H-B Odesláno 24. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Takze vec se ma tak.. RW Freelancer - prijdou mi nejuniverzalnejsi, jsou za nejlepsi cenu, zustavaji ve vyberu od zacatku Fortis B-42 Flieger (cerne nebo bile s modrymi cisly/ruckami) - ta znacka me pritahuje od zacatku co jsem na chronomagu, maji nadcasovy design, vypadaji pekne jak na tahu, tak na kuzi.. cena uprostred.. stale univerzalni, diky absenci vyrazne lunety jdou myslim v pohode i k obleku Sinn U1 - fascinuji me, ponorkova ocel, tegiment luneta, v normalni spolecnosti neznama znacka (to mi vubec nevadi), po letech budou z tech tri vypadat urcite nejlepe.. proti stoji nejvyssi cena a zdaleka nejmensi univerzalnost, k obleku by to asi byla kapanek krec.. (ackoliv diky ocelove lunete a tmavsimu, matnemu kovu to zas tak sileny neni..) A otazkou je, zda by se vubec vesly pod rukav kosile.. Nazory? Komentare? Klidne me uz poslete nekam
gougy Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Takze vec se ma tak.. RW Freelancer - prijdou mi nejuniverzalnejsi, jsou za nejlepsi cenu, zustavaji ve vyberu od zacatku Fortis B-42 Flieger (cerne nebo bile s modrymi cisly/ruckami) - ta znacka me pritahuje od zacatku co jsem na chronomagu, maji nadcasovy design, vypadaji pekne jak na tahu, tak na kuzi.. cena uprostred.. stale univerzalni, diky absenci vyrazne lunety jdou myslim v pohode i k obleku Sinn U1 - fascinuji me, ponorkova ocel, tegiment luneta, v normalni spolecnosti neznama znacka (to mi vubec nevadi), po letech budou z tech tri vypadat urcite nejlepe.. proti stoji nejvyssi cena a zdaleka nejmensi univerzalnost, k obleku by to asi byla kapanek krec.. (ackoliv diky ocelove lunete a tmavsimu, matnemu kovu to zas tak sileny neni..) A otazkou je, zda by se vubec vesly pod rukav kosile.. Nazory? Komentare? Klidne me uz poslete nekam SINN - bez komentářů, krásná kůže jim dodá i oblekopoužitelnost, prostě hodinky na dlouho
StanoBare Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Sinn U1 ani nie sú veľmi univerzálne. Pridám sa k Aldovi, že ručičky, aj keď špecifické, ale divné a nepekné. Už keď Sinn U2, potom radšej s UTC. Fortis B42 Flieger sú krásne univerzálne, vždy podotknem, že rozdelený dátumovník ich robí ešte zaujímavejšími. Nádherne symetrické rozloženie indexov. Bral by som klasiku s čiernym cifrom a na remeni. Na ťahu naopak si myslím, už tak nevyniknú, a hneď čo prvé by som ich hodil na ten remeň. RW Freelancer majú plus v plasticite ciferníka, indexov, ale trochu mi vadí trojdátumovka. Vyzerajú fajn aj na ťahu aj na remeni. Nič moc lumi, ale toto asi neriešiš.
H-B Odesláno 24. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Diky za komenty. Lumi opravdu az tak dulezita neni. B-42 jsou super, libi se mi jak na kuzi, tak na tahu... U tech RW me hodne laka asi i fakt jak vyhodne se daji sehnat. Ad Sinn - tvar rucek mi nevadi, jeho specificnost/neobvyklost vnimam jako pozitivum. Jsou vyborne videt. U2 jsou fajn, ale jednak je mimo cenove a hlavne jsou o dost vyssi (15,5 proti uz tak celkem vysokejm U1 s 14,3)
H-B Odesláno 24. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 No miska vah se nebezpecne naklani k Sinnu . Hele, myslite si, ze jsou ty hodinky designove nadcasovy? Jinymy slovy, ze budou vypadat dobre treba i za 10, 20 let? Fortis totiz asi jo, to je klasika..
gougy Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 No miska vah se nebezpecne naklani k Sinnu . Hele, myslite si, ze jsou ty hodinky designove nadcasovy? Jinymy slovy, ze budou vypadat dobre treba i za 10, 20 let? Fortis totiz asi jo, to je klasika.. Já myslím, že "klasika" ne, ale "dodnes slušnej úlet a navíc na svou dobu velmi kvalitně provedený" to určitě budou.
