problém nastane i když odpočívají "příliš dlouho". IMHO žádné "mechaniky do 5000,-" nemají rezervu chodu přes 35-40 hodin - tj. jeden den odložím, druhý den "odpočívají" a třetí den dopoledne už se musí štelovat, protože se - stokokotovdoriciahrdzavůkotvudochrbáta! - před nasazením na pazouru stihly zastavit a nepřesnost stihla dosáhnout řádu hodin. Vždyť i banality jako manuální seřizování datumovky každý druhý měsíc dovedou homo-digitalis místy pěkně vytočit...

Mechaniky prostě vyžadují "individuální přístup" - např. dát si pozor i na činnosti kde hrozí silnější vibrace (sekání dříví, míčové sporty, ...urvaný rotor) a průchody silným magnetickým polem (nejen práce u CT, ale i blbé neodymové kuličky Geomag, Ipad2,...nutnost odmagnetizování). Navíc ve srovnatelném čase kdy se v quartzkách mění baterka by se i mechaniky měly u hodináře vyčistit, promazat a přetěsnit...

Do "mechanického" stadia by tedy měl každý po zralé úvaze a ve správném čase dospět sám, ať nevyhazuje prachy oknem... :wheelchair:

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...