Xjmeno363 Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 Dobrý den,jedu teď na týden do Rigy a do Litvy. Nemá někdo inf. kde se tam dají sehnat nějaké pěkné ruské vintage kousky? Nebo alespoň třeba jak se jmenují nějaké burzy? Jak se vlastně řekne burza hodinek a starožitností třeba rusky a koná se tam někde něco takového? Bývá to někde venku jako v Polsku, nebo třeba jednou za týden někde na domluveném místě? Nikdy jsem na východě nebyl, tak nemám představu, jak to tam chodí, ale něco hezkého bych si rád přivezl
Martin.D Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 Ahoj,já teď momentálně nějaký čas pobývám v Tartu. Očekával jsem, že se to tu bude pěknýma vintage Rusákama jen hemžit, ale opak je pravdou - antiky zejí prázdnotou. Možná jsem jen hledal na špatném místě. V Rize jsem byl a narazil jen na řadu hodinářských butiků luxusních švýcarských značek. Tak aspoň pěkné pokoukání :-).Martin
Head Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 ja byl pred rokem opakovane na par mesicu v Litve, Vilnius, samozrejme nevim jestli to tam chodi stejne. Ale pritakavam, antiky byly prazdny a blesak se konal, musel jsem se ptat mistnich, bylo to venku. Bylo to slaby, dopurucuju se zeptat treba i v tom poloprazdnym antiku, good luck.
Xjmeno363 Odesláno 15. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Tak bohužel potvrzuji. Prolezl jsem v Rize a v Litvě kde co a nikde nic zajímavého. Navíc, když se někde objeví nějaké staré kapsáče v niklu, tak za ně chtěj to samý co tady za stříbrný omegy - prostě totálně mimo.Bavil jsem se tam s lidmi a tvrdí, že je to proto, že po rozpadu CCCP měli lidi plno ruských hodinek, které jim připadali bezcenné - takže vyrvali strojky a zpeněžili stříbrná pouzdra a o ruské vintage nemá (zatím) nikdo zájem. Popravdě o nic ruského tam nemá nikdo zájem Co se dá občas sehnat, jsou celkem bezcenné ruské masovky z 80. let v nenošeném stavu v origo pouzdrech zřejmě z velkoskladů za pár peněz. Ale to je takový designový hnus, že bych to na ruku nedal... PS:měl jsem možnost si alespoň naživo prohlédnout vostok europe - nikdy předtím jsem je nedržel v ruce.Co mě ale doslova ŠOKOVALO byl vymezovací kroužek mezi strojkem a pouzdrem z (patrně) bílého silonu, nebo bílého plastu. Bohužel koukal jsem na to pouze skrz dýnko. Proto se zde ptám - mohl by někdo potvrdit, zda je tam opravdu plast? Pokud ano, tak pak chápu tu nízkou cenu a ty hodinky pro mne okamžitě naprosto ztrácejí smysl, protože PLAST PROSTĚ DO MECHANICKÝCH HODINEK NEPATŘÍ!!!
Rudina Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 ano je tam plast, který tam patří, lépe absorbuje případný náraz při úderu hodinek :-)
Xjmeno363 Odesláno 16. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2011 Hele sorry, nechci rozdmýchávat flame, ale tohle příšernej marketingovej žvást. Skutečnost je taková, že výrobce nakupuje malý kalibry a cpe je do velkého pouzdra. Rozdíl mezi levným low cost výrobcem a pořádným je v tom, že ten pořádný tam nechá alespoň vysoustružit kovoý mezikroužek, ten low cost tam dá plast a na letáky vytiskne hlášku "protože lépe absorbuje případný náraz". Tomu se říká marketing nicméně je to každého věc, u mě ale VE skončily (nehledě k tomu, že ten malý strojek s malým sklíčkem působí až směšně, ale to člověk také zjistí až když to drží v ruce
Rudina Odesláno 16. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2011 :-)jasně, ale to je můj názor, proč to tam dávají, já to nikde nečetl. :-). A strojek je opravdu malý, souhlas tím, že to vypadá blbě.
Rudina Odesláno 16. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2011 (upraveno) a V-E u mě skončily taky, mám K-3 a třikrát stržená korunka hovoří sama za sebe Upraveno 16. prosince 2011 uživatelem Rudina
rejan Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 (upraveno) Ten plastový mezikroužek je téměř všude,snad mimo inhouse kalibrů u drahých hodinek. Ony i ty Swiss Ety byly konstruovány v době,kdy se nosily hodinky max. 39mm. Dnes je móda velkých pouzder ,tak co by tam měli dát,aby v tom strojek neklechtal?Kvalitní plast má dobré mechanické vlastnosti, špatně vede teplo,čili strojek netrpí teplotním šokem tolik jak v kovu. No a incablock ve spojení s plastovým uložením kalibru je dobrá ochrana před otřesy.Vím je to hnusný na pohled NJN. Upraveno 6. března 2012 uživatelem rejan
Karlos Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 snad mimo inhouse kalibrů u drahých hodinek. No a incablock ve spojení s plastovým uložením kalibru je dobrá ochrana před otřesy. Slovo kalibr neznamená strojek, ale typ. Takže nelze mluvit obecně o strojcích a říkat tomu kalibr. Tady na fóru je to velice oblíbené, vytváří to zdání odbornosti, ale věcně je to nesmysl.
Rs. Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 ad flame.No, z těch možností, jak uchytit strojek do pouzdra je plastikový kroužek nejlevnější a velmi efektivní. Zvláště pokuď je pouzdro a strojek s vybráním na západky takového kroužku, sedí jak ... a nekříží se.Jsou jiná, dražší a hezčí řešení, ale toto je poměrně pragmatické ... na spotřebku ... Asi nejhorší je mezikroužek lisovaný z plechu a moc praktické nejsou ani konstrukce s uložením jenom za ciferník. Rozhodnutí o průměru strojku vůči cifru je i otázka designu (kde bude okénko na datum) a tloušťky hodinek. Čímž ale netvrdím, že výrobci zhusta dají do 42mm pouzdra quartz pod 20mm čistě z ekonomických důvodů (jeden typ pro všechno, včetně dámských).
odjinud Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Já se ještě vrátím k tomu Pobaltí. Byl jsem tam v r.2004 a přesně jak popisujete - místí nemají rádi vše ruské / sovětské, takže tam třeba ani skoro nejezdí žigulící (a když, tak v nich jsou rusové) a taky jsem nic nesehnal. Myslel jsem, že tam bude za babku hromada militárií, ale všeho všudy jsem jen viděl 2x na ulici prodávat někoho nějaký metály a v jednom bazaru jedny komandirskyje. Takže ruskejch veteší je mnohem víc v centru Prahy, bohužel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se