Petr Svenda Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 (upraveno) Tyhle http://m.raymond-weil.com/EN/Gents-Watches/Freelancer/2720-st-05207/ Freelancery mam doma. Jsou to nádherné hodiny, zpracování detailu fakt nemá chybu, parádní AR, plastický cifernik, dynko na sroubky, zdobený strojek, piskovana korunka, perfektní tah s masivní sponou se signaci RW. Jasne, trojdatum, ale zase je to protiváha velkému ukazateli dne, male okénko by IMHO vypadalo divne.Edit: ještě jsem zapomněl na zboku jemne broušené pouzdro, které krasne kontrastuje s leštěnou lunetou a horní stranou nozek. Fakt za ty prachy vymazleny (tohle slovo nemam rad, ale v tomhle případě me nenapadá žádné vhodnejsi) kousek. Upraveno 25. listopadu 2011 uživatelem Petr Svenda
erozko Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Ja bi som radšej Fortis mne viac padli do oka s kovovým remienkom a bielim ciferníkom plus modré ručičky
H-B Odesláno 25. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Já myslím, že "klasika" ne, ale "dodnes slušnej úlet a navíc na svou dobu velmi kvalitně provedený" to určitě budou. Jasne, klasika to neni, to ne. Ty rucky jsou rozhodne moderni.. Well, kdo vlastne rika, ze hodinky za promoci musi byt ty, ktere nekdy zdedi potomci apod. Tyhle http://m.raymond-wei.../2720-st-05207/ Freelancery mam doma. Jsou to nádherné hodiny, zpracování detailu fakt nemá chybu, parádní AR, plastický cifernik, dynko na sroubky, zdobený strojek, piskovana korunka, perfektní tah s masivní sponou se signaci RW. Jasne, trojdatum, ale zase je to protiváha velkému ukazateli dne, male okénko by IMHO vypadalo divne. Edit: ještě jsem zapomněl na zboku jemne broušené pouzdro, které krasne kontrastuje s leštěnou lunetou a horní stranou nozek. Fakt za ty prachy vymazleny (tohle slovo nemam rad, ale v tomhle případě me nenapadá žádné vhodnejsi) kousek. Diky za info. Vse co pises potvrzujou fotky a videa, co jsem o RW Freelancer videl. Proto se od zacatku drzi v uzsim vyberu Ja bi som radšej Fortis mne viac padli do oka s kovovým remienkom a bielim ciferníkom plus modré ručičky Ty jsou super to je bez debat. Hra svetel na tomhle ciferniku je uzasna.
StanoBare Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 (upraveno) Diky za info. Vse co pises potvrzujou fotky a videa, co jsem o RW Freelancer videl. Proto se od zacatku drzi v uzsim vyberu Počkaj, a ktoré hodinky z výberu si videl na vlastné oči? To môže posunúť v rozhodovaní. Určite máš nejaký ciťák, kde ťa to predsa len viac ťahá. Ďalej si skús určiť priority funkcií. Využiješ chrono, UTC? Nie je užitočnejšie mať day/date, alebo stačí date? Aldo: Sinn UTC. Už som naznačoval skôr, ale ak si dobre pamätám, už je to mimo rozpočtu. Fortis radu B42 s výraznejšou lunetou robí myslím od r.2001-3, tak nejako. Nechcem Ti to ešte komplikovať, viem ako to je vyberať hodinky , ale ak dlhšie balansuješ, skús ešte pozrieť iné značky - napr. spomínaný L.Erard (rada Sportive day/date,GMT je pekná alebo aj Snowom postnuté chrono je fajn), Bulova..."oko" si oddýchne a potom spätne už výber uvidíš trochu inak. edit: zdroj fotiek - http://en.montres-louiserard.ch Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. listopadu 2011 uživatelem StanoBare
H-B Odesláno 25. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Počkaj, a ktoré hodinky z výberu si videl na vlastné oči? To môže posunúť v rozhodovaní. Určite máš nejaký ciťák, kde ťa to predsa len viac ťahá. Ďalej si skús určiť priority funkcií. Využiješ chrono, UTC? Nie je užitočnejšie mať day/date, alebo stačí date? Aldo: Sinn UTC. Už som naznačoval skôr, ale ak si dobre pamätám, už je to mimo rozpočtu. Fortis radu B42 s výraznejšou lunetou robí myslím od r.2001-3, tak nejako. Nechcem Ti to ešte komplikovať, viem ako to je vyberať hodinky , ale ak dlhšie balansuješ, skús ešte pozrieť iné značky - napr. spomínaný L.Erard (rada Sportive day/date,GMT je pekná alebo aj Snowom postnuté chrono je fajn), Bulova..."oko" si oddýchne a potom spätne už výber uvidíš trochu inak. edit: zdroj fotiek - http://en.montres-louiserard.ch Na vlastne oci a ruku jsem videl Fortis B-42 Flieger a Mido (ale ty uz jsou mimo). V sobotu snad uvidim RW Freelancer i Sinn (bydlim kousek od Hamburku a chystame se tam s pritelkyni na misi 'vanocni darky'), to nejspis rozhodne. Funkcne mi bohate staci date (krome obligatorniho casu v podobe hodiny, minuty, vteriny ). GMT by bylo fajn, chronu se nebranim, ale ani jedno neni zakladni kriterium. Sinn UTC je cenove mimo, jak jsi sam napsal. Louis Erard jsem mel v ruce a videl nazivo (konkretne zrovna ten modl co jsi postnul) a rozhodne maji sve kvality, to jim upirat nemuzu. Ale nepreskocila ani ta nejmensi jiskra.. No a co se pocitu tyka - od pocatku na foru me to tahlo k Fortis, vim, ze bych tady chybu neudelal. Stejne tak me to ale tahne k Sinn, laka me jejich ojedinelost, originalita, technicka vyspelost. RW je mozna nejvic volba z rozumu, protoze jsou na ne same kladne ohlasy,daji se sehnat zdaleka nejlevneji (i kdyz jsem je nevidel, troufnu si rict ze levneji, nez by si zaslouzily - ale tenhle dojem si snad potvrdim/vyvratim v sobotu) a samozrejme (bz toho by to neslo) se mi libi.
StanoBare Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 (upraveno) Tak potom to je v pohode. Uvidíš v sobotu, daj echo, samotného ma zaujíma, čo z toho bude...ale aj tak naj je ta nedočkavosť, napätie pred vyskúšaním, že . edit: chybka Upraveno 25. listopadu 2011 uživatelem StanoBare
H-B Odesláno 26. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Tak zkouseci fae je za mnou, docela se zajimavym vysledkem (v jednom pripade), kterym zacnu: Fortis - ac uz jsem s nima kdysi zivy kontakt mel, zkusil jsem je pro poradek znovu. Mozna to bylo tim, ze jsem mel predtim na ruce Sinny i RW, ale zkratka - zklamani. B-42 Flieger s klasicky cernym cifrem, Day/Date, bez debat krasne udelany hodinky, super antireflex, idealni velikost.. Ale se vsi uctou k majitelum, prisly mi nudne. Myslim, ze v tomhle smeru ma vic co nabidnout model Diver, ten s plastickejma modrejma cislama a svetlym cifrem. Ten ale bohuzel nemeli, nicmene zustava za Fortis jedinym ve vyberu. RW - Freelancer Day/Date (kupoval bych sice Date, ten ale nemeli a jsou si stejne dost podobny) a dojmy skvely. Uzasne jemnej a flexibilni tah, prijemnej rozdil brousenejch kraju a lestenyho stredu, plastickej cifernik, solidni antireflex, pruhled na relativne hezkou ETU. Zkratka dojem pozitivni, libily se moc. Sinn U1 - uzasny. Libilo se mi na nich snad vse. Mozna zbytecne velka spona na tom kaucuku, ale jinak skvely. Cifernik vypada mnohem lip nez na fotkach, skvele citelnej, neobvykly rucky vubec nerusily. Naprosto perfektni silikonovej remen, jemnouckej, tlustej, ale stale pomerne flexibilni.. Jsou super. Takze Fortis sice zustava ve hre, ale jen ten model B-42 Diver. RW i Sinn nadchly (Sinny prece jen vic), ale je jasny, ze to jsou naprosto jiny hodinky. RW je univerzal ke vsemu (az na ryze sportovni obleceni), Sinn je rozhodne vice do sportovna. Je ale mozna, ze na kuzi (jak mi psal kolega KFL), muzou byt nositelny i k obleku. Tak ted uz se JEN rozhodnout
Leclerc Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Jelikož jsi měl v zadání - aby neurazily k obleku, znovu podotýkám, že Fortis B-42 Diver jsou docela vysoký s rovným pouzdrem jako hrnec a přesahující lunetou jako poklička, takže pod manžetu košile moc nekloužou, naopak.Jinak je to skvělá nadčasová volba...
H-B Odesláno 26. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Jelikož jsi měl v zadání - aby neurazily k obleku, znovu podotýkám, že Fortis B-42 Diver jsou docela vysoký s rovným pouzdrem jako hrnec a přesahující lunetou jako poklička, takže pod manžetu košile moc nekloužou, naopak. Jinak je to skvělá nadčasová volba... Moje chyba, pisu Diver, protoze je tak mam zafixovany - jedna se ale o verzi Flieger. Totoznej cifernik, ale bez lunety.
StanoBare Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 No, cítiť tam víťazstvo Sinnu, že? O Fortiskách B42 Flieger píšeš aby si neurazil, takže raz príde tvrdé rozhodnutie a pôjdu preč, tak už sa nimi nazaťažuj, v pohode . Na mňa má Sinn strašne prázdny ciferník a indexy akoby natalčené k lunete, ale rozumiem, je tam priestor, aby viac vypálili lopatkové ručičky. Sinny tiež nie sú puzdrom nízke, budú cez 14mm. Ako univerzály by som to potom videl na RW...ale čertík v podvedomí ti zabrnká na Sinn a tam urobíš ústupok, lebo prvý dojem robí veľa. Pozri, ak vezmeš Sinny a časom ťa v tej univerzálanosti nepresvedčia, predáš ich a o skúsenosť navyše vezmeš napr. tie RW.
H-B Odesláno 27. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2011 (upraveno) No, cítiť tam víťazstvo Sinnu, že? O Fortiskách B42 Flieger píšeš aby si neurazil, takže raz príde tvrdé rozhodnutie a pôjdu preč, tak už sa nimi nazaťažuj, v pohode . Na mňa má Sinn strašne prázdny ciferník a indexy akoby natalčené k lunete, ale rozumiem, je tam priestor, aby viac vypálili lopatkové ručičky. Sinny tiež nie sú puzdrom nízke, budú cez 14mm. Ako univerzály by som to potom videl na RW...ale čertík v podvedomí ti zabrnká na Sinn a tam urobíš ústupok, lebo prvý dojem robí veľa. Pozri, ak vezmeš Sinny a časom ťa v tej univerzálanosti nepresvedčia, predáš ich a o skúsenosť navyše vezmeš napr. tie RW. Jojo, Flieger s cernym cifrem je mimo, ve vyber nechavam jen ten se svetlym cifrem a modrejma plastickejma indexama (cislama). Sinn hodne zapusobil, mas pravdu. Ale i kdyby v univerzalnosti nepresvedcily, prodavat nechci (at to budou jakekoliv hodinky), rad bych si je nechal 'forever', kdyz je to darek za promoci.. Dneska bych se rad rozhodl edit: Jsme na chronomagu, tudiz jsem to myslel tak, ze kdybych proste byl v situaci, ze bych fakt casto potreboval oblekovky, tak bych holt nejaky poridil k tem Sinnum :-p Upraveno 27. listopadu 2011 uživatelem JanBeles
StanoBare Odesláno 27. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2011 Ideš na to dobre, doplníš oblekovky do dvojky k Sinnom a budeš to mať vyvážené. Na ich občasné nosenie k obleku by to nemuselo znamenať koniec sveta Medzi riadkami si sa už vlastne rozhodol, že?
H-B Odesláno 30. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2011 Tak hotovo.. vice info po Stedrem dnu . Dekuju vsem za rady a doporuceni, odmenou bude pokus o recenzi, materialu jsem nacerpal dost . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